November 28, 2025Nov 28 Super ti je to odradila Samouka ili ide u neku ugostiteljsku skolu?Do kad je kod tebe? Da joj posaljem kartu za Sv.Nikolu da mi pripomogne ja sam duduk za ukrasavanje. Valjda se smorim od pripreme svega i onda mi za ukrasavanje ne ostane snage, a ni volje. Bas bi mi jedna mastovita snajka trebala A i Boxi kao prija
November 28, 2025Nov 28 45 minutes ago, Serena said:Moguce, nisam to ranije jela, a ovo tamnozeleno po povrsini ne znam sta je bilo, kao neko ufrkano suvo lisce, bas suvo a malo je i gorko..To je to, friarelli ili cime di rapa. Malo lišće koje vuče na raštan, malo deo koji vuče na brokolete.@Boksi pošalji to dete! Edited November 28, 2025Nov 28 by aram
November 30, 2025Nov 30 Popular Post Čorba od celera i praziluka. Pripremljeno na puteru i kuvano u mleku. Začinjeno solju, bibberom, jednim čenom belog luka i svežim peršunom.Prilog/salata. Šargarepa kuvana u emulziji putera i vode: očišćena šargarepa poređana po dnu posude, začinjena sa malo soli i bibera i muskatnim oraščićem, nešto više šećera, dodate kockice putera, naliveno vodom tek da se prekrije, zatvoreno papirom za pečenje i kuvano 10 minuta na srednje jakoj vatri. Pečeni paradajz, grilovani avokado, dragoljub. Preliveno tahinijem, koji je razređen limunovim sokom i začinjen jednim čenom belog luka (zgnječen, pa iseckan).Grilovani burgeri (Morava) i sir (rtanjski za gril).
November 30, 2025Nov 30 Kako bi bilo kad bi se šargarepe prvo malo obarile, pa onda se stave u rernu sa maslacem i začinima, bez šećera?
November 30, 2025Nov 30 moja dva centa: ja baš ne volim kuvanu šargarepu tako da je direktno pečem u rerni, ali isto malo zasladim. uzmem baš mlade tanke šargarepice, pomešam med, maslinovo ulje, timijan, so i biber pa ih u to uvaljam i pečem oko pola sata, da krenu blagu karamelizaciju. mada ova rasova zvuči zanimljivo, možda probam.
November 30, 2025Nov 30 Ne volim ni ja šećer i izbegavam ga prilikom kuvanja, ali ovde je, koliko razumem metod (ne znači da sam u pravu), zbog glazure. Šargarepa ostaje dovoljno čvrsta da pruža mali otpor prilikom ugriza, dovoljno da se razlikuje od kuvane, a ostaje im i boja. Probajte!@Klara ovo što predlažeš, može, ali bi ih zapekao na maslacu u tiganju.
November 30, 2025Nov 30 Kapiram da termički obrađena šargarepa s dodatim šećerom ima GI plus beskonačno, iako zanimljivo zvuči
December 1, 2025Dec 1 10 minutes ago, Serena said:Jel ti iz ove tursije iscurila voda u busu Cvarci 😍Jeste, i jakna i farmerke mi se smočile, sedište sam obrisala temeljno ali smrdi po kišjelom kupusu 🙄
December 1, 2025Dec 1 19 hours ago, Svemir Zeka said:Kapiram da termički obrađena šargarepa s dodatim šećerom ima GI plus beskonačno, iako zanimljivo zvučigrešiš, GI oko 40 sa medom. dobro, sa šećerom je pre oko 60.
December 3, 2025Dec 3 dugotrajno mleko. inace dugo nisam sa mlekom jer sam pre godinu i po otprlike, poceo da mesam sa fetom :)