January 4Jan 4 Biće curry piletina sa kokosovim mlekom od jučeInače svake godine sam ponosna na sebe što uz pažljivo planiranje i nabavku u prethodnom periodu uspevam da od 29.12 do posle božića ne idem u radnju 😁 i gužvu..
January 4Jan 4 Supica od praziluka i preostalog šampanjca sa mesnim knedlicama Musaka od hokaido tikve sa lisičarkama i mlevenim mesom
January 4Jan 4 Pošto sam juče pojeo suva rebra, ostalo mi je da gulim klot čorbu od sočiva.......uz malo zelenog miksa (pisao sam već: Cvetkova pijaca, prvi red, tezga u sredini kod stuba), prokupac (Doja) i galetu sa krompirom, prazilukom i slaninom.RpKoristio sam kupljeno lisnato testo, a kako sam, obzirom na preporučenu t rerne od 220C slutio šta nas čeka, krompir sam najpre kuvao 10 min, pa ga onda isekao na tanke ploškice. Jaje kojim sam premazao testo, gotovo se zapalilo za tih 30 min, koliko sam sveukupno pekao galetu. Takođe, nakon prvih 20 minuta sam spustio t pečenja na ovozemaljskih 180C.
January 4Jan 4 @Ras It looks like 5 yummy, it tastes like 10 yummy 🥹Stvarno nije izgledno, ali ukus!!! Hvala do neba!
January 4Jan 4 5 hours ago, Boksi said:@Ras It looks like 5 yummy, it tastes like 10 yummy 🥹Stvarno nije izgledno, ali ukus!!! Hvala do neba!Moraš neki filter da uključiš, ili bar da koristiš šminku.Prirodnu
January 4Jan 4 10 minutes ago, Ras said:Moraš neki filter da uključiš, ili bar da koristiš šminku.PrirodnuVežbaću
January 4Jan 4 6 minutes ago, Boksi said:Vežbaću To je duh!Ne znam šta bi mogao da bude razlog za nešto tamniju boju kod tebe? Možda je ostalo/otpustilo nešto više vode, možda si malo duže pržila cveklu, možda dodala nešto više jogurta? Ne sumnjam u tvoje umeće, niti je ovo komplikovano da se napravi, samo glasno razmišljam.Refika je u onom videu od pre par dana samo referisala, a ranije malo detaljnije objasnila. Prvo luk, sitno seckan, umerena vatra i strpljenje da otpusti vodu i uprži se. Onda cvekla i to vrlo kratko, par minuta, tek da malo omekne i da se sve izmeša. Čim se malo prohladi - jogurt. I to kašiku, po kašiku, ne treba da ga bude previše.
January 4Jan 4 4 minutes ago, Ras said:To je duh!Ne znam šta bi mogao da bude razlog za nešto tamniju boju kod tebe? Možda je ostalo/otpustilo nešto više vode, možda si malo duže pržila cveklu, možda dodala nešto više jogurta? Ne sumnjam u tvoje umeće, niti je ovo komplikovano da se napravi, samo glasno razmišljam.Refika je u onom videu od pre par dana samo referisala, a ranije malo detaljnije objasnila. Prvo luk, sitno seckan, umerena vatra i strpljenje da otpusti vodu i uprži se. Onda cvekla i to vrlo kratko, par minuta, tek da malo omekne i da se sve izmeša. Čim se malo prohladi - jogurt. I to kašiku, po kašiku, ne treba da ga bude previše.Jesam više jogurta i def nije isto kao kod nje, ali sad gledam, fotka na mom telefonu i ova ovde nisu iste. Isto mi se jutros desilo sa jutrom u mom sokaku.Nema veze, pojeli smo u slast. Javljam se sa popravnim
January 5Jan 5 13 hours ago, Ras said:Moraš neki filter da uključiš, ili bar da koristiš šminku.Prirodnu13 hours ago, aram said:Njoki sa slaninicom i spanaćemOvo ću da pravim za Božić 🥰
January 5Jan 5 Skroz nau iting beše buharski plov, sofi-osh dok je na slikici samarkandski, od pre neki dan. Goveđina, žuta mrkva samarkandska, riža devzira, barbaris, prepeličje jaje, ljuta crvena polusuva. Edited January 5Jan 5 by makaronee Sstv