Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strah od smrti

Featured Replies

On 3. 12. 2025. at 14:27, Klara said:

Volim kreativne teme i ljude, šta ću, nada umire poslednja.

Nada nema strah od smrti.

• Replies 428
  • Views 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Gledala sam ovo ranije, ali svaki put mi se srce stegne na 51:42...kad spusti lice na izmučene ruke i kaže: "Neka moju smrt shvate kao odlazak na područje bez signala." Setim se ruku mog tate, u modri

• Ja imao malo jaču depresivnu epizodu pre 5-6 godina i odem u stan "na kafu" kod jednog staaaarog neuoropsihijatra, pukovnika, očevog prijatelja i raspričao se ja kako razmišljam o toj smrtnosti, prot

• Ja ispoštujem želju drugih da skupa obiđemo tatin grob, ali iskreno, uopšte nemam osećaj da je on tamo i da mi obilazimo njega. Da, vidim njegovo ime i fotografiju na ploči (koju volim, beličasti mer

Posted Images

On 3. 12. 2025. at 5:06, Fakundo Sava said:

Ja u toj fazi krenem da razmišljam o pičkama.

Pa dobro, logično. Pička i jeste izvor života thumbup dobro je rekao Šanja, ovo vapi za nekom psihoanalitičkom obradom

ima toliko stvari gorih od smrti a nemam kapacitet da brinem o svemu tome.

jbg padaju mi na pamet samo Monti Pajton i rimski epitafi.

Edited by garcia

"Ovde leži džin, što Jocu ubit htede.Sad je pod zemljom pa ga crv jede"

42303741_10215882826357066_4348831683449

Jedna od prednosti smrti je što kad si mrtav, više ne moraš da se jebeš po lekarima, pregledima.

Drugo, više se ne bojiš da ćeš se razboleti, i sledstveno, umreti. To ti je zaVRšeno covid19

Osim ako.... unsure

Zamisli umres da se konacno odmoris, samo da se probudis u nekom sledecem svetu sad

kao onaj crtać sa kornjačicom koja se nije na vreme izlegla...

24 minutes ago, Filozof manijak said:

Osim ako.... unsure

Šta?

19 hours ago, Svemir Zeka said:

Jedna od prednosti smrti je što kad si mrtav, više ne moraš da se jebeš po lekarima, pregledima.

Drugo, više se ne bojiš da ćeš se razboleti, i sledstveno, umreti. To ti je zaVRšeno covid19

Voleo bih da zivim tri hiljade godina u teoriji.

Praksa je da bih konstantno bolovao za par stotina ili hiljada najblizih koje sam ispratio. Ima nesto divno u ranjivosti, smrtnosti i svesti o konacnosti, da nema toga ovo ne bi zvali zivot vec prosto bitisanje.

Hocu reci, uvek kada mi je bilo dobro, kada sam uzivao, bio srecan, ekstremno uzbudjen i ziv - bilo je to, siguran sam, bas zbog te svesti o konacnosti i kraju svega. Tu se razlikuje sreca zivotinje od srece coveka. Covek za srecu, kao i za patnju, ima veci kapacitet od zivotinja bas zbog svesti o smrti ili kako bi Niche rekao istoricnosti.

Sto ne znaci da su zivotinje neka niza bica niti da imaju hendikep, naprotiv - pre bi se reklo da je covek nedovrsen. Kao da smo greska. Metju Mekonahju u TD seriji je tu briljirao:D

Edited by Caligula

@Caligula meni je samo muka od boleština i prevlačenja po lekarima. To što si citirao je depresija zbog aktuelnog maltretiranja, nekad mi se čini da bih pre crkla nego se zajebavala s lečenjem, bilo čega.

14 minutes ago, Caligula said:

pre bi se reklo da je covek nedovrsen.

Eto svrhe života: da se čovek dovrši. :)

5 minutes ago, Svemir Zeka said:

@Caligula meni je samo muka od boleština i prevlačenja po lekarima. To što si citirao je depresija zbog aktuelnog maltretiranja, nekad mi se čini da bih pre crkla nego se zajebavala s lečenjem, bilo čega.

Ma kapiram. Posle onoga sto je moj otac prosao (nije krivica lekara, kasno se javio) i mrcvarenja koje sam gledao po bolnici, onih zidova, sirotinje zdravstva, prljavstine i mirisa najradije bih da me ubije neka srcka iznenada.

10 minutes ago, Svemir Zeka said:

Pa nemoj se lečiti.

6 minutes ago, Caligula said:

Ma kapiram. Posle onoga sto je moj otac prosao (nije krivica lekara, kasno se javio) i mrcvarenja koje sam gledao po bolnici, onih zidova, sirotinje zdravstva, prljavstine i mirisa najradije bih da me ubije neka srcka iznenada.

Kad čujem da sam hipohondar, kažem isto kao i moja mama: nije mi frka da mi nešto nađu jer će to da me ubije, već zbog tog hospitalizma, nema gore stvari i bedaka.

Bar da si kući, pa kako god.

5 minutes ago, Filozof manijak said:

Pa nemoj se lečiti.

Pa moram, zbog nekoliko osoba 🌷