December 7, 2025Dec 7 @Klara Уштипци с џемом су ми океј скроз, прженице нисам пробао још увек.@Mr.Mxyzptlk Неретко у ресторанима служе сарму са пиреом, лично не видим поенту ал ето можда као замену за хлеб (чу' пире да замени хлеб)
December 7, 2025Dec 7 Just now, Mr.Mxyzptlk said:a jel.przite ajvar sa jajima. i to sam video.Da, da, malo ajvara i više jaja 😍Ili malo pavlake u jaja
December 7, 2025Dec 7 1 minute ago, Svemir Zeka said:Da, da, malo ajvara i više jaja 😍Ili malo pavlake u jajameni je suludo da przim nesto sto je vec przeno :)
December 7, 2025Dec 7 6 minutes ago, Svemir Zeka said:Sarma nije uvijana, nego seckan kiseli kupus. Proprži se, poslaže na dno tepsije, onda ide sloj onoga čime se puni sarma, pa sloj pavlake, pa onda opet kupus. I prelije se mešavinom 2-3 jaja, šolja mleka, mala pavlaka, ili odokativno. I to se zapeče. Eto tako je meni preneto, kazala mi žena da to pravi kad dođu gosti, i svi se oduševe 🤗ih kad je banatjanin dao recept za ovo, Kolozsvári rakott káposzta se to zove.
December 7, 2025Dec 7 Sve sto se uz sarmu prilaze moze samo da je oskrnavi. Domaci hleb i umači u onu vodicu dok tanjir ne zablista Jela sam jednom prilikom proju uz sarmu i nije bilo lose.
December 7, 2025Dec 7 Just now, aram said:ih kad je banatjanin dao recept za ovo, Kolozsvári rakott káposzta se to zove.Meni ispričala tetkica, kaže zovu je "Januškina sarma", jer je Januška pravi
December 7, 2025Dec 7 7 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:a jel.przite ajvar sa jajima. i to sam video.Obožavam. Nije prženje do kraja, samo malo se proprži. Umešaš jaja i posle umačeš hleb...ajme.
December 7, 2025Dec 7 1 minute ago, Pixisis said:@Svemir Zeka to zvuči kao neka kombinacija sarme i musake.Našla sam sliku sad kad je aram rekao naziv jela
December 7, 2025Dec 7 mozda nisam neki fen ajvara pa ne znam varijacije na temu.tek nedavno sam otkrio moc planine
December 7, 2025Dec 7 45 minutes ago, Svemir Zeka said:Ne kapiram kako ljutina uz kiselo, al ok, svako ima svoj ukus.Ren se jede uz pečenje da ne osetiš ukus mesa 🤭Ren se sluzi valjda uz rinflajs, kuvano meso iz supe. Tu se oseca ukus mesa a ne iz pecenja, koje je uglavnom zacinjeno.
December 7, 2025Dec 7 2 minutes ago, Svemir Zeka said:Našla sam sliku sad kad je aram rekao naziv jelaNe može se jelo nazvati sarmom ako nije uvijeno! #gourmetnazzi