December 10, 2025Dec 10 Sanjala sam Novaka, nije izgledao kao Novak al bilo je jasno da je to on, i sve smo nesto kao u prolazu ali opet bas srdacno se ispozdravljali, jedino sto je sve bilo u fazonu gde si brate, tup tup po ledjima, ortacki. A imala sam posle i neku nocnu moru i stilu za ovaj topik al sam sad vec zaboravila detalje pa neka ga Novak. Bio je inace jedno 2x zgodniji nego inace sto je. 🤔
December 10, 2025Dec 10 2 hours ago, Svemir Zeka said:Bar da si kući, pa kako god.Meni jedno od većih kajanja što oca nisam pred smrt doveo kući iz bonice. Nego, uvek se nadaš da neće još, da će u pomoći. Jbg...
December 10, 2025Dec 10 13 minutes ago, spettacollo said:Meni jedno od većih kajanja što oca nisam pred smrt doveo kući iz bonice. Nego, uvek se nadaš da neće još, da će u pomoći. Jbg...razumemsa druge strane mog su pustili 3 dana pre smrti iz bolnice i ozbiljno ga izmucilizapravo, najpre su ga 8 dana pre smrti pozvali sa konzilijuma (ponovo) u bolnicu, malo mu kao popravili stanje infuzijama i slicno i posle 4-5 dana pustili ga kuciproblem je sto su ga kuci pustili sa oba iscupana "drena" iz bubregajedan potpuno pa taj bubreg potpuno nije bio u funkciji, drugi delimicno pa mu se mokraca slivala po ledjimato sam naravno shvatio tek kad sam ga doveo kuci, navece pred spavanjejedino sto sam mogao uraditi je da ga vozim sutra na klinciki na interventnu radiologiju da mu ponovo "plasiraju drenove"problem je i uopste razlog sto ovo pisem sto se on u putu u cekanju intervencije i na samoj intervenciji namucio kao retko kadna sve to je umalo umro u trenutku kad smo ga sa kreveta prebacivali u kolica, doktori pobegli iz sale, ostale dve sestre da mi pomognu da ga vratimo u zivotkad se malo povratio, bukvalno nas izbacili napolje, valjda samo da im ne umre tuonda smo sedeli u hodniku, cekao da se on jos malo oporavi da uopste mogu da ga prebacim u auto i vozim oko pola sata do kuceumro je drugu noc od tad i sve to vreme bio u bolovimaja ne mogu da prezalim sto sam ga proveo kroz sve to poslednjih dana, ali prosto nisam imao izbordaleko bolje bi bilo da je ostao u bolnici
December 10, 2025Dec 10 Popular Post 3 minutes ago, pbg12345 said:razumemsa druge strane mog su pustili 3 dana pre smrti iz bolnice i ozbiljno ga izmucilizapravo, najpre su ga 8 dana pre smrti pozvali sa konzilijuma (ponovo) u bolnicu, malo mu kao popravili stanje infuzijama i slicno i posle 4-5 dana pustili ga kuciproblem je sto su ga kuci pustili sa oba iscupana "drena" iz bubregajedan potpuno pa taj bubreg potpuno nije bio u funkciji, drugi delimicno pa mu se mokraca slivala po ledjimato sam naravno shvatio tek kad sam ga doveo kuci, navece pred spavanjejedino sto sam mogao uraditi je da ga vozim sutra na klinciki na interventnu radiologiju da mu ponovo "plasiraju drenove"problem je i uopste razlog sto ovo pisem sto se on u putu u cekanju intervencije i na samoj intervenciji namucio kao retko kadna sve to je umalo umro u trenutku kad smo ga sa kreveta prebacivali u kolica, doktori pobegli iz sale, ostale dve sestre da mi pomognu da ga vratimo u zivotkad se malo povratio, bukvalno nas izbacili napolje, valjda samo da im ne umre tuonda smo sedeli u hodniku, cekao da se on jos malo oporavi da uopste mogu da ga prebacim u auto i vozim oko pola sata do kuceumro je drugu noc od tad i sve to vreme bio u bolovimaja ne mogu da prezalim sto sam ga proveo kroz sve to poslednjih dana, ali prosto nisam imao izbordaleko bolje bi bilo da je ostao u bolniciKapiram, svaki slučaj je priča za sebe.Moj otac je hteo da bude u bolnici, ništa od tretmana nije odbijao, sve prihvatao. I onda odjednom mi kaže jedan dan, aj da idemo kući. Jbg, ja tad bio klinac, pojma nisam imao, ma reko neka te još neki dan pa ćemo kući. Tad sam ga poslednji put video živog. U stvari je osetio da mu je kraj jako blizu, umro je sledeće jutro.
