October 1, 2025Oct 1 Zabavna etimologija kaže da turcizam u arapskoj interpetaciji - شاورما, od reči çevirme znači zavrnuti, zamotati, misli se najpre na ražanj; dok mu shawaa dođe meso, prženo na vatri.
October 1, 2025Oct 1 40 minutes ago, Babu Bhatt said:Prebio seVala i ne prebio se 🙄A ono na gumanskoj je beba pljeska?
October 2, 2025Oct 2 8 hours ago, Svemir Zeka said:Vala i ne prebio se 🙄A ono na gumanskoj je beba pljeska?To je djevrek.Naprave rupu, napune kajmakom pa vrate taj komadić mesa nazad :)
October 2, 2025Oct 2 8 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:koji ti je bmiPojma nemam nit me zanima :)Može ćevap za tebe?:)
October 3, 2025Oct 3 jel ovo prebranac?inace, moj klinac za musaku kaze sumaka. nemam pojma sta ti je ovde sumaka, ali sam na sekund pomislio da si pomesao pasulj i musaku
October 3, 2025Oct 3 3 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:nemam pojma sta ti je ovde sumakaSumak ili ruj, voćno-kiselkast, vuče na ribizlu. Ide fenomenalno uz crveni luk.Ovo je salatica, nije prebranac.
October 3, 2025Oct 3 @arheolog1981 imam druga mađara koji oće da bije kad vidi lovor u nečemu što nazovu mađarski gulaš#samokažem