Jump to content
IGNORED

Posao


borris_

Recommended Posts

Posto nisam nasao odgovarajuci topic (a mislim da je bio jedan), odlucio sam da otvorim novi (moderatori mogu da ga prebace na odgovarajuci)Mozda su neki procitali, Saudijska Arabija je dodjelila velike poslove za izgradnju metro mreze u Ryadu. Moja firma, Systra ( www.systra.com ) je jedna od srecnika.Ako neko od vas zeli da konkurise za posao na tom projektu i ako vidi svoj zivot u Ryadu moze da mi posalje svoj CV. Ja cu taj CV proslijediti na pravo mijesto. Napominjem da nemam nikakvu finanijsku korist od ovoga :D .CV mora biti na engleskom (moze i na francuskom :D ) a glavna kvalifikacija je da je kandidat inzenjer i da ima iskustva (min 10 godina).

Link to comment

Egis radi metro. :(Ja necu a ne bi niko od mojih kolega. Prijavili su se samo mladi neozenjeni ali su neiskusni.ja mjerkam sloveniju :)

Link to comment

Je li mu ovo dodje kao expat paket (plata + placena compound renta + rent a car + pokrivena privatna skola za decu + povratne avionske karte)? I naravno plata makar ista kao kod kuce (a efektivno veca jer nema poreza)?Cisto pitam iz radoznalosti. Jer kad se trazi osoba sa 10 godina iskustva ona je najverovatnije u braku sa decom, najverovatnije partner nece raditi a treba uzeti u obzir i troskove preseljenja i rada tamo. Povecanje plate izazvano neplacanjem poreza bi tu doslo kao bonus za preseljenje i zivot u inostranstvu.Da troskovi nisu pokriveni i da nema bonusa tesko da bi se iko odlucio da ode.Sa deset godina iskustva ili ima otplacen stan i kola ili otplacuje kredit za iste u najgorem slucaju. A vrlo moguce da ne placa skolarinu za decu u drzavnoj skoli. Sta bi mu trebalo da iz svog dzepa opet placa sve ovo? Uz to mozda ide i gubitak druge plate.Sve u svemu nezgodno naci pravu osobu. Vrlo nezgodno (ko nije spreman da odresi kesu nasiroko).

Edited by noskich
Link to comment
.....(plata + placena compound renta + rent a car + pokrivena privatna skola za decu + povratne avionske karte)....
otprilike to bi bilo min 3000 us bez 10 godina iskustva, a 5000 us takodje bez 10 god iskustva samo plata bez ostalih povoljnostii pozeljno je znanje paki engleskog :) Edited by fragand
Link to comment
otprilike to bi bilo min 3000 us bez 10 godina iskustva, a 5000 us takodje bez 10 god iskustva samo plata bez ostalih povoljnostii pozeljno je znanje paki engleskog :)
Ne razumem zasto cenis koliko bi bilo BEZ 10 godina iskustva, kada se ne trazi takva osoba?
Link to comment

zato sto imam kolegicu koja je imala prvu platu, a sad ima drugu, a nema 10 godina iskustvasa 10 godina iskustva plata bi trebala biti vecai treba se preko firme zdravstveno obezbediti ako je moguce, jedan drugi par sa drugim tipom placanja (veca plata bez povoljnosti) imao je gaf gde je izgubio visegodisnji stek

Link to comment
i treba se preko firme zdravstveno obezbediti ako je moguce
To je nesto sto bi trebalo da se za bilo kakve expat ponude (pa cak i za entry nivo) apsolutno podrazumeva. Medjunarodno zdravstveno osiguranje treba vaditi i kada ides na put od nedelju dana, a kamoli da radis godinu dana i vise. Jos je u Srbiji cena tog osiguranja relativno smesna, bas sam hteo da kupim, ali ne moze iz inostranstva, samo unutar Srbije. Edited by noskich
Link to comment

Predpostavljam da ce zaposljavati freelancer-e.Moja firma ima potpisan ugovor sa zaposlenima o ekspat paketu i on zavisi od zemlje gdje ides. Uglavnom, firma uzima na sebe zdrastveno, placa djeci prvu godinu skole (to su uglavnom fr skole koje su odlicne), dodatak na platu, kola (ne u svim zemljama), stan i povratne avionske karte.Zasto deset godina iskustva? U svijetu transporta (narocito vazi za zemlje srednjeg istoka i magreba) klijent zeli eksperte sa bijelom kosom jer njima najvise i vjeruje. Kod nas su se uglavnom prijavili mladi inzenjeri a od ovih starijih rijetko ko zeli da ide tamo. Situacija je skroz drugacija kada ponude da se ide u Santijago, Hanoi, Australiju, Kanadu ili Ameriku :D.

Link to comment

mozes li da kazes sta se radi i koji profil treba?za sede kose nije problema i to sa kolima je jasno, u zavisnosti od visine ivicnjaka :D

Link to comment
Kod nas su se uglavnom prijavili mladi inzenjeri a od ovih starijih rijetko ko zeli da ide tamo. Situacija je skroz drugacija kada ponude da se ide u Santijago, Hanoi, Australiju, Kanadu ili Ameriku :D.
Iskusni imaju dovoljno ponuda da mogu da biraju. Jedini jak razlog da bas odu u SA bi bio debeo paket.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...