October 13, 2025Oct 13 https://preview.rgz.gov.rs/vesti/srbija-pred-istorijskim-iskorakom-pravo-na-dom-za-sve-gra%C4%91aneOvim zakonom građanima se pruža prilika da u potpunosti ostvare svoje pravo da budu svoj na svome – pravo koje predstavlja vekovnu težnju srpskog naroda, od vremena turske okupacije, kada je posed nad ognjištem bio simbol opstanka i slobode, pa sve do današnjih dana.
October 13, 2025Oct 13 Da li je neko išao po uverenje o neosuđivanosti pravnog lica, jesu li "othakovali" sistem tako da imaju pristup kaznenoj evidenciji, ili još uvek izdaju potvrde da im ne radi sistem?
October 13, 2025Oct 13 8 hours ago, Moća said:Pravnog lica?Da, u privrednom rekli da su hakovani, da ne mogu da pristupe kaznenoj evidenciji.
October 14, 2025Oct 14 Miskis na potvrdu o neosudjivanosti fizickog lica. Pravno lice je firma itd.Skoro sam vadio za neke stranke tj proradilo je ima vec neko vreme.
October 14, 2025Oct 14 Pa i pravno lice može biti osudjeno - i za privredni prestup i za krivično delo pod određenim uslovima.
October 14, 2025Oct 14 5 minutes ago, Moća said:Miskis na potvrdu o neosudjivanosti fizickog lica. Pravno lice je firma itd.Skoro sam vadio za neke stranke tj proradilo je ima vec neko vreme.Ne, mislim na potvrdu o neosuđivanosti pravnog lica, izdaje je privredni sud. Obično vadiš za klijente koji učestvuju na tenderima.Одељење за привредне преступеУверења из евиденције која се води на основу одредбе члана 41. Закона о привредним преступима:Уверење да правно лице није осуђивано за привредне преступе, нити му је изречена заштитна мера забране да се бави одређеном привредном делатношћу (образац можете преузети овде ).Iz Zakona o privrednim prestupima:BRISANjE OSUDE I USLOVI ZA DAVANjE PODATAKA IZ EVIDENCIJE O OSUDAMA Član 41.(1) Prvostepeni sudovi vode evidenciju o osudama koje su pravnosnažnim presudama izrečene pravnim licima i odgovornim licima (u daljem tekstu: evidencija).(2) Evidenciju vodi prvostepeni sud na čijem je području sedište osuđenog pravnog lica, sedište poslovne jedinice osuđenog stranog pravnog lica ili sedište organa društveno-političke zajednice, drugog državnog organa ili mesne zajednice u kojoj je zaposleno osuđeno odgovorno lice.(3) Propise o načinu vođenja evidencije donosi funkcioner koji rukovodi saveznim organom uprave nadležnim za poslove pravosuđa.
October 19, 2025Oct 19 Ispao neki problem sa kandidatkinjom za clana VSS, sudijom Prvog osnovnog suda u Beogradu, jer su izgleda utvrdili da nije zavrsila pravni fakulet A i to nesto neakreditovano sto je zavrsila je zavrsila za 10 godina...
October 19, 2025Oct 19 @Uskebasi Nemoj da si takav pa učila je temeljno.Tako jedna moja koleginica presla iz Kg u Ns na cuveni privatni faks i dok dve godine nije mogla u Kg da polozi krivicno u Ns je za 2 godine dala 16 ispita. Kad mi je to rekla verovatno je videla kakav mi je pogled pa je pocela da se pravda:Znaš ali tamo pitaju samo suštinu.
October 19, 2025Oct 19 Ja sam imao jedan ozbiljan sukob sa sudijom Apelacionog suda koja je studirala 11 godina i zavrsila fakultet sa 6,45 prosekom. Prvi put za sudiju birana sa 50 godina i posle 5 godina (ili bese 7,ne znam zta je minimum za apelacioni) birana za Apelacioni sud. Jedno frustrirano zlo
October 19, 2025Oct 19 @Hamlet Strašni Biće za nas advokate, kad ulete uslihtane neznalice jebace nam mater.