Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kultni film koji nisam gledao (a sebe smatram filmofilom)

Featured Replies

Kjubrik je ipak, okreni, obrni, najbolji režiser. Ili je bar među prvih pet.

• Replies 204
  • Views 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• francuski sobar
    francuski sobar

Jednom sam reko da su iz mog nekog iskustva ljubitelji fantastike što epske što naučne uglavnom dobri neki ljudi. Jebiga ja nisam Znači terminatori, predatori, poteri, hobiti... bilo koji film koji i

• Xaxa, ukljucih TV i evo patuljci nagovaraju drvece da krenu u rat.

• nisam ja
    nisam ja

moglo bi se reći da tvoj topik nije postao kultni, yes?

Posted Images

1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

stenli kjubrik gleda i neverue

Mislim da je zaslužio makar 1 za Moon Landing.

5 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ju ja reko sad ćeš da me kritikuješ D

Nisam smela da otvorim post

Cmoljko rolleyes

Just now, Lancia said:

Cmoljko rolleyes

Ja kad napišem nešto na ovom potforumu i dobijem notifikaciju od kumsa, samo blago zadrhtim 🫪ph34r

Filmovi sa oskudnim dijalogom mi uobičajeno pašu - Kitano, Leone, Zvjagincev... ali Tarkovski mi nije legao nikako. Hoću reći, ok je to, ali nemam nikakvu želju da ponovo gledam Rubljova, Solaris i Stalkera.

Irreversible sam gledao pre 20ak godina i secam ga se kao ok film ali nemam neku zelju da ga ponovo gledam. U sustini srecan kraj je ono sto tom filmu daje vrednost.

23 hours ago, nisam ja said:

moglo bi se reći da tvoj topik nije postao kultni, yes?

jbg, ja i ovde vidim dilemu da ,li je neki film kultni. ima li kod nas kultnih filmova poput "maratonaca" ili šijanovog? mogu li se smatrati kultnim oni serijali sa gibsonom, staloneom, istvudom, vilisom......? ili su samo zabava.

48 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

stenli kjubrik gleda i neverue

Nisam naveo da mislim među glumcima, ali slažem se sa tobom da je to ta, kadar nevera, kategorija.

1 hour ago, zorglub said:

i Stalkera

gledao jer sam "morao", da se obrazujem, inače ne bih nikada.

Ja pogledam svašta od svakoga iako često znam da nije moj tip i da će mi se teško svideti, ali kapiram da je nekako i opšta (barem filmska) kultura barem upoznati se sa opusom nekih režisera.

mislio sam da je ovo sramim se priznati topic, kad ono zapravo vidite kakav sam poseban cvetić topic fantom

nemam film koji sa ponosom nisam gledao jer wtf, ali znam da mi ne leži edgelord cinema tako da za mene nisu noe, von trier, srpski film...imam jak stomak, samo mu mi tinejđerske provokacije provokacije radi smaračina

Edited by Pokojni Ruxin

11 hours ago, Pokojni Ruxin said:

mislio sam da je ovo sramim se priznati topic, kad ono zapravo vidite kakav sam poseban cvetić topic fantom

nemam film koji sa ponosom nisam gledao jer wtf, ali znam da mi ne leži edgelord cinema tako da za mene nisu noe, von trier, srpski film...imam jak stomak, samo mu mi tinejđerske provokacije provokacije radi smaračina

Pa zašto onda pišeš ovakve postove, drugare?

Mis'im ...

5 hours ago, Kako god ... said:

Pa zašto onda pišeš ovakve postove, drugare?

Mis'im ...

kakve postove?

On 18. 8. 2013. at 20:33, colonelo said:

On 17. 8. 2013. at 22:07, ants said:

Isti slučaj, svaki put zaspim, ili mi nešto odvuče pažnju. Od bitnih filmova nisam gledao Felinijevu ulicu (nisam ni Osam i po, ali to me nešto i ne privlači), a slabo stojim i sa opusima Bergmana i De Sike. Nikad nisam odgledao čitav Kurosavin Jodžimbo, a volio bih.Od novijih najzvučniji su Artist i Drive. :D

U međuvremenu sam pogledao sve pomenute filmove, čak i sve najbitnije od Bergmana i De Sike, plus Tarkovski, Antonioni i propušteno od Kurosave.
Od Kurosave mi je ostala još Skrivena tvrđava, što planiram za ovaj mjesec zajedno sa još dva japanska - Tokyo Story i Carstvo čula.

21 minutes ago, colonelo said:

Od Kurosave mi je ostala još Skrivena tvrđava

Star Wars. lolol

Filmčina, btw!