March 31Mar 31 Nema te fikcije koja može da užasava kao realnost ili mogućnost realnosti. Kome je život mirna reka, što bi rekli, aferim. Ja sam vizualizovala ko zna koliko takvih scena o kojima mi je pričano iz vizure Monike. Nije život Pretty woman
March 31Mar 31 Baš smo nedavno u RL spomenuli Irreversible i ja se zaista slabo sećam tog filma, osim utiska koji je izazvao - da se radi o artificijelnom proseravanju, posledično o dosadnom filmu, koji sam odgledao emotivnio distanciran. Ubediše me da grešim.Sa druge strane, postoji scena silovanja u Veži me (Almodovar), koju sam nekako uspeo da svarim, a taj film i volim.
March 31Mar 31 6 minutes ago, Ras said:Baš smo nedavno u RL spomenuli Irreversible i ja se zaista slabo sećam tog filma, osim utiska koji je izazvao - da se radi o artificijelnom proseravanju, posledično o dosadnom filmu, koji sam odgledao emotivnio distanciran. Ubediše me da grešim.Sa druge strane, postoji scena silovanja u Veži me (Almodovar), koju sam nekako uspeo da svarim, a taj film i volim.to mi je govoreci o efektu (a druga tema) idi i smotri, hvaljen ali meni toliko too much da se potpuno odvojim
March 31Mar 31 Just now, morgana said:to mi je govoreci o efektu (a druga tema) idi i smotri, hvaljen ali meni toliko too much da se potpuno odvojimPotreba da se distanciraš od užasa koji vidiš. Razumljivo je zar ne?Za mene je to dobar film, teško sam podneo gledanje, ali dobar film.
March 31Mar 31 1 minute ago, Ras said:Potreba da se distanciraš od užasa koji vidiš. Razumljivo je zar ne?Za mene je to dobar film, teško sam podneo gledanje, ali dobar film.distanciranje od uzasa nije bila planirana reakcija rezisera, vjerujem. cini mi se da je isao na uzivljavanje al je preplavio. Edited March 31Mar 31 by morgana
March 31Mar 31 Disociraš se, logično. To se dešava i u stvarnim situacijama, odvajanje od osećanja, odsecanje.
March 31Mar 31 naravno da je logicno al kazem da mislim da nije namjerno (i u svakom slucaju mislim da je groteskna eksploatacija, taman da i jeste potpuno planirano i kontrolisano) i da mi je kvarilo dojamtoliko, da ne trolujem temu Edited March 31Mar 31 by morgana
March 31Mar 31 U Idi i smotri, ne sećam se da postoji očigledna namera režisera da po svaku cenu izazove rekaciju, što bi bio ekvivalent podilaženju gledaocu u romkomu npr, ili bi se film mogao tumačiti kao propagandni, a mislim da to nije.Moć tog filma, smatram da leži u prostom izlaganju gledaoca mehanizmu zla/represije.Neko bi mogao da kaže da je u Irreversible primenjen sličan postupak (izložen si sceni nasilja) a da je prijem jednog ili drugog filma uslovljen okolnostima koje su subjektivne i ne govore o (objektivnim) kvalitetima tih filmova. Uvažavam takav stav, kao što sam uvažio i u slučaju Gaspara Noa, kada su mi prijatelji skrenuli pažnju.
March 31Mar 31 ok, ne slazem se za idi i smotri.dva filma sam poredila samo po tipu reakcije koju izazivaju, prvi tebi, a drugi meni, a posredno po pretjeranosti koja po meni zalazi u eksploataciju.sta sam jos negledala, a trebalo je. sopranove. nije film al eto, pet puta sam pocinjala, ne mogu.nolana sam sklona da prekinem na pola gledanja. Edited March 31Mar 31 by morgana
March 31Mar 31 5 hours ago, Shan Jan said:Brazil je apsolutno remek delo ako volis malo taj uvrnuti vajb gde nisi siguran da li je realnost ili san.Evo malo jeresa. Nisam izdržao 5 minuta kad sam pre 20+ godina pokušao da ga gledam. Uostalom kao ni bilo koji Giliamov film, nije za mene to weird shit...Nolana takođe ne mogu da smislim, odgledao sam do kraja jedino Interstelar. Koene i Gašpara isto, mada se to nešto i može preživeti... Džona Votersa prezirem...Obožavam Linča, Kjubrika, Sema Mendesa, Tima Bartona, Tarantina... Spilberg, Kamerun i Džekson se podrazumevaju... Oliver Stoun može da prođe... Edited March 31Mar 31 by Michael Krueger
March 31Mar 31 Da se vratim na temu... Nikada nisam odgledao Eternal Sunshine of the Spotless Mind...
March 31Mar 31 Vecina ovoga sto ste nabrojali su intelektualna preseravanja, sto neko rece gore.Idi i smotri je too slow, odustao posle 15 min, iako volim ratne filmove, sta mi snimas jedan kadar 10 minuta.Primer dobrog ratnog filma je Das Bot, realnost ali ne banalna, umetnost ali ne preseravanje. I osecaj za tempo i ritam, nemam vremena 3 sata da gledam kako se razvija radnja.Da ne pocinjem sad hejt o Tarkovskom