Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

IMG_6889.jpeg

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Ebi katsu burger

ebi katsu.jpg

Da te pitam, ali ozbiljno :D , gde si naučio da spremaš sva ova neobična jela? Pokupio recepte sa putovanja ili odande gde živiš?

I sve to naaaapamet znaš? :D

Jer ne poznajem nikog ko kuva sve ovo (ti i Ras mi povremeno odudarate od kuhinje na koju sam navikla i koja mi je poznata) i baš mi je interesantno.

4 hours ago, aram said:

Ebi katsu burger

ebi katsu.jpg

Jesi li ti progutao neko slovo ovde?

Šta god da je unutra, a nekada zaista i ne moram da znam, ovo fantastično izgleda!

2 minutes ago, Ras said:

Jesi li ti progutao neko slovo ovde?

Šta god da je unutra, a nekada zaista i ne moram da znam, ovo fantastično izgleda!

Evo sta kaze GPT

Screenshot-2025-10-12-21-37-14-71-96b261

E, onda može!

@Klara pokupio koješta tu i tamo, ali najbitnije - volim da isprobavam. istražujem, nađem razne recepte pa na osnovu njih složim svoj. japanska kuhinja i iranska tj. persijska su mi posebno zanimljive.

@Ras katsu je termin za panirani prženi komad mesa ili morskih plodova. ebi su škampi, tonkatsu (jedna reč) je svinjetina, gyü katsu je govedina, sakana katsu je riba. piletina se kaže chikin katsu, zato što se chikin koristi kad su jela stranog porekla, a katsu je od kotleta nastao. kad su tradicionalna japanska jela onda se piletina zove tori (npr yakitori - pileći ražnjići)

Topla pileca supica sa flekicama i (ćoskastim rolleyes) knedlama koja greje dusu i budi secanja na detinjstvo wub

@Filozof manijak knedle ili gomboce?

IMG20251013124817.jpg

To su knedle rolleyes

auh kako dobro izgleda, ovo su knedle sa supom :) izgledaju mekano, moze recepat?

5 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

auh kako dobro izgleda, ovo su knedle sa supom :) izgledaju mekano, moze recepat?

Flekice sa knedlama i supom lolol

Suprug ne voli knedle pa se ja trudim da ih sto pre uklonim D

Vrlo jednostavan recept od kumine ujne iz Bačevaca na Bukovskoj reci da budemo precizni 😉

U duboki tanjir stavis masti velicine oraha, umutis je viljuskom, dodas celo jaje pa mutis dok se ne sjedini i pretvori u penastu masi (ja mutim sa malom zicom) polako dodajes griz i mesas dok ne dobijes masu koja vise nije tecna, ono na granici da se pretvara u testo. Ostavis sa strane koji minut da odmori, ja ostavim toliko da se flekice malo skuvaju. Malom kasicicom ih ubacujes u supu (sada je vec masa malo cvrsca jer je griz upio tecnost i nabubrio) kuvas dva tri minuta i onda najvaznija stvar, ugasis vatru poklopis serpu i ostavis da sve odmara desetak minuta. Tad se skroz naduvaju i postanu ovako meke i rupicaste wub

1 hour ago, Filozof manijak said:

To su knedle rolleyes

to su griz knedle. one od brasna u paprikasu su knedlice. wub

poz

paprikas sa tim knedlama nisam jeo ima 15 godina...

gulasnjoke.jpg

sta god da je lepo izgleda