Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pravosuđe u Srbalja

Featured Replies

• Replies 1.9k
  • Views 208.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Koji su stajali u biblioteci, i na jednom od njih bilo obaveštenje da se ne pali, jer je pokvaren. Ako bi ga ko god slučajno upalio, on je odmah počinjao da zuji jako, i posle 5-10 minuta počinjao da

• oborih prvu presudu koju je sudija donela u svojoj karijeri. beskrajno dobar osećaj pošto je bila užasno pristrasna.

• Za nedelju dana će biti 15 godina kako je ona Republički javni tužilac, i taj period je obeležen procvatom svih oblika kriminala i korupcije u zemlji, brutalnim nasiljem države nad pojedincima, bizarn

Posted Images

pravo mafije na 53 milijarde dinara

Da li je neko išao po uverenje o neosuđivanosti pravnog lica, jesu li "othakovali" sistem tako da imaju pristup kaznenoj evidenciji, ili još uvek izdaju potvrde da im ne radi sistem?

Pravnog lica?

8 hours ago, Moća said:

Pravnog lica?

Da, u privrednom rekli da su hakovani, da ne mogu da pristupe kaznenoj evidenciji.

Miskis na potvrdu o neosudjivanosti fizickog lica. Pravno lice je firma itd.

Skoro sam vadio za neke stranke tj proradilo je ima vec neko vreme.

Pa i pravno lice može biti osudjeno - i za privredni prestup i za krivično delo pod određenim uslovima.

5 minutes ago, Moća said:

Miskis na potvrdu o neosudjivanosti fizickog lica. Pravno lice je firma itd.

Skoro sam vadio za neke stranke tj proradilo je ima vec neko vreme.

Ne, mislim na potvrdu o neosuđivanosti pravnog lica, izdaje je privredni sud. Obično vadiš za klijente koji učestvuju na tenderima.

Одељење за привредне преступе

Уверења из евиденције која се води на основу одредбе члана 41. Закона о привредним преступима:

1. Уверење да правно лице није осуђивано за привредне преступе, нити му је изречена заштитна мера забране да се бави одређеном привредном делатношћу (образац можете преузети овде ).

Iz Zakona o privrednim prestupima:

BRISANjE OSUDE I USLOVI ZA DAVANjE PODATAKA IZ EVIDENCIJE O OSUDAMA

Član 41.

(1) Prvostepeni sudovi vode evidenciju o osudama koje su pravnosnažnim presudama izrečene pravnim licima i odgovornim licima (u daljem tekstu: evidencija).

(2) Evidenciju vodi prvostepeni sud na čijem je području sedište osuđenog pravnog lica, sedište poslovne jedinice osuđenog stranog pravnog lica ili sedište organa društveno-političke zajednice, drugog državnog organa ili mesne zajednice u kojoj je zaposleno osuđeno odgovorno lice.

(3) Propise o načinu vođenja evidencije donosi funkcioner koji rukovodi saveznim organom uprave nadležnim za poslove pravosuđa.

U mom gradu ne postoji privreda jbg lolol

Postoji poseban zakon o krivicnoj odgovornosti pravnih lica

Ispao neki problem sa kandidatkinjom za clana VSS, sudijom Prvog osnovnog suda u Beogradu, jer su izgleda utvrdili da nije zavrsila pravni fakulet ajde

A i to nesto neakreditovano sto je zavrsila je zavrsila za 10 godina...

@Uskebasi

Nemoj da si takav pa učila je temeljno.

Tako jedna moja koleginica presla iz Kg u Ns na cuveni privatni faks i dok dve godine nije mogla u Kg da polozi krivicno u Ns je za 2 godine dala 16 ispita. Kad mi je to rekla verovatno je videla kakav mi je pogled pa je pocela da se pravda:Znaš ali tamo pitaju samo suštinu.

Ja sam imao jedan ozbiljan sukob sa sudijom Apelacionog suda koja je studirala 11 godina i zavrsila fakultet sa 6,45 prosekom. Prvi put za sudiju birana sa 50 godina i posle 5 godina (ili bese 7,ne znam zta je minimum za apelacioni) birana za Apelacioni sud. Jedno frustrirano zlo

Biće pakleni ovi izbori u pravosuđu.

@Hamlet Strašni

Biće za nas advokate, kad ulete uslihtane neznalice jebace nam mater.