July 1Jul 1 Tikvica, sa malo soli, bibera i m ulja, sa humusom i paprikom.Uz to, ovčije kiselo mleko i malo prepečenog hleba.
July 2Jul 2 juce za rucaklosos,povrce..posto sam imala samo jedan krompir u kuci dodala sam sargarepu,tikvivcu i nekoliko kocki zamrznutog spanata-mulje,bluk..
July 3Jul 3 I dalje na lakim obrocima: namaz od tunjevine iz konzerve, avokada, ljute paprike, pavlake, kuvanog jajeta, sa maslinovim uljem, solju, biberom i paprikom, preko prepečenog hleba. Za još malo svežine, sitno iseckani suvi delovi paradajza i malo limuna
July 3Jul 3 i ja sam skroz utanjio s kuvanjem na ovu zegu. opstajem na arapskim tankim hlebovima, humusu, paradajzu, krastavcima, mulju, maslinama feti i kiselom mleku. nisu blesavi ti arapi, znaju znanje.
July 5Jul 5 Grilovan patlidžan, zelena tikvica, paprika, preko svež pink paradajz, ispod i preko maslinovo ulje.Hleb je iz Pretop pekare, neki što se fermetisao 60h, prave samo vikendom, nisam objektivna jer ja sam lebojed - ergo, nema lošeg hleba za mene.I na kraju, nedelja je, valja neki kolač, clafoutis (onaj jednostavni francuski kolač, ostalo slatke pavlake pa eto imalo preliva).
July 5Jul 5 Šnicle od svinjskog karea dinstane u cideru sa jabukama i lukom. I dobro, krompir. Kuvan pa grubo izgnječen sa maslinovim uljem i belim lukom.
Tuesday at 11:045 days Juče sam dan ranije pripremljen ragu namerio spremiti na nov način. U okrugli pleh sam slagao okrugle ploče pirinčanog papira. presvlačio sam ih umućenim jajima i slagao u pleh. između bih prelivao bešamel i ragu koji se krčkao više časova a čine ga mešavina nakockanog crnog luka, mrkve i celera, kao i junetina od vrata. Uz malo koncentrata od paradajza i paprike i juneće supe. Rendao sam sir na svakom spratu.Ređao sam to tako nepoznat broj puta. Finalno zalivanje bešamelom i sirom pa u rernu na 200 celzija puta 2400 sekundi.Čim je napustio rernu taj burek/lazanja pristupio sam serviranju. Forma je bila labava ali je ukus zakoračio u blaženstvo.Ostatak je prenoćio u frižideru. Hladna temperatura je podsetila molekulske veze da traba da rade svoj posao. Tako da sam mogao seći šnite armirane pirinčanim papirom i sirom. Spustio sam ih na zagrejano maslinovo ulje stranom preseka. minut sa obe strane je dovoljan da dobije zagorelu koricu a da sredina bude kao oblak.Sa strane začinio malo domaćeg paradajza i popio šolju ajrana.soundtrack: clutch / seatbeltsknjiga: serotonin / uelbek (koji me je podsetio da upravo počinje etapa TdF)
Wednesday at 13:094 days Razlog zašto nema baksuza @Nikodije . Sad uz doom recitujem pesme kosovskog ciklusa. 🦖