Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

4 minutes ago, aram said:

očisti kukijse tongue

Ne pomaže dry

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Losos putanesca style
No photo description available.

18 hours ago, makaronee said:

Kesadilja kon keso, čudnazemljameksiko!

Zapravo, DF, дистрито федерал, tamo mora da se naglasi da je bureksamesom quesadilla con queso. Šašavi su ti rimljani..

ovo smo već učili )

14 hours ago, aram said:

Losos putanesca style
No photo description available.

ja bi ovu sliku na zid )

šta si sve stavio ?

Da je šnicla zamenila pileća krilca, bila bih klasični ručak u "Loli".

Uz Sneška koji se jadan istopi dok se dovrši ručak...

CHrGe6U.jpeg

imamo isti stolnjak.

Teeeeeškoooo lolol

1000050383-2.jpg

image.png

12 minutes ago, bey said:

ja bi ovu sliku na zid )

šta si sve stavio ?

ih, svašta. prvo sam napravio dve činijice različitih instant preserved lemon korica. jedna sitno seckana, druga na trakice. korica jednog limuna, prstohvat šećera, pola kašičice soli, kašičica maslinovog ulja i kašika soka od limuna u svaku činijicu. to za 15-ak minuta bude ko pravi preserved lemon.
onda sam napravio puttanesca ulje: 5 kašika ulja, iseckao unutra 5-6 inćuna i pustio da se istope. dodao u to jedno 200 grama cherry paradajza isečenog na pola, kašiku seckanih kapara, 100 grama seckanih kalamon maslina, kašiku paradajz paste, pola kašičice krupno izmrvljenog semena korijandera, onu sitno seckanu koru limuna, kašičicu javorovog sirupa (može i med). krčkao to desetak minuta, isključio ringlu i dodao chili flakes i 5 tanko iseckanih čenova belog luka.
na pleh bacio pola kile boranije, dva struka mladog luka isečenog na 5cm dužine, 300 grama paradajzića. malo posolio i pobiberio, prelio sa nekoliko kašika onog puttanesca ulja (bez čvrstih delova, samo tečnost), promešao i rknuo u rernu na 220°C. izvadio, malo promešao, stavio filete lososa, svaki je bio 300 grama. na njih složio onaj gustiš koji je ostao od puttanesca sosa, vratio u rernu još jedno 15 minuta. nije previše, toliko je trebalo da na najdebljem delu dostignu temperaturu od 50°C, debeli su bili dosta.
za to vreme napravio zeleni toping: peršun, bosiljak, onaj limun u trakicama, još 100 grama seckanih maslina, kašika kapara, malo limunovog soka i malo maslinovog ulja. čim je losos gotov stavio odozgo ovaj toping i poslužio.

Čitam ovo...jao, briše mi se fotka mog jbnog ručka, phahahahah.

Ne luduj, dam ti dva lososa za ovaj tanjir supice

On 21. 2. 2026. at 7:17, Ras said:

supa

prilozi

kesedilja

kesediljapresek

Pileća supa.

Sveža crvena paprika i luk.

Gvakamole.

Salsa od mini paradjza, da bi bila koliko-toliko ukusna.

Kesedilja sa junećim mesom (Morava, jednom mleveno, nisam imao vremena da sam seckam, isprženo sa crnim i belim lukom, svežim čili papričicama i lovorovim listom, so, biber, kumin i korijander i pasta od paradajza), kukuruzom i crvenim pasuljem (Lidl konzerva, dokuvan, zarad bolje teksture- da bude mekši). Sir - Korab Trnica od tri mleka.

Kesedilja je zapečena u rerni, nisam je okretao da bih izbegao rizik prosipanja punjenja.

Super ti ovo izgleda i super fotke kao i uvek. Imam par smatranja jer mi je tex-mex praktčno domaća kuhinja poslednjih godina, nadam da nećeš zameriti.

Avokado valja izgnječiti viljuškom jer se dobije kremasta masa. Za guac (tako mu tepamo), bolji je hass avokadado koji je manji i tamniji od regularnog. Ja stavim i limetu, sitno iseckan halapeno i crni luk, korijander nikako jer ga podnosim samo u diskretnim količinama u salsi.

Mislim da si komotno mogao kesadilje i na ringlu jer se tortilja jako brzo skori, pa naće neće lako ispadati. Mada je ovo tvoje baš bogato, skoro kao burito minus pirinač. Kesadilje su obično gomila sira i naletiš na komad mesa tu i tamo.

I bravo za kumin! Juče sam pravio fajitas piletinu i zaboravio da stavim kumin, duplo lošiji ukus na kraju.

Edited by bios

Avokado sam pazario još pre dva-tri dana i nadao se da će dovoljno da omekne. Jedan jeste, jedan skoro da jeste, a treći još nije. I sam najčešće spremam izgnječen/ispasiran avokado, ovoga je puta bila odluka da ga sitno iseckam. Način na koji ću gvakamole začiniti je stvar raspoloženja, nekad i dostupnih sastojaka. Ovoga puta sam naseckao mladi luk, možda dva mini paradajza, ali suve delove, čili papričicu, dva mala češnja belog luka, maslinovo ulje i limunov sok, so, biber i suvi korijander.

Volim da dodam sveži korijander, ali ga ovoga puta na pijaci nisam našao, a i moji gosti juče, poput tebe ga ne vole.

Spremao sam kesedilje i na ringli, naravno, ovo je bila stvar odluke juče da idu u rernu. Meni je kesedilja najprihvatljivija jer zadržava formu. Baratam ovim tortiljama koje su dostupne u supermarketima i ne uspevam da ih zavijem da se ne raspadnu, a da budu zadovoljavajuće punjene.

Volim kumin i počeo sam da ga koristim pre X godina, dobro se sećam uz pečenu prasetinu, a sada sasm već zaboravio na čiji predlog.

Juče razmišljam da bih češće mogao da pripremam neka od tih meksičkih jela, u suštini su jednostavna i sa sastojcima koji su i ovde dostupni. Spremim povremeno čili kon karne, a nedavno sam improvizao samo utoliko što sam umesto mesa koristio usitnjenu ljutu mesnatu kobasicu.

Edited by Ras

Da, super su mex i tex-mex kuhinje. Otkrovenje mog života. Još je bolje kad imaš dostupan veći izbor namirnica. Avokado je recimo druga dimenzija u odnosu na ono šta pamtim iz Srbije, ili zilion vrsta tortilja, pa menjaš dok ne nađeš koje ti najviše odgovaraju. Ali radiš sa onim šta imaš, opet je super. E da, za kumin sam mislio da je vezan samo za bliskoistočnu kuhinji, a ispade da je osnovni začin i u meksičkoj.

Najviše volim kad zalutam u neki kraj gde zovi latino populacija, pa kupim uličnu varijantu iz prikolice. Bude ukusnije nego u restoranima.

Mac and cheese da prate polizeš, osećam kako mi se arterije blokiraju, ali vredelo je.

3 da me mine zelja..

Screenshot_2026-02-25-00-03-03-694_lockscreen-edit.jpg