Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

riGHE4W.jpeg

Pre i posle petšenja u rerni

BE6jElC.jpeg

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

@Mr.Mxyzptlk skuvaš palentu sa manje vode ili je dobro ukuvaš dok ne počnu da se stvaraju grudve/grudvice. Istopiš kašiku masti i vrelom preliješ palentu. Narendaš krupnije parmezan ili, još bolje, pekorino. 😍

Carbonara 🇮🇹

IMG_20251205_173344.jpg

Pojeo sam pola tost hleba sa ribljom salatom, omiljenim "mazanjem".

1 konzerva tunjevine

2 kuvana jajeta

1 srednja glavica crnog luka

kuvani paradajz po ukusu, s tim da sam ja večeras iskoristio Barilla osnovu za bolonjez, jer nisam imao solo paradajz

biber

peršun

Sve iseckati i izmešati viljuškom dok se ne pretvori u namaz. Uz to neki čaj, kod mene obično nana.

Svaki put pojedem pola hleba uz to, a jednom sam pojeo ceo Tonus. :D

Zaljutila sam sarme, da budem mala aždaja kad se hibernacija završi.

1000046086-800x800.jpg

edit: hejt za onlajn resize slika, ubiše joj svu lepotu. 😒

Edited by Klara

On 11/30/2025 at 2:40 PM, Ras said:

celer

prilog

gril

Čorba od celera i praziluka. Pripremljeno na puteru i kuvano u mleku. Začinjeno solju, bibberom, jednim čenom belog luka i svežim peršunom.

Prilog/salata. Šargarepa kuvana u emulziji putera i vode: očišćena šargarepa poređana po dnu posude, začinjena sa malo soli i bibera i muskatnim oraščićem, nešto više šećera, dodate kockice putera, naliveno vodom tek da se prekrije, zatvoreno papirom za pečenje i kuvano 10 minuta na srednje jakoj vatri. Pečeni paradajz, grilovani avokado, dragoljub. Preliveno tahinijem, koji je razređen limunovim sokom i začinjen jednim čenom belog luka (zgnječen, pa iseckan).

Grilovani burgeri (Morava) i sir (rtanjski za gril).

Ja ovde ništa ne bi' menjala, nemam primedbi sleep

Jedino mi je ovo kuvanje šargarepe u vodi i maslacu nepoznato u smislu same kulinarske tehnike tj ne znam logiku zašto voda i barenje sa puterom, a ne tiganj i pečenje, ali mi se sviđa rezultat svakako.

• Popular Post

Bundeva

Spanać

Salate

Ribić

Čorba os bundeve.

Uljevuša, razljevuša, ili kako god da se zove, od spanaća, spremljena sa kukuruznim brašnom, začinjeno solju, biberom, belim lukom, čili paprikom i sitno seckanim ruzmarinom, beli kozji sir (domašen, staroplaninski) i kačkavalj krstaš (makedonski trileće, Korab Trnica).

Cepkana paprika iz zimnice (ajvar), začinjeno belim lukom, peršunom i malsinovim uljem plus sveža zelena salata i rotkvice.

Ribić sa kajmakom. Komadi očišćenog ribića su najpre zapečeni da porumene, pa odvađeni iz posude da se proprži crni luk i na komade sečena šargarepa i sitno iseckani beli luk. Meso vraćeno, zaliveno vodom da ogrezne, pa naliveno mlekom da se kuva na tihoj vatri. Kropmir, isečen na kockice je dodat pred kraj kuvanja. Začinjeno solju, biberom, paprikom, svežim lovorom i ruzmarinom. Jelo finiširano u grnčarskoj posudi, nekih 15 minuta, a kajmak dodat na kraju, u rerni proveo možda tek minut. Koristio sam mladi kajmak, birao sam na pijaci da ima izrazito mlečni ukus. Meso je bilo perfektno, a i ovo povrće unutra, sve zajedno izrazito blagog, mlečnog ukusa. Sam sebi bih bez ikakve lažne skromonosti dao 10 za ovaj ribić - udavili smo se!

Edited by Ras

1 hour ago, Ras said:

Ribić

hail

@Ras ti bi mogao da otvoriš restoran u svom stanu. Bez razmišljanja.

26 minutes ago, Pixisis said:

@Ras ti bi mogao da otvoriš restoran u svom stanu. Bez razmišljanja.

Radi već neko vreme lolol

1 hour ago, Ras said:

pa plaćaju li gosti makar?

1 hour ago, Ras said:

Ma ono pravi gosti, ne friends&family.

5 hours ago, Ras said:

Bundeva

Spanać

Salate

Ribić

Čorba os bundeve.

Uljevuša, razljevuša, ili kako god da se zove, od spanaća, spremljena sa kukuruznim brašnom, začinjeno solju, biberom, belim lukom, čili paprikom i sitno seckanim ruzmarinom, beli kozji sir (domašen, staroplaninski) i kačkavalj krstaš (makedonski trileće, Korab Trnica).

Cepkana paprika iz zimnice (ajvar), začinjeno belim lukom, peršunom i malsinovim uljem plus sveža zelena salata i rotkvice.

Ribić sa kajmakom. Komadi očišćenog ribića su najpre zapečeni da porumene, pa odvađeni iz posude da se proprži crni luk i na komade sečena šargarepa i sitno iseckani beli luk. Meso vraćeno, zaliveno vodom da ogrezne, pa naliveno mlekom da se kuva na tihoj vatri. Kropmir, isečen na kockice je dodat pred kraj kuvanja. Začinjeno solju, biberom, paprikom, svežim lovorom i ruzmarinom. Jelo finiširano u grnčarskoj posudi, nekih 15 minuta, a kajmak dodat na kraju, u rerni proveo možda tek minut. Koristio sam mladi kajmak, birao sam na pijaci da ima izrazito mlečni ukus. Meso je bilo perfektno, a i ovo povrće unutra, sve zajedno izrazito blagog, mlečnog ukusa. Sam sebi bih bez ikakve lažne skromonosti dao 10 za ovaj ribić - udavili smo se!

Mmm kakva trpeza, milinica!

Mora samo bosanski kritičar da proradi u meni rolleyes ovo ti je za razljevušu predebelo i druge konzistencije, što ne znači da nije ukusnije od razlljevuše )

Ja sam danas jela (i pojela komplet) svekrvine lovačke šnicle, kakva divota, uz standardno tu je i gomila povrća, sitno iseckana paprika....preljepo 😍

@Klara sarme sa pomfritom?

Zašto imam osećaj da treba da obrišem fotku... 😬