December 7, 2025Dec 7 24 minutes ago, aram said:Uz sarmu obavezno ren! Hleb se podrazumeva.Ren je stalni epitet sarme. I to je tako.
December 7, 2025Dec 7 3 minutes ago, Ras said:Sarma se, ne na jednom mestu priprema sa krompirom ili jede uz (ceo) pečeni krompir. Ne vidim ništa čudno u Klarinom izboru.Ја сам чуо и видео само уз пире, евентуално барени кромпир што је у суштини исто пире.Баш ми је незамислива сарма уз помфрит или печени кромпир било какав. Ал можда је добро :D Мада бих и даље прво појео помфрит па онда сарму натенане
December 7, 2025Dec 7 Ne kapiram kako ljutina uz kiselo, al ok, svako ima svoj ukus. Ren se jede uz pečenje da ne osetiš ukus mesa 🤭
December 7, 2025Dec 7 8 minutes ago, Nikodije said:Ja u pljeku samo pavlaku, urnebes i kupus ceo život. Zar sme nešto drugo da se stavi?Зависи каква је пљека, ако је проверена онда неки минимум прилогаАко је непроверено место или недајбоже нека тровачница типа шиш, онда је пожељно опустити руку
December 7, 2025Dec 7 U šišu sam jeo možda 2 puta, nikada neću razumeti red ispred njega. Bukvalno đubre. Edited December 7, 2025Dec 7 by Nikodije
December 7, 2025Dec 7 Ако се већ аутујемо, ставим понекад кечап на јаја/кајгану, то је вероватно најчуднија комбинација којој сам склонНа пицу већ никад #pizzanazi
December 7, 2025Dec 7 4 minutes ago, Svemir Zeka said:Sarma i pavlaka, da. I ova mađarska (vojvođanski Mađari, bar jedno selo neko ) ide s pavlakom, mlekom i jajetom. Što je i logično: ona je kisela, i ide nešto da ublaži kiselinu.Posle ove kombinacije, pravac u rudnik da potrošiš. Pavlaka, mleko i jaja idu u smešu od mesa ili odvojeno pored?
December 7, 2025Dec 7 5 minutes ago, Pixisis said:Posle ove kombinacije, pravac u rudnik da potrošiš. Pavlaka, mleko i jaja idu u smešu od mesa ili odvojeno pored?Ja sam je zamislila kao musaku samo sto umesto krompira/tikvica ide kiseli kupus.
December 7, 2025Dec 7 17 minutes ago, johan nagel said:Ако се већ аутујемо, ставим понекад кечап на јаја/кајгану, то је вероватно најчуднија комбинација којој сам склонI tu stavljam kečap, samo retko. Uglavnom domaći kečap. Jedna od meni čudnijih kombinacija bile su prženice sa džemom. Ali mi se mnogo dopalo! Obično ih jedem uz sir, ajvar, sirni namaz...Posle se setih da volim i uštipke sa džemom. :D Ko klinci smo umakali mekike u šećer, hah.
December 7, 2025Dec 7 potpisujem manje vise sve sto zeka pise na poslednje dve stranenikad nisam video tu vasu sarmu sa pireom, ni sa renom. sarmu samo sa hlebom, i onaj njen corbuljak i to je to. mozda je to neka basic verzija. pire da sa cuftama u sosu i punjenim paprikama.
December 7, 2025Dec 7 14 minutes ago, Pixisis said:Posle ove kombinacije, pravac u rudnik da potrošiš. Pavlaka, mleko i jaja idu u smešu od mesa ili odvojeno pored?Sarma nije uvijana, nego seckan kiseli kupus. Proprži se, poslaže na dno tepsije, onda ide sloj onoga čime se puni sarma, pa sloj pavlake, pa onda opet kupus. I prelije se mešavinom 2-3 jaja, šolja mleka, mala pavlaka, ili odokativno. I to se zapeče. Eto tako je meni preneto, kazala mi žena da to pravi kad dođu gosti, i svi se oduševe 🤗
December 7, 2025Dec 7 Just now, Mr.Mxyzptlk said:potpisujem manje vise sve sto zeka pise na poslednje dve stranenikad nisam video tu vasu sarmu sa pireom, ni sa renom. sarmu samo sa hlebom, i onaj njen corbuljak i to je to. mozda je to neka basic verzija.Nije problem što Zeka i ti ne znate, nego što nećete da učite
December 7, 2025Dec 7 to za jaja i kecap sam video, licno ne mesam, izgleda mi ruzno.przenice mogu i slatke i slane. i sa sarmu