November 19, 2025Nov 19 Moj cv je toliko sulud i smešan kad se vidi šta sam sve radio, pa hobiji nisu neophodni kao comic relief momenat.Srećom, poslednje poslove sam nalazio preko ljudi koje znam, pa mi cv nije nešto ni bio potreban.
November 19, 2025Nov 19 4 hours ago, le petit nicolas said:@x500 zasto postari?pozHvala što si pitala 😃
November 19, 2025Nov 19 1 minute ago, Pixisis said:Hvala što si pitala 😃Svi smo cekali tog jednog nekog da pita 😀 Hvala!Postar ovde k'o macka u vicu:"Meni dnevno treba litra rakije, litra mleka i jedna macka.A sta ce ti macka?Pa da popije mleko"
November 19, 2025Nov 19 Šaljem CV-jeve, kao deo nekog projkta, za posao nisam poslao 15 godina, i nadam se da neću više nikad slati... :)Tu su sktriktno nabrojani projekti od značaja za dobijanje projkta, čak ne stavljam ni sve što sam radio (jer jbg, ako vijamo projekat u naftnoj kompaniji, naravno da ih bole kurac šta sma radio u telekom kompanijama)... Bukvalno za svaku biznis granu posla imam pseban CV, i jedan opšti, kad treba da budem neki opšti kurac na projektu (čitaj da nadgledam šta drugi rade)... No, moj posao je specifičan...Kad gledam CV-jeve koje mi drugi šalju, imam dve stvari, koliko je različitih stvari doatakao taj koji šalje CV u okviru našag posla i koliko je firmi promenio u karijeri, gde je bio najduže, gde najkraće... Juniora ako zapošljavamo, to je uvek po preporuci i CV mi je totalno nebitan... ALi, kao što rekoh, ja radim u jako specifičnoj grani, koja se proteže kroz ogroman poslovni spektar i treba poznavati jako puno psolovnih procesa, a to, bukvalno ne mogu da očekujem da iko zna, i bitna mi je samo prilagodljivost i fleksibilnost i da mi ne zapali posle 2 godine...
November 19, 2025Nov 19 Mi moramo da ih azuriramo svake godine zbog ovoga.52 minutes ago, radisa said:Šaljem CV-jeve, kao deo nekog projkta, Boli uvo one tamo sta ti je hobi, samo da se rilja , pa da bude krastavaca.Dosao nam u treci razred osnoven jedan decko, doselila se porodica negde iz Bosne i znao da vikne u hodniku onima sto su imali cas.«Riljaj Mujo, bice krastavaca” Ostalo mi za ceo zivot.
November 19, 2025Nov 19 Sunce ti zarko, sta vi radite ljudims i sebi.Ja sam sa pocetkom interneta samo davao fasciklu sa objavljenim fotkama, a posao dogovarao u kafani. Kasnije sam ih upucivao na net, mrzelo me da pijem i jedem sa budalama koje su prvi put u exYU.Ali ok, vi se bavite ozbiljnim poslovima...ali, idalje zvuci glupo... hobi? Uzgajam psa supstance u ormanu, setam kerove i idem u krivolov kad mu je vreme. Zaista, svaki vas dinar je krvav ((pardon, pre su moji takvi), ali namuciste se kao sizif.
November 19, 2025Nov 19 Na sreću, samo jednom u životu sam napisao CV i dobio sam posao na konkursu na koji sam ga poslao. Nisam imao navedene nikakve hobije tamo, a i nisam siguran da bi HR pozitivno moje tadašnje hobije.
November 27, 2025Nov 27 Znaci, dala bih decembarsku platu da ne moram da radim annual performance review za moj tim! Moram da pisem citave eseje za svaki goal (koje niko ne cita!), ca. 400 komentara, svi se samoocene kao Highly successful performer, a ja moram da ih udenem u Gausovu krivu (znaci 11 u Successful, 1 u Highly i 1 u Developing performer)....Onda rasprava s ovima "gore" (ako nemam nikog kao developing), pa rasprava s timom ("Ja sam ove godine bio bas super, svi su me hvalili, zasto sam samo Successful?")Kako vi odradite ovaj zadatak?
November 27, 2025Nov 27 Ja mogu da kazem kako je sa suprotne strane. Potpuno nebitno sta ja napisem, sef ce ionako da ubaci sta on misli. Cak sam imao da sebe ocenim slabije nego sef. I jace naravno.Samoocenjivanje glupost ziva.
November 27, 2025Nov 27 Slazem se, sa obe strane je glupost.Realno, bar cetvoro iz mog tima bi trebalo da bude ocenjeno kao Highly performing, ali dzabe kad mi ne da HR, ne uklapa se u Gausovu (jer plata) ..i kako, onda, motivisati ljude da rade? 😔
November 27, 2025Nov 27 Nikako. Ja sam naucio da u velikim korporacijama ne vredi truda cimati se. Radis normalnim tempom i dobijes svojih 2% povisice. Pa kad mislis da zasluzujes vise napravis plan sa sefom za unapredjenje. Mozda i oni to trebaju da nauce.
November 27, 2025Nov 27 Kod mene imamo fiksnu satnicu plus bonuse za svaku ostvarenu prodaju..Trik je da tamo gde mi dobijemo max $15 po obavljenom poslu, Ameri za istu stvar dobiju $50. Ali je odlican sistem, vuce te napred.
November 27, 2025Nov 27 23 minutes ago, Engineer said:Vi dobijate 2% povišicu?Pa je l' mnogo ili malo?Kod nas je obicno malo vise od inflation rate, plus neki procenat ako si bio ocenjen kao highly successful.Za unapredjenje je max 10 %