Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

2 hours ago, Tihajeza said:

Ja imam to u CVju.

Niko doduše nije to komentarisao na intervjuima, ali i ja mislim da nije višak.

Nije višak. Biliv ju mi. sleep

Edit: o bože, ja pročitala da misliš da je višak isuse

Edited by Boksi

• Replies 339
  • Views 32.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hajde da se pohvalim i ovde: Sestra nakon skoro 15 god konacno dobila standaran posao u struci u privatnom sektoru. Imala je mali milion razocarenja, pehova, lose srece sa svim mogucim, ogranicenim

• Ovo se nazalost zavrsilo danas. Sestra je dala otkaz jer su ovi u dva meseca pokusali da iscede sve iz nje. Radila je od 7 do 17 radnim danima i svaku drugu subotu od 7 do 15. 50% vremena je radila

• Nikad me nece otpustiti 😪

Posted Images

7 hours ago, Boksi said:

Da i bitno je jer ti govori dosta o osobi.

Šta govori o osobi koja nema hobi?

Da voli da radi, da će dati 110% svojih mogućnosti i da će ostaviti srce na terenu

1 minute ago, Filozof manijak said:

Šta govori o osobi koja nema hobi?

Nije hobi, ne mora biti hobi, više interesovanja. Ako nema tu rubriku najčešće misli da ne treba da je stavi, a ne da razmišlja o poslu i bavi se poslom 24/7. Svako ima neku zanimaciju van radnog vremena (ili za vreme).

Evo ti, recimo, rekla bih da si disciplinovan zbog sporta (skapirala sam da si se nečim profesionalno bavio). Možda se to nije odrazilo na kasniji život, ali u većini slučajeva jeste.

ja sam više vodolija nego što sam (bio) sportista blush

Sad bar znam zasto ni ja nemam disciplinu violina

Ja ne stavljam hobije i interesovanja. Prvo mi je malo krindz ali bitnije, moj privatni zivot nije stvar kompanije. Mogu da ga delim sa izabranim kolegama, za ostale striktno posao.

@destiny mozda je osoba sa MBA prekvalifikovana za tu poziciju i da joj je "dosadno" tj nema motivaciju.

Druga osoba, koja ima ss, je mladja i mogucnost da radi joj je jedina sansa da uspe na poslu.

Sto se tice hobija, sporta, to moze da govori o coveku. Mislim da sam vec pisao o tome. Naravno da to nije pravilo, ali je dobar indikator. Ko se bavi kolektivnim sportom je bolji u timskom radu. Ko je sam u svom apprtu, recimo trcanje ili voznja biciklom, ta osoba je vise "solo" igrac i teze se uklapa da radi u timu.

Mi smo jednom zaposlili lika koji je na CVu imao sliku sa flasom piva. Timski igrac plus zajednicki hobi, sta ces vise happy

Sta ste stavili za hobi, da stavim i ja ?

hoblovanje parketa u slobodno vreme

5 minutes ago, x500 said:

@destiny mozda je osoba sa MBA prekvalifikovana za tu poziciju i da joj je "dosadno" tj nema motivaciju.

Druga osoba, koja ima ss, je mladja i mogucnost da radi joj je jedina sansa da uspe na poslu.

"Put do pakla poplocan je dobrim namerama" approach - devojka/zena je Nigerijka, koja je zavrsila studij u Poljskoj, i ja sam istinski zelela da pomognem, jer znam kako je tesko naci prvi posao u stranoj zemlji. A i delovala je istinski zainteresovano, iskustvo koje je imala se poklapalo sa nasim kriterijumima. Nisam je sama intervjuisala, bila je i Sr. direktor i obe nas je "ubedila" da je prava osoba za poziciju i da je pozicija bas za nju.

I sad se ziva pojedoh kako da joj kazem da necemo produziti ugovor, jer nama treba neko ko ce da radi ono sto treba da radi.

Ovo je vec drugi put da se za.ebem iz istog razloga - pre godinu dana imali otborenu poziciju (isto u Varsavi), bilo par kandidata, izmedju ostalih i jedan Indijac, vrlo prijatan, imao i obrazovanje i iskustvo za poziciju. Obavili intervju, rekli da imamo jos kandidata i da cemo se javiti

U medjuvremenu, kompanija resi da zatvori poziciju zbog budzeta i nas talent acquisition javi svim kandidatima da nista od posla. Majko mila, kad je ovaj Indijac krenuo s emails - tuzicu vas, vi ste bili duzni da me zaposlite, ja sad nemam posao, kako cu ziveti ovde, vi ste rasisti.... danima tako! Blokira ga nas IT....eto njega kod mene na Linkedin - ista prica! Ja blokiram manijaka.

Negde u maju ove godine, stize email opet (napravio novu email adresu) - "moje mentalno zdravlje je zbog vas ugrozeno, vasa kompanija je rasisiticka..."

Necu vise pomagati strancima, ne ide mi! Samo lokalci! Njih sam do sad probrala i zaposlila 7 i svi su super!

Dajte ideje sta da kazem ovoj danas 😔

Ja sam vec 18 godina u kompaniji, ni nemam CV 😀

Imam tim od 13 ljudi, evo sta su im neki od hobija navedenih u CV:

• Baking artistic cakes

• Sensational novels, psychology

• Acrylic painting

• Traveling through Europe and India

• Playing ukulele

• Literature rock music, cooking

18 minutes ago, destiny said:

I sad se ziva pojedoh kako da joj kazem da necemo produziti ugovor, jer nama treba neko ko ce da radi ono sto treba da radi

Bas to i jeste svrha probnog rada, da se vidi da li je kandidat aposoban da radi u toj firmi, na tom mestu i u tom vremenu. Ne znaci da je kandidat los, vec da se nije uklopio.

Sto se tice pozitivne diskriminacije, kod mene jedinu privilegiju imaju 3 kategorije: pravi ratni veterani, samohrane majke i postari. Ostali su svi jednaki i ne gledam pozadnisku pricu.

9 minutes ago, destiny said:

Ja sam vec 18 godina u kompaniji, ni nemam CV 😀

Imam tim od 13 ljudi, evo sta su im neki od hobija navedenih u CV:

• Baking artistic cakes

• Sensational novels, psychology

• Acrylic painting

• Traveling through Europe and India

• Playing ukulele

• Literature rock music, cooking

Setanje Fruskom Gorom u vreme karantina za vreme korone bi tesko neko shvatio. D

@destiny jel ima jos vremena? Ako ima, ja bih otvoreno popricao sa njom, rekao da ovo ovako ne ide, pitao o cemu se radi i video da li moze da step up game ili da se razilazimo. Nije to lako al je ispravno.