February 1Feb 1 1 hour ago, Mel said:Kiflica i omlet sa brokolijem zapecen u rerni u skoro 8 uvece. Nema sta nisam jela danas, prvi dan opet u BGu i pojela sam koliko za 3 dana dok sam bila u vikendici.Ja mislim da meni BG naprosto ne prija ich iz nekog razloga...kako molim ne prija kad vidiš da ti baš lepo otvori apetit
February 3Feb 3 fusillimakaronizam-lenjizam utorkompo ovom uradku...khm, štaznam, valjda ako se rkne šolja пармиджанереджанеizađe iz tog nekog varivo-vajba.ozgo je paradjazz iz ulja, moguće da bi slannnca dala više obujma i ugodžaja. Edited February 3Feb 3 by makaronee 2L
February 4Feb 4 23 hours ago, makaronee said:fusillimakaronizam-lenjizam utorkompo ovom uradku...khm, štaznam, valjda ako se rkne šolja пармиджанереджанеizađe iz tog nekog varivo-vajba.ozgo je paradjazz iz ulja, moguće da bi slannnca dala više obujma i ugodžaja.Za slaninu si u pravu, ti dimljeni ukusi idu dobro sa graškom.Gledali smo isti video i ja sam juče imao u planu isti obrok, ali me izvesna žurba odvela u drugom smeru, a nije ni bilo te neke kratke paste koju sam želeo. Rekoh sebi, iskoristiću pene, što bi gotovo uvek trebalo da imam u kući.E, pa ispostavilo se nemam Započeo sam sa sitno seckanim crnim lukom na ulju, sa biberom i zelenom čili paprikom i onda možda samo jedan sitno seckani čen belog luka. Bolji izbor od običnog crnog luka, uz grašak su i mladi luk i praziluk, ali ih ovoga puta nisam imao pri ruci.U tiganj sam onda dodao dve šolje graška (plan je bio dve šolje graška, a jedna šolja paste), izmešao, propržio, pa nalio vodom i kratko kuvao. Veći deo graška iz tiganja, sa malo vode sam odvadio u blender, začinio solju i izblendirao sa dosta listova sveže nane. Uz grašak se odlično slaže i sveži bosiljak.Istovremeno sam u tiganj nekako uspeo da smestim špagete, pa kad su bile blizu da budu skuvane, izrendao sam pekorino unutra i umešao izblendiranu smesu. Edited February 4Feb 4 by Ras
February 4Feb 4 ^i kakvi su gastroutisci?meni lik odaje nekom jednostavnošću poštene domaće kuijne, zato sam dao šansu nasuvo.. mada, da to ima nekog rezona, već bi iskrslo u kakvoj banatskoj endemici.. rezanci zgreškom. Edited February 4Feb 4 by makaronee ае
February 4Feb 4 5 minutes ago, Behemoth said:Ufff, patlidžan u nekom siru? Parmezan?Grilovane tikvice na sosu od jogurta prelivene puterom sa šafranom
February 5Feb 5 11 hours ago, makaronee said:^i kakvi su gastroutisci?meni lik odaje nekom jednostavnošću poštene domaće kuijne, zato sam dao šansu nasuvo.. mada, da to ima nekog rezona, već bi iskrslo u kakvoj banatskoj endemici.. rezanci zgreškom.Ne pratim taj kanal da bih imao kompletniji utisak o njemu, ovaj mi je video servirao YT algoritam i pomogao mi je da shvatim gde sam ranije grešio sa tom pastom.Prethodni rezultati su bili mršavi, dobijao sam suvu, ne baš atraktivnu pastu iz koje nisam uspevao da izvučem više ukusa.Ključ je u odnosu graška i paste, da je potrebno nešto više vode u odnosu na ono što sam ranije radio, kao i da je za kremastu teksturu potrebno izblendirati više graška od onoga što ostaje u zrnu.Po prvi put sam uspeo i da zadržim karakteristični sladunjavi ukus graška, pa je pasta bila vrlo, vrlo ukusna. Ključ je sveže bilje, nana ili bosiljak, a ja ću svakako ponoviti kada mi bosiljak bude dostupan. Mislim da sam gore propustio da napišem i da sam na kraju zalio sa malo limuna.Druga pasta sa graškom, koja je izvanredna je pasta sa komadima ribe, a za pripremu se koristi miks zelenog povrća, recimo: grašak, spanać, mladi luk.Ova se pasta priprema u bešamelu, pri čemu nije neophodno odvojeno pripremiti bešamel, dovoljno je u puter, ili miks putera i maslinovog ulja dodati malo brašna i kuvati sve sastojke u mleku, ili čak i potpuno izostaviti brašno, jer će, tokom pripreme pasta već otpustiti dovoljno skroba. Edited February 5Feb 5 by Ras
February 6Feb 6 Seljačka sreća!Usoljena haringa, prazniluk, cvekla, restovani krunpir, ren!Nego, umesto da gasim nekom ledenom vatrenom кошер akvavitom, ne gledajući sipam belo, kupljeno na autopilotu.... ispostavi se, poluslatko!Nije nezanimljivo, ali neka, čekaće neki slatkiš ili dolce vitu uopšte. @Ras Nego, zaboravih, solidni su rezanci sa pečenim briselskim kupusićima u bešamelu sa prstohvatom muskatnog oraja. Edited February 6Feb 6 by makaronee