December 5, 2025Dec 5 On 3. 12. 2025. at 14:27, Klara said:Volim kreativne teme i ljude, šta ću, nada umire poslednja.Nada nema strah od smrti.
December 5, 2025Dec 5 On 3. 12. 2025. at 5:06, Fakundo Sava said:Ja u toj fazi krenem da razmišljam o pičkama.Pa dobro, logično. Pička i jeste izvor života dobro je rekao Šanja, ovo vapi za nekom psihoanalitičkom obradom
December 5, 2025Dec 5 ima toliko stvari gorih od smrti a nemam kapacitet da brinem o svemu tome.jbg padaju mi na pamet samo Monti Pajton i rimski epitafi. Edited December 5, 2025Dec 5 by garcia
December 9, 2025Dec 9 Jedna od prednosti smrti je što kad si mrtav, više ne moraš da se jebeš po lekarima, pregledima.Drugo, više se ne bojiš da ćeš se razboleti, i sledstveno, umreti. To ti je zaVRšeno
December 9, 2025Dec 9 Zamisli umres da se konacno odmoris, samo da se probudis u nekom sledecem svetu
December 10, 2025Dec 10 19 hours ago, Svemir Zeka said:Jedna od prednosti smrti je što kad si mrtav, više ne moraš da se jebeš po lekarima, pregledima.Drugo, više se ne bojiš da ćeš se razboleti, i sledstveno, umreti. To ti je zaVRšeno Voleo bih da zivim tri hiljade godina u teoriji.Praksa je da bih konstantno bolovao za par stotina ili hiljada najblizih koje sam ispratio. Ima nesto divno u ranjivosti, smrtnosti i svesti o konacnosti, da nema toga ovo ne bi zvali zivot vec prosto bitisanje.Hocu reci, uvek kada mi je bilo dobro, kada sam uzivao, bio srecan, ekstremno uzbudjen i ziv - bilo je to, siguran sam, bas zbog te svesti o konacnosti i kraju svega. Tu se razlikuje sreca zivotinje od srece coveka. Covek za srecu, kao i za patnju, ima veci kapacitet od zivotinja bas zbog svesti o smrti ili kako bi Niche rekao istoricnosti.Sto ne znaci da su zivotinje neka niza bica niti da imaju hendikep, naprotiv - pre bi se reklo da je covek nedovrsen. Kao da smo greska. Metju Mekonahju u TD seriji je tu briljirao:D Edited December 10, 2025Dec 10 by Caligula
December 10, 2025Dec 10 @Caligula meni je samo muka od boleština i prevlačenja po lekarima. To što si citirao je depresija zbog aktuelnog maltretiranja, nekad mi se čini da bih pre crkla nego se zajebavala s lečenjem, bilo čega.
December 10, 2025Dec 10 14 minutes ago, Caligula said:pre bi se reklo da je covek nedovrsen.Eto svrhe života: da se čovek dovrši. :)
December 10, 2025Dec 10 5 minutes ago, Svemir Zeka said:@Caligula meni je samo muka od boleština i prevlačenja po lekarima. To što si citirao je depresija zbog aktuelnog maltretiranja, nekad mi se čini da bih pre crkla nego se zajebavala s lečenjem, bilo čega.Ma kapiram. Posle onoga sto je moj otac prosao (nije krivica lekara, kasno se javio) i mrcvarenja koje sam gledao po bolnici, onih zidova, sirotinje zdravstva, prljavstine i mirisa najradije bih da me ubije neka srcka iznenada.
December 10, 2025Dec 10 10 minutes ago, Svemir Zeka said:@Caligula meni je samo muka od boleština i prevlačenja po lekarima. To što si citirao je depresija zbog aktuelnog maltretiranja, nekad mi se čini da bih pre crkla nego se zajebavala s lečenjem, bilo čega.Pa nemoj se lečiti.
December 10, 2025Dec 10 6 minutes ago, Caligula said:Ma kapiram. Posle onoga sto je moj otac prosao (nije krivica lekara, kasno se javio) i mrcvarenja koje sam gledao po bolnici, onih zidova, sirotinje zdravstva, prljavstine i mirisa najradije bih da me ubije neka srcka iznenada.Kad čujem da sam hipohondar, kažem isto kao i moja mama: nije mi frka da mi nešto nađu jer će to da me ubije, već zbog tog hospitalizma, nema gore stvari i bedaka.Bar da si kući, pa kako god. 5 minutes ago, Filozof manijak said:Pa nemoj se lečiti.Pa moram, zbog nekoliko osoba 🌷