Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kultni film koji nisam gledao (a sebe smatram filmofilom)

Featured Replies

46 minutes ago, Kampokei said:

Barry Lyndon je jedan od najlepsih filmova ikada snimljenih.

Kjubrika vidim prvenstveno ko fotografa u stvari više slikara u svetu filma, fascinantni kadrovi i scene i u filmovima koji mi zbog teme ili tempa ne leže.

Ja recimo ne mogu pomorandžu iako sam odrasto na crnobrnji i rokenroler estetici a u lyndonu mnogo volim i sjajno dozirani humor.

• Replies 204
  • Views 11.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• francuski sobar
    francuski sobar

Jednom sam reko da su iz mog nekog iskustva ljubitelji fantastike što epske što naučne uglavnom dobri neki ljudi. Jebiga ja nisam Znači terminatori, predatori, poteri, hobiti... bilo koji film koji i

• Xaxa, ukljucih TV i evo patuljci nagovaraju drvece da krenu u rat.

• nisam ja
    nisam ja

moglo bi se reći da tvoj topik nije postao kultni, yes?

Posted Images

1 hour ago, francuski sobar said:

Kjubrika vidim prvenstveno ko fotografa u stvari više slikara u svetu filma, fascinantni kadrovi i scene i u filmovima koji mi zbog teme ili tempa ne leže.

Slazem se, a Barry Lyndon je bas dobra ilustracija toga. Ima ona cuvena prica da je hteo da sve snima prirodnim svetlom (a bio je manijakalno uporan i tvrdoglav) pa je Zeiss za scenu zabave pod svecama morao da razvija neko posebno i do tada nevidjeno socivo da bi to moglo da izgleda dobro (kao sto i izgleda). Uz sve to, kao malo ko je znao da odabere muziku uz svoje scene.

kažu da je preslušao sve što je objavljeno od muzike komponovane u 18. veku

a objektiv je bio zeiss planar koji je korište u apolo misiji

na samom početku prvi ili drugi telop je natpis carl zeiss for candela lighting. bila je znaimljiva priča kada je tražio dal nekom iz univerzal studija gde je bio objektiv za neke probe i testove(neku neodređenu formulaciju su koristili) ovima je bilo sumnjivo, al su mu dali

e

da ne bude zabune objektiv je korišćen za haseblad aparat pa je prepravljen da bi mogao da se nakači na mitchel kameru koja se retko koristila za filmove(uglavnom niskobudžetne)

Edited by kud u maglu Simoviću

8 hours ago, morgana said:

bas volim odiseju, dodatno i zbog toga sto sam je s roditeljima gledala nekoliko puta jos kao klinka, njima je bila medju omiljenim filmovima. sjecam se kad sam sa mamom isla da gledam 2010. u bioskopu i razocarala se jer nema majmuna, koski i ulicne rasvjete u crvotocini.

ali barry lindon nisam pogledala tj prekinula sam dovoljno brzo da ni ne pamtim sta je, osim da je kostimiran, a to nikako ne volim.

Da ponovim: Kjubrik je najbolji režiser.

Sve toliko različito, a njegovo.

Uz Odiseju sam odrasla, uz kadrove iz filma, uz ceo film, to je valjda prvi ozbiljan film, hronološki, koji sam pogledala.

Sve i da ga ne razumem ič, velelepnost scena iz svemira, uklopljenost muzike s njima, kao i scena s majmunima, dovoljna je da izazove divljenje i osećaj nečeg velikog, neuhvatljivog i nedokučivog nama sitnicama u svemiru.

Čak bih rekla da je Odiseja najveći film ikad. Komotno.

Pomorandža je drugo mesto ili avaj, možda da podeli s još nekim, moram razmisliti.

21 minutes ago, Svemir Zeka said:

Sve i da ga ne razumem ič, velelepnost scena iz svemira, uklopljenost muzike s njima, kao i scena s majmunima, dovoljna je da izazove divljenje i osećaj nečeg velikog, neuhvatljivog i nedokučivog nama sitnicama u svemiru.

Čak bih rekla da je Odiseja najveći film ikad. Komotno.

upravo to, zato sam ga i zavoljela jos kao dijete, kad ga sasvim sigurno nisam razumjela.

• 1 month later...

Niti jedan Star Wars.

18 hours ago, pariah said:

Niti jedan Star Wars.

q2Dv0eM.gif

19 hours ago, pariah said:

Niti jedan Star Wars.

Udario sam +1 al sam se setio da ipak jesam jednom pogledo i to u idelnom formativnom uzrastu i u bioskopu al sam se smorio najstrašnije.

S druge strane mnogo volim onu TV emisiju kako su rađeni specijalni efekti u filmu. Nju sam gledo više puta.

Najviše mi se svidela jednostavna fora ono kad svetlosni mač izlazi iz balčaka. Čista genijalština.