October 18, 2025Oct 18 22 minutes ago, Serena said:Evo ja cu ako moze s visnjama iz kompota Srce si, ali ne moze, previse su vodnjikave, to su kako kazu lale cepane visnje, koje se samo rucno zgnjece da izadje upola sok i tako usecerene ostave u tegle. Znam da su prave knedle sa sljivama, ali kad bi probala...
October 20, 2025Oct 20 arancini sa spanaćem i rikotom, kobasice sa klekom i čedar sirom u crvenom vinu.
October 22, 2025Oct 22 makaronizam sredom i redom: casarecce sa lososom, spanaćom i višnjoparadjazom.
October 22, 2025Oct 22 On 17. 10. 2025. at 12:36, Dada said:Boranije je povrce koje nikako ne mogu da prihvatim - probala sam i zutu pljosnatu i zelenu okruglu, to je prosto ljigavo i bezukusno, nekako mlitavo i nepotrebno.Recimo spargle nemaju jak ukus, ali ako su zdrave i sveze, slatkaste su i prihvatljive, ali boranija?Neko mi jednom rece da je pravio musaku sa boranijom, pomislih - steta tog mesa…bio sam u vrticu i mnoga deca koja su isto bila nikada nisu vise volela ove stvari: boranija, spanac, dinstana sargarepa. moja mama je pravila sve te stvari jako dobro, ukusno. uvek sam voleo dinstanu sargarepu kao prilog. npr. grasak je isto uvek u nasoj kuci bio kao prilog, a ne kao neka corba sa raznim, drugim stvarima. zato i mnogi ne vole te stvari. meni je npr boranija vrh!nije bila dobra u vrticu, kao ni spanac ili dinstana sargarepa, ali sam znao da je to dobro i ukusno jelo, nije mi se zgadilo zbog toga. meni je uvek isla voda na usta kada gledam neki film - strani i kada jedu onu zelenu boraniju - olovka, kao prilog.... mmmm <3 Edited October 22, 2025Oct 22 by hoffnung
October 24, 2025Oct 24 tikve koje kad ovako prepoloviš i ispečeš možeš viljuškom da sastružeš u "špagete". divna stvar. najčešće izgledaju ovako.
October 24, 2025Oct 24 Jao, dobra je ova Trlić čajna, slasna, nije suva, a to belo nije nejestivo kao kod nekih drugih...
October 24, 2025Oct 24 43 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:ja vadim ovo belo iz cajne :)Moja šveca od ujaka je vadila kosti iz sardine, to mi je u tom rangu