November 20, 2025Nov 20 Popular Post Pih, gde baš ja da postujem posle ovog gospodina i njegovih specijaliteta! No, može i gore: malo mi je falilo da okačim na fitnes temi.
November 20, 2025Nov 20 Jel se spremaš da mi kažeš ''moždaseudaš''? :P Jesam. Pečenica, suvi vrat, kulen, ispod je i slaninica, jastrebački kačkavalj i kiša napolju.
November 21, 2025Nov 21 16 hours ago, Ras said:Crveni pasulj (konzerva) u paradjz sosu, šakšuka stajl.Kako si ovo spravio?
November 21, 2025Nov 21 Just now, Svemir Zeka said:Kako si ovo spravio?Na tiganj na ulju:crveni, pa beli luk, začinjeno solju, biberom, origanom i slatkom paprikommože sveža paprika, čili parika, celer, šta god volišpasta od paradjza, jedna baš puna kašika, obzirom da je sveži paradajz u ovo doba upitnog ukusa (Branko Kisić bi me popreko pogledao)sveži paradjz, dva komada, isečeni sitno na kockicesve to se uprži, da omekne i pusti ukuseumeša se pasulj iz konzerve, prethodno oceđen - ne volim vodu iz konzerve. Ne jurim skupe pasulje, što se mene tiče nema potrebe. Sinoć sam koristio pasulj iz Lidla, koji je krupnog zrna i jako dobar, može Podravkin (kad je na akciji), takođe i oni jeftini Delezovi.podlije se vodom da se sve zajedno kuva još neko, kratko vreme, dovoljno da se sjedine ukusi. Vreme kuvanja po ličnim afinitetima. Pasulj iz konzerve je već skuvan, ali su ta zrna za mene neprijatno tvrda.pred kraj kuvanja se razbiju jaja i posuda poklopi.i još peršun za garnirung i malo svežineEdit. Ovo je zasitno jelo, koje te instant ugreje, odnosno spada u kategoriju comfort food Edited November 21, 2025Nov 21 by Ras
November 21, 2025Nov 21 Divno! Videh pre neki dan aram pravio, sad da ne tražim - menemen? Tursko jelo. Mnogo volim kombinacije jaja, paradajza i paprike.
November 22, 2025Nov 22 Ono što uglavnom svi zovu projara ili proja 😀Najjednostavniji mogući recept, a obožavam je.
November 22, 2025Nov 22 Kod mene je proja tvrda, od belog kukuruznog brašna i svinjske masti kao glavnih sastojaka. Ovo je drugačiji recept.
November 22, 2025Nov 22 On 20. 11. 2025. at 18:54, Klara said:Jel se spremaš da mi kažeš ''moždaseudaš''? :PJesam. Pečenica, suvi vrat, kulen, ispod je i slaninica, jastrebački kačkavalj i kiša napolju.Bogme, sa ovim za stolom nece ti biti tesko