September 23, 2025Sep 23 Canederli Tirolesi nel burro sfuso, šargarepice u medu i timijanu i sv. file@Seabass jesi pravio?
September 23, 2025Sep 23 2 hours ago, aram said:Canederli Tirolesi nel burro sfuso, šargarepice u medu i timijanu i sv. file@Seabass jesi pravio?Htjedoh praviti u nedelju, ali zakasnio za meso. Kasno otisao, rasprodalo se.Namjera mi je napraviti ox cheek gulas/stew ili slicno i servirati uz ove knedle. Bice ovih dana, obavezno cu slikat, no worries.
September 23, 2025Sep 23 uz tako nešto ja ne bih stavljao špek, biće overkill. pre bih napravio canederli sa spanaćem.#samokažem
September 23, 2025Sep 23 16 minutes ago, aram said:uz tako nešto ja ne bih stavljao špek, biće overkill. pre bih napravio canederli sa spanaćem.#samokažemMa nista spek, jok. Spinat zvuci dobro, mada bi fin strucic svjezeg persuna mozda bolje legao. Premosticemo te dileme kad na njih dodje vrijeme. :)
September 23, 2025Sep 23 u ove moje je otišlo pola veze peršuna i pola veze vlasca, tako da to svakako podržavam.
September 24, 2025Sep 24 I ja sam malopre završila prženje mojih. 😊Džem od kajsija i jagoda, orasi, šećer, krem, plazma (+ mleko), banane, kinder...izvolite u salonu, izvolite. 🐷
September 24, 2025Sep 24 4 minutes ago, Klara said:I ja sam malopre završila prženje mojih. 😊Džem od kajsija i jagoda, orasi, šećer, krem, plazma (+ mleko), banane, kinder...izvolite u salonu, izvolite. 🐷Uff, pojeo sam 7 al daj jos 3 sa dzemom :):)
September 25, 2025Sep 25 Popular Post Vruć kolač od šljiva, hladan sladoled preko. Strašno... Vidimo se onda od proleća na temi "Fitness & Nutrition"
September 25, 2025Sep 25 3 hours ago, Starman said:Vruć kolač od šljiva, hladan sladoled preko.Strašno...Vidimo se onda od proleća na temi "Fitness & Nutrition" Ovo moze i na Desanku
September 27, 2025Sep 27 Jedna zrela banana na 100 grama čokolade za kuvanje, za jednu porciju.Dva sata ili preko noći u frižideru.Ili 300 grama banana na 200 grama čokolade...samo to i eto zdravog musa, musava i ja.Otišla po još jednu čokoladu.(posula plazmom, jer volim spoj hrskavog i kremastog, a možete bilo čime što volite)
September 27, 2025Sep 27 Izgnječim dok sve ne bude ujednačeno, rekoše mi da u blenderu mogu biti dosta tečne (ali probaj sa čvršćim bananama i javi), pa u to dodaš otopljenu čokoladu, crnu ili za kuvanje, dobro izmešaš i sipaš u posude.A od one varijante 300 grama banana i 200 grama čokolade može se napraviti "kolač". U manji okrugli ili onaj kalup za hleb staviš providnu foliju, sipaš smesu i ostaviš da prenoći.Posle samo okreneš naopako, skineš foliju i sečeš. To tek treba da probam.A mogla bih u čaši da kombinujem ovaj mus sa musom od bele čokolade, hmmmm...