February 8Feb 8 2 hours ago, makaronee said:Eoga i dolcevita, pečena punjenadunja u snegu od grčkog jogurta.podsetio si me da napravim tufahije, nisam dugo
February 8Feb 8 Popular Post Potrudio sam se oko supe sa crnim lukom, luk strpljivo karamelziovao na puteru, zaćinio timijanom, lovorom i aćetobalzamikom, zalio junećom supom, pa servirao sa prepečenim hlebom i sirom.Palenta, od prosejanog kukuruznog brašna i takođe spremljena sa puteromGremolataOsobuko (juneći)
February 10Feb 10 On 8. 2. 2026. at 13:47, Ras said:Potrudio sam se oko supe sa crnim lukomTrebalo je barem 5x vise luka, roux i dobar beef stock za real French onion soup. Ja se kanim duze vrijeme, ali kad pomislim na stajanje pored sporeta sat vremena plus da upzim luk mi ledi krv u zilama.
February 10Feb 10 1 hour ago, Seabass said:Trebalo je barem 5x vise luka, roux i dobar beef stock za real French onion soup.Ja se kanim duze vrijeme, ali kad pomislim na stajanje pored sporeta sat vremena plus da upzim luk mi ledi krv u zilama.Hoćeš da kažeš da moja juneća supa nije bila dovoljno dobra?Drugačije ćemo od sada razgovarati. Edited February 10Feb 10 by Ras
February 10Feb 10 6 minutes ago, Ras said:Hoćeš da kažeš da moja juneća supa nije bila dovoljno dobra?Drugačije ćemo od sada razgovarati.Lol, ma ne. "Dovoljno dobro" je sasvim OK u vecini slucajeva. Zajebancija karamelizovanja luka par sati je kad se ima vremena i entuzijazma za te stvari.
February 10Feb 10 1 hour ago, Ras said:Hoćeš da kažeš da moja juneća supa nije bila dovoljno dobra?Drugačije ćemo od sada razgovarati.Reci mu @Ras !Osobuco je
February 12Feb 12 Momci me inspirisali, pravila po ovom receptu:https://www.seriouseats.com/french-onion-soup-recipeAli količinu smanjila na pola.Nemam sliku finalnog proizvoda, samo faze Mnogo smo gladni bili pa ne stigoh da slikam. Nisam imala gruyere pa narendah Livanjski. Fenomenalno ispalo, ali jaaako. Ako neke radnike budem imala u kući napraviću im ovo za doručak.Sledeći put ću malo vodenastije da napravim, mnogo mi je lebac posrkao. Ali sve u svemu, za prvi put, zadovoljna sam Hvala @Ras @Seabass
February 12Feb 12 Vidi Boksija sto provocira! Probacu i ja napraviti preko vikenda da ne bude da samo kenjam kako treba. Ide vreca luka za ovu supu da ima uopste smisla praviti. Sto se livanjskog sira tice, ja sam probao neku kozju verziju prije nekoliko mjeseci, odlican je sir i ne bih tome pridavao poseban znacaj. Inace, FOS je sirotinjska/studentska supa tradicionalno, Gruyere nije nezamjenjljiv. Bitno je da je sir koji se fino topi tako da cu ja vjerovatno neki cheddar.
February 12Feb 12 1 hour ago, Seabass said:Sto se livanjskog sira tice, ja sam probao neku kozju verziju prije nekoliko mjeseci, odlican je sirMeni su livanjski i kolašinski lisnati sir vrhunac sirnog stvaralaštva u regionu. Evo @morgana će da potvrdi.