October 6, 2025Oct 6 Kad nemate volju za ničim, nikim, ništa&niušta a glad svejebno vreba neoprezne.. jean доширак, prepričan svoimrečima.
October 6, 2025Oct 6 pekinški kupuz, brassica rapa pecinensis.odlična kapuszta, mekša od običnog a opet rskava, nežno aromatizovana podzemljem, traje prilično beskonačno u frižideru, a da ne gubi boju i kondiciju.
October 6, 2025Oct 6 Kupila Kuljankine u Lidlu pirogi sa kiselim kupusom i pečurkama, bila redovno skeptična jer volim pečurke ali nisam ljubitelj kiselog kupusa (čak ni sarme), ali kontam to je ukrajinska varijanta pirogi pa valja proveriti. Sve uredno kao u Veselki spremila džem od luka i kisele pavlake uz to. Bogami odlično je, zimska varijanta klope. Pravila sam ja pirogi, varijantu sa krompirom, pa i sa slatkim uprženim kupusom ali ovo je baš dobro. Te Kuljankine testenine su boli glava, ne žalost nema više onih gomboca sa slatkim sirom već odavno, ono je pizdarija, onako sa koricom limuna, možeš smlaviti celo pakovanje.
October 6, 2025Oct 6 Bio juče u Velikom u NS, drago mi je da je i dalje dobra klopa (premda je usluga za moj beogradski ukus prespora). Pohovana paprika, teleća bajadera, svinjski vrat sous vide, šnenokle... preporuka.
October 6, 2025Oct 6 Meni ovoliko ostalo sutra za dorucakNajzad sam uspela da je napravim da bude rupicasta. Suprug rekao nikad bolju nije jeo Semenke od bundeve mi idu bolje ali ih nisam imala.
October 7, 2025Oct 7 8 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:pa vise je pita, ali da, izgleda kao tanka giba :)Daj poprecni presek da procenimo sta je i valja li 😍
October 7, 2025Oct 7 2 hours ago, Lancia said:Sutlijas Hoces da te gadjam gombocom?Necu, zao mi gomboce