November 27, 2025Nov 27 24 minutes ago, Engineer said:Vi dobijate 2% povišicu?Moze i 0% ko prosle godine, nezavisno od truda. Strpi se radnice za dobrobit kompanije
November 27, 2025Nov 27 Tih 0% postaje standard izgleda6 minutes ago, destiny said:Pa je l' mnogo ili malo?Malo, ali nedostižni san u današnje vreme. Sad se nadamo da ćemo imati posao dogodine, a plata ako bude
November 27, 2025Nov 27 Bukvalno, srecan sam da imam posao sa ovom platom. O povisicama cu misliti u bolje vreme.
November 28, 2025Nov 28 Popular Post Hajde da se pohvalim i ovde:Sestra nakon skoro 15 god konacno dobila standaran posao u struci u privatnom sektoru.Imala je mali milion razocarenja, pehova, lose srece sa svim mogucim, ogranicenim ugovorima i ostalim manje vise standardnim problemima.
November 28, 2025Nov 28 Svako ko ima korektnu platu i posao in the first place sad i da ga niko ne mobinguje - ne treba ti veci stimulans.
December 10, 2025Dec 10 On 19. 11. 2025. at 15:08, destiny said:Svi smo cekali tog jednog nekog da pita 😀 Hvala!Postar ovde k'o macka u vicu:"Meni dnevno treba litra rakije, litra mleka i jedna macka.A sta ce ti macka?Pa da popije mleko"Znači, u x500voj kombinaciji poštar treba da neutrališe samohranu majku pa mu ostaje RV invalid.Ispratiću se sama.
December 10, 2025Dec 10 Popular Post On 11/19/2025 at 12:21 PM, destiny said:Uzas na poslu, uzas!Ja samo molim Boga da me proglase tehnoloskim viskom, isplate otpremninu, pa na "biro"....i mirna 5 godina!Kakav sam baksuz, unapredice me sledece godine (citaj za minimalnu povisicu natovarice mi jos tonu posla)Nikad me nece otpustiti 😪
December 10, 2025Dec 10 Napredujete samo vi seniori s pozicije na poziciju. I to je lepo čuti. No, broj aplikanata koji traže posao premašuje broj objavljenih oglasa za posao. Nekako se slučajno potrefilo s nabujalim brojem svežih bačelora i mastera, takozvanih zumera, koji izlaze na tržište rada.Čudo jedno, deluje kao da nema otpuštanja, ali nema ni novih radnih mesta.
December 10, 2025Dec 10 IT trziste je mrtvo, ko izgubi posao moze slobodno da krene u neko spiritualno pronalazenje sebe dok se ne popravi situacija.
December 10, 2025Dec 10 Mislim da je u Srbiji kriza u IT veca nego recimo kod nas u raspaloj Austriji.Ovde kako je IT sekundarni iliti support biznis i nije toliko lose za seniore.Nekoliko ljudi je promenilo poslove ali uglavnom ne kao pre za vecu platu nego vise za bolji tim, blizinu, bolje tech stack, vise home office i sl.Problem je sto je plata priblizena prosecnoj kao nikad pre ali i dalje se moze sasvim lepo ziveti.@Shan JanKoliko si ti vec u toj istoj firmi? Ako nisi u nekom nenormalnom stresu probaj odraditi par prijava/intervjua da vidis kakva je situacija.
December 10, 2025Dec 10 @bags 6 godina, ok je stvarno. Ja sam rekao, ako budem odlazio to ce biti da radim nesto sto nije IT
December 10, 2025Dec 10 1 hour ago, Shan Jan said:@bags 6 godina, ok je stvarno. Ja sam rekao, ako budem odlazio to ce biti da radim nesto sto nije IT Tako sam i ja rekao a onda sam dobio otkaz.
December 11, 2025Dec 11 13 hours ago, Shan Jan said:@bags 6 godina, ok je stvarno. Ja sam rekao, ako budem odlazio to ce biti da radim nesto sto nije IT Rekoh i ja nesto slicno svojevremeno pa ostadoh u firmi vec 30+ godina.
December 12, 2025Dec 12 https://www.ithoughtaboutthatalot.com/2025/the-things-i-want-to-say-to-my-boss