October 12, 2025Oct 12 Da te pitam, ali ozbiljno :D , gde si naučio da spremaš sva ova neobična jela? Pokupio recepte sa putovanja ili odande gde živiš?I sve to naaaapamet znaš? :D Jer ne poznajem nikog ko kuva sve ovo (ti i Ras mi povremeno odudarate od kuhinje na koju sam navikla i koja mi je poznata) i baš mi je interesantno.
October 12, 2025Oct 12 4 hours ago, aram said:Ebi katsu burgerJesi li ti progutao neko slovo ovde?Šta god da je unutra, a nekada zaista i ne moram da znam, ovo fantastično izgleda!
October 12, 2025Oct 12 2 minutes ago, Ras said:Jesi li ti progutao neko slovo ovde?Šta god da je unutra, a nekada zaista i ne moram da znam, ovo fantastično izgleda!Evo sta kaze GPT
October 12, 2025Oct 12 @Klara pokupio koješta tu i tamo, ali najbitnije - volim da isprobavam. istražujem, nađem razne recepte pa na osnovu njih složim svoj. japanska kuhinja i iranska tj. persijska su mi posebno zanimljive. @Ras katsu je termin za panirani prženi komad mesa ili morskih plodova. ebi su škampi, tonkatsu (jedna reč) je svinjetina, gyü katsu je govedina, sakana katsu je riba. piletina se kaže chikin katsu, zato što se chikin koristi kad su jela stranog porekla, a katsu je od kotleta nastao. kad su tradicionalna japanska jela onda se piletina zove tori (npr yakitori - pileći ražnjići)
October 13, 2025Oct 13 Topla pileca supica sa flekicama i (ćoskastim ) knedlama koja greje dusu i budi secanja na detinjstvo @Filozof manijak knedle ili gomboce?
October 13, 2025Oct 13 auh kako dobro izgleda, ovo su knedle sa supom :) izgledaju mekano, moze recepat?
October 13, 2025Oct 13 5 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:auh kako dobro izgleda, ovo su knedle sa supom :) izgledaju mekano, moze recepat?Flekice sa knedlama i supom Suprug ne voli knedle pa se ja trudim da ih sto pre uklonim Vrlo jednostavan recept od kumine ujne iz Bačevaca na Bukovskoj reci da budemo precizni 😉U duboki tanjir stavis masti velicine oraha, umutis je viljuskom, dodas celo jaje pa mutis dok se ne sjedini i pretvori u penastu masi (ja mutim sa malom zicom) polako dodajes griz i mesas dok ne dobijes masu koja vise nije tecna, ono na granici da se pretvara u testo. Ostavis sa strane koji minut da odmori, ja ostavim toliko da se flekice malo skuvaju. Malom kasicicom ih ubacujes u supu (sada je vec masa malo cvrsca jer je griz upio tecnost i nabubrio) kuvas dva tri minuta i onda najvaznija stvar, ugasis vatru poklopis serpu i ostavis da sve odmara desetak minuta. Tad se skroz naduvaju i postanu ovako meke i rupicaste
October 13, 2025Oct 13 1 hour ago, Filozof manijak said:To su knedle to su griz knedle. one od brasna u paprikasu su knedlice. poz