October 15, 2025Oct 15 24 minutes ago, bejzbolka said:Onda se dalje postavlja pitanje šta je svest i da li prestaje smrću tela ili se nastavlja. Gledao sam intervju Pin van Lomela i on tvrdi da je 100% siguran da svest nije rezultat funkcije mozga.Napisao pre par godina, On 6. 5. 2023. at 12:13, Caligula said:Ima ona drevna prica (Origin bese?) o dusama koje su se pobunile protiv vantelesnog obitavanja u prostoru bez dimenzija i krenule za palim andjelom u fizicki svet i fizicko telo. Iz vreline duse u hladjenje na zemlji. Od tada na zemlji neke duse uzivaju u fizickoj pojavnosti a neke se kaju sto su dosle. Ja sam svakako od onih koji su krenuli na ovaj svet preko kurca. Inace kada merim ljude koje znam i upoznajem obicno ih provucem kroz ovo sito, ispada da se druzim i razumem samo sa razocaranima.
October 16, 2025Oct 16 ali, tu su dani I sati predsmrtnog iskustva™, delirijum¶noja! zato kazem™, dobar lojer, compassionate family ako vec nisi imao mogucnost da uzmes stvari u svoje ruke!poslednje u zivotu mi treba 1 deliricna tortura tipa ko ste vi&zasto me mrcvarite?У суштини ми смо бесмртни јер смрт никада нећемо заиста искусити
October 16, 2025Oct 16 On 14. 10. 2025. at 23:42, bejzbolka said:Jel se interesovao neko od vas za NDE (near death experiences)?doživela sam neobično iskustvo koje verovatno ne potpada baš pod to... imala sam 15 godina i otišla na minornu operaciju, koja je bila obavljena u totalnoj anesteziji.dali su mi neku injekciju za anesteziju, i onda me ostavili da neko vreme ležim na pomoćnom krevetu (ne na operacionom stolu), pa mi rekli da se skinem i pređem na operacioni sto sama (potpuno drugačiji "protokol" nego letos za operaciju koju sam imala na onkologiji, i za anesteziju i za to premeštanje... nebo i zemlja koliko su stvari uznapredovale u međuvremenu).elem, sećam se senzacije da vidim celu tu prostoriju odozgo, iz perspektive plafona, ali perspektiva nije bila iz tačke pa se širi, nego odjednom vidim celu sobu i sve nas u njoj nadole kao u paralelnoj projekciji.nije mi prijatno bilo sve to, nisam ni pričala sa drugim ljudima o tom iskustvu, a nije bilo interneta da se lako pretražuje šta ti padne na pamet, iskreno - samo sam iskustvo stavila ad acta i nisam se posle na to vraćala.moguće da je ovo bilo neko halucinogeno side-effect dejstvo na tu anesteziju. sećam se da su me nakon operacije jedva probudili. šamarali su me, i ja vidim svoju glavu kako odlazi u stranu, prvo u jednu pa u drugu, vidim njih, ali ne mogu da progovorim da sam budna i da ih vidim i ne osećam te šamare.
October 16, 2025Oct 16 Učenjaci vele da kad se ovo čvorište pokarabasi, pa se jastvo krene razlilazit iz kafane, okruženje se do-konstruiše na osnovu znanja, iskustva i logičkih pretpostavki.(Na temu raznoraznih projekcija - odvajanje duše i sl. kolapsi iz interpretacija kvantmeanike) Edited October 16, 2025Oct 16 by makaronee Astrali&co
October 16, 2025Oct 16 Ovo znanje što je nestalo kad je umro Kaubojev otac nije u suštini nestalo, ako je neko to znanje nasledio. Ni on nije bio prvi čovek na svetu koji se razumeo u gljive. Isto tako ta kurčeva besmrtnost, kome to treba uopšte. Priroda je već sve uredila, jabuke, zečevi, pa i ljudi, ostavljaš narednu generaciju i to ti je to. Dok nas ima, besmrtni smo. Dinosaurusi nisu besmrtni.
October 16, 2025Oct 16 35 minutes ago, makaronee said:Učenjaci vele da kad se ovo čvorište pokarabasi, pa se jastvo krene razlilazit iz kafane, okruženje se do-konstruiše na osnovu znanja, iskustva i logičkih pretpostavki.(Na temu raznoraznih projekcija - odvajanje duše i sl. kolapsi iz interpretacija kvantmeanike)tako nekako. iduci za tvojim linkom stigla sam do obe - u slucajevima velikog fizickog napora ili traume. moj dozivljaj bi vrv mogao biti zbog tih uzroka, nikakva mistika.poz
October 16, 2025Oct 16 ne bih imao ništa protiv da živim večno. ali to ide uz optimističan pogled na civilizacijsko i moralno napredovanje. teško da bi iko pristao na večni život u mrtvom kosmosu ili srednjem veku i nacizmu, ali posmatrati svet koji ide na bolje za sve, vraćati se stvarima koje su potonule u zaborav, svedočiti novim, deliti okruženje sa dragim besmrtnima... ne vidim što bi to smetalo pa makar trajalo zauvek.
October 16, 2025Oct 16 17 hours ago, glibav said:Kod roditelja koji moraju da brinu o svojoj deci je obrnuto.Razumem te, iz svoje perspektive govorim, ne u ime drugih.
October 16, 2025Oct 16 1 hour ago, najneindustrijaliziraniji said:ne bih imao ništa protiv da živim večno. ali to ide uz optimističan pogled na civilizacijsko i moralno napredovanje. teško da bi iko pristao na večni život u mrtvom kosmosu ili srednjem veku Da promeniš nick u najindustrijaliziraniji
October 16, 2025Oct 16 28 minutes ago, ubibobi said:Da promeniš nick u najindustrijaliziraniji bajdvej iz mog iskustva su u manjini oni koji preferiraju večnost, ljudima je i hiljadu godina van pameti kao nešto previše, a hiljadu godina jasno je svakom ko je napucao više od trideset leta u guzicu očas prođe.
October 16, 2025Oct 16 Vrlo malo ljudi zaista želi da živi večno, većina bi samo još jedan dan... Svaki dan...
October 17, 2025Oct 17 On 16. 10. 2025. at 11:17, Venom said:Ovo znanje što je nestalo kad je umro Kaubojev otac nije u suštini nestalo, ako je neko to znanje nasledio. Ni on nije bio prvi čovek na svetu koji se razumeo u gljive.Ne slažem se. Nestaje jedinstven i neponovljiv spoj znanja i iskustva. I ostaje praznina.