Yesterday at 17:091 day 28 minutes ago, bags said:Da i to prilicno brutalno koliko mi je mama objasnila.Inace najgluplji team building:Koliko sam ja ocajan u ovakvim igrama gde se trazi preciznost a zanemaruje borbeni duh i voljni momenat.sta je bre ovo?Meni se kuglanje i pikado svidjali. Za paintball sam ih dvojkirala i neko provlacenje kroz kucu strave ili tako neku glupost. Ko da su ne daj boze obdaniste
Yesterday at 17:241 day Mi išli na rafting, bilo vrh. Konačno bez jednog matorog kolege koji je bio direktor kojekuda, pa se ložio na one tupave HR igrice, kvizove, asocijacije i slične gluposti. Rafting, alkohol, muzika, sport - tim bilding par ekselans.
Yesterday at 17:431 day 31 minutes ago, Moonwalker said:sta je bre ovo?Top golf. Stojis na 2 spratu, jedes i pijes u hladu i mlatis stapom odozgo. Ima raznih nacina brojanja poena. Od toga da pogodis krug, preko recimo da sam izaberes sta gadjas pa do sonic i angry birds arkadnih modela. Moze se igrati i tim protiv tima sto je najzanimljivije. Verovatno je bolje kad se malo navezba ali ova moja ekipa je bila ocajna.
Yesterday at 18:051 day Moja keva je otišla u prevremenu ali u vreme kad je umanjenje bilo aktivno samo za period dok ne ispuniš uslove za penziju. Drugim rečima kad je ispunila uslov u smislu godina vratili su je na punu penziju...Što se tiče moje žene ona je nastavila da radi posle odlaska iz firme u kojoj je uzela otpremninu...Ali koliko vidim sve viśe joj penzija izgleda kao reśenje za probleme koje ima na poslu...
Yesterday at 18:231 day Ja ću izgleda morati u prevremenu od aprila 2027. Ne da će mi biti nešto žao, samo kažem.
21 hours ago21 hr Oh, penzija u Nemackoj.... zvanicno, jos 12 godina!Nezvanicno, samo cekam da mi sve ovo, na poslu, postane jos gore, pa da resim da zavrsim agoniju zvanu posao.Americku penziju (70 %) mogu da uzmem s 62, sto i nameravam, kad dodje vreme.Nemacku, privatnu/kompanijinu, mogu sa 65. Ne bih marila ako bi bilo nekih konsultantskih poslova i projekata pokatkad, cisto da mozak koristim malo duze. Ako ne - jos bolje! Kupimo neki RV i krstarimo Evropom, pa malo Florida....A tek knjiga neprocitanih!!Citam sta je geprat napisao, i slazem se da je vecina srecna kad ode u penziju....osim mog pokojnog tate - on je obozavao svoj posao i kad se, nakon 41 godine staza, penzionisao, on je bio pogubljen. Jedino sto ga je spasavalo je bio šah klub, u koji je nastavio da ide. Ne znam, nekako mi penzija zvuci kao "to je to, sad ides ka kraju zivota", a s druge strane si slobodan da radis sta zelis....Eh, uvek se setim onog:"Nema tog starog kralja, koji se ne bi menjao sa mladim prosjakom"
14 hours ago14 hr ovde je donet vulinov zakon po kome se svako penzionisanje pre 65 kažnjava doživotnim smanjenjem. nijedan sindikat nije digao dževu posle toga a to muje bio primarni zadatak.kod mene u EPS beneficirani stž je podrazumevao 14 mesci upisa za svaku godinu i (moj slučaj) pomeranje naniže kod prevremene penzije za jednu godinu za svake 3 beneficiranog rada. sada imamprimere da ljudi imaju i 45 godina upisanog staže pre 65 godina života i nastavljaju da rade zbog tog smanjenja.
11 hours ago11 hr 2 hours ago, đorđe geprat said:ovde je donet vulinov zakon po kome se svako penzionisanje pre 65 kažnjava doživotnim smanjenjem. nijedan sindikat nije digao dževu posle toga a to muje bio primarni zadatak.kod mene u EPS beneficirani stž je podrazumevao 14 mesci upisa za svaku godinu i (moj slučaj) pomeranje naniže kod prevremene penzije za jednu godinu za svake 3 beneficiranog rada. sada imamprimere da ljudi imaju i 45 godina upisanog staže pre 65 godina života i nastavljaju da rade zbog tog smanjenja.Znači giljaj vapade još 21 godinicu, obzirom da sam se kasno uozbiljio staža imam ispod dvadeset sada, doduše tu me je i rad na ugovor u državnoj oštetio za jedno 13-14 meseci nije mi upisano, ne znam ni da li da se cimam da tražim od njih da pronađu papire... obzirom da je katastar verovatno im je ukrao neko..bio sam vrlo neozbiljan tada, nisam kontao da sve treba da čuvam, mislio sam da se sve to upisuje.
11 hours ago11 hr Mislim da mozes da doplatis staza pa da tako dodjes do ful penzije u 65. Mislim ako bude 65. za 20 godina.
10 hours ago10 hr 26 minutes ago, Shan Jan said:Mislim da mozes da doplatis staza pa da tako dodjes do ful penzije u 65. Mislim ako bude 65. za 20 godina.Nisam našao tu opciju, i za prevremenu treba da imaš najmanje 60 godina i 40 godina staža, a umanjenje je 0.34% po mesecu ranije, ali ne više od 20%.Po svemu, mogao bih sa 64 u prevremenu sa 4% manjom penzijom zauvek.Ako neko zna drugačije, vrlo interesantna tema, mada još uvek prerano za mene...