Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

Tikvicah

Tikvica, sa malo soli, bibera i m ulja, sa humusom i paprikom.

Uz to, ovčije kiselo mleko i malo prepečenog hleba.

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

juce za rucak

losos,povrce..posto sam imala samo jedan krompir u kuci dodala sam sargarepu,tikvivcu i nekoliko kocki zamrznutog spanata-mulje,bluk..

img_2181.jpg

I dalje na lakim obrocima: namaz od tunjevine iz konzerve, avokada, ljute paprike, pavlake, kuvanog jajeta, sa maslinovim uljem, solju, biberom i paprikom, preko prepečenog hleba. Za još malo svežine, sitno iseckani suvi delovi paradajza i malo limuna

Protein

i ja sam skroz utanjio s kuvanjem na ovu zegu. opstajem na arapskim tankim hlebovima, humusu, paradajzu, krastavcima, mulju, maslinama feti i kiselom mleku. nisu blesavi ti arapi, znaju znanje.

Isto, danima jedem sendviče od tostiranog hleba, putera, paradajza i mocarele.

Kod mene temperatura pala na 24°C, pa za ručak imam karfiol čorbu i punjenu karađorđevu. ph34r

prženice, mladi luk i kozji sir

Vruca proja i hladan domaci jogurt.

45 minutes ago, aram said:

prženice

Screenshot-20260705-112929.jpg

Pofezne!

Odreske od celera na putru, salata, špricer.. mnogošpricera.

Grilovan patlidžan, zelena tikvica, paprika, preko svež pink paradajz, ispod i preko maslinovo ulje.

Hleb je iz Pretop pekare, neki što se fermetisao 60h, prave samo vikendom, nisam objektivna jer ja sam lebojed - ergo, nema lošeg hleba za mene.

I na kraju, nedelja je, valja neki kolač, clafoutis (onaj jednostavni francuski kolač, ostalo slatke pavlake pa eto imalo preliva).

1000027880.jpeg

1000027881.jpeg

1000027882.jpeg

1000027883.jpeg

Cekam da se punjene paprike zapeku....

u9zLTha.gif

Šnicle od svinjskog karea dinstane u cideru sa jabukama i lukom. I dobro, krompir. Kuvan pa grubo izgnječen sa maslinovim uljem i belim lukom.

kare u cideru.jpg

Juče sam dan ranije pripremljen ragu namerio spremiti na nov način. U okrugli pleh sam slagao okrugle ploče pirinčanog papira. presvlačio sam ih umućenim jajima i slagao u pleh. između bih prelivao bešamel i ragu koji se krčkao više časova a čine ga mešavina nakockanog crnog luka, mrkve i celera, kao i junetina od vrata. Uz malo koncentrata od paradajza i paprike i juneće supe. Rendao sam sir na svakom spratu.

Ređao sam to tako nepoznat broj puta. Finalno zalivanje bešamelom i sirom pa u rernu na 200 celzija puta 2400 sekundi.

Čim je napustio rernu taj burek/lazanja pristupio sam serviranju. Forma je bila labava ali je ukus zakoračio u blaženstvo.

Ostatak je prenoćio u frižideru. Hladna temperatura je podsetila molekulske veze da traba da rade svoj posao. Tako da sam mogao seći šnite armirane pirinčanim papirom i sirom. Spustio sam ih na zagrejano maslinovo ulje stranom preseka. minut sa obe strane je dovoljan da dobije zagorelu koricu a da sredina bude kao oblak.

Sa strane začinio malo domaćeg paradajza i popio šolju ajrana.

soundtrack: clutch / seatbelts

knjiga: serotonin / uelbek (koji me je podsetio da upravo počinje etapa TdF)

Razlog zašto nema baksuza @Nikodije .

1000059949.jpg

Sad uz doom recitujem pesme kosovskog ciklusa. 🦖