December 10, 2025Dec 10 8 hours ago, Caligula said:pre bi se reklo da je covek nedovrsen. Kao da smo greska. Metju Mekonahju u TD seriji je tu briljiraoevo ti ako hoćeš da se drogiraš metjuom. nema na čemu
December 10, 2025Dec 10 Ma on mi ide na qraz van ekrana, suvise glumata nekog macho tipa u intervijuima
December 10, 2025Dec 10 čovek je odlepio, podelio sam video šale radi. računam ako nekako promaknu jutjub komentari, jasno je posle minut da je reč o epskoj neprijatnosti. meni je i prva sezona td-a smor zbog njegovog lika, celo ono filozofiranje mi je plitko, na silu, kao pijani edgy tinejdžer. uvek mi je bilo čudno kolika je ta sezona kupila ljude, ali ostavljam prostor da je do mene. kažem to bez cinizma.
December 10, 2025Dec 10 1 minute ago, najneindustrijaliziraniji said:čovek je odlepio, podelio sam video šale radi. računam ako nekako promaknu jutjub komentari, jasno je posle minut da je reč o epskoj neprijatnosti. meni je i prva sezona td-a smor zbog njegovog lika, celo ono filozofiranje mi je plitko, na silu, kao pijani edgy tinejdžer. uvek mi je bilo čudno kolika je ta sezona kupila ljude, ali ostavljam prostor da je do mene. kažem to bez cinizma.Nemam obicaj da nesto gledam glumce, pevace... van njihove stajge, kad je on u pitanju, ne znam da li je to vezba ili urodjen talenat, ima savrsenu koordinaciju izgovorenog sa gestikulacijom svakog dela tela.
December 10, 2025Dec 10 14 minutes ago, Lancia said:Nemam obicaj da nesto gledam glumce, pevace... van njihove stajge, kad je on u pitanju, ne znam da li je to vezba ili urodjen talenat, ima savrsenu koordinaciju izgovorenog sa gestikulacijom svakog dela tela.to mu je u opisu posla u kojem je dobar. problem je što preglumljava dok se obraća običnim ljudima, ako ništa deluje neiskreno. mada sa takvom neiskrenošću evanđelistički pričeri obrću milijarde.
December 10, 2025Dec 10 Ja sam skapirao da ideja života posle života ljude odvraća od masovnih eutanazija. Ono kao, boli te kurac za ovaj svet, ubiješ se, a onda se probudiš kao neželjena osma ćerka u prljavom pesku neke avganistanske pećine.
December 10, 2025Dec 10 13 hours ago, Caligula said:Hocu reci, uvek kada mi je bilo dobro, kada sam uzivao, bio srecan, ekstremno uzbudjen i ziv - bilo je to, siguran sam, bas zbog te svesti o konacnosti…Deca su često sve ovo boldovano, a prilično sam sigurna da nemaju svest o sopstvenoj konačnosti.A i ja sam povremeno sve ovo boldovano, i potpuno sam sigurna da to nije tako zbog svesti o konačnosti, nego njoj uprkos.Svest o konačnosti mi samo donosi to da ljuštim sve viškove nepotrebnih i neprijatnih iskustsva. Svest o konačnosti me tera da svesno biram na koga (šta) ću trošiti svoje vreme.13 hours ago, Caligula said:pre bi se reklo da je covek nedovrsenSad si me podstio na jednu divnu źenu, psihijatra: “Muškarci su vam, kako da kažem, nedovršena bića… i to prosto tako treba prihvatiti.”
December 11, 2025Dec 11 23 hours ago, Mel said:Sanjala sam Novaka, nije izgledao kao Novak al bilo je jasno da je to on, i sve smo nesto kao u prolazu ali opet bas srdacno se ispozdravljali, jedino sto je sve bilo u fazonu gde si brate, tup tup po ledjima, ortacki. A imala sam posle i neku nocnu moru i stilu za ovaj topik al sam sad vec zaboravila detalje pa neka ga Novak. Bio je inace jedno 2x zgodniji nego inace sto je. 🤔Strah od smrti?Cemu?Bemliga, kad se rodis u sred epidemije Variole, odrastes taman da uletis u ratove `90ih, a odrastao si u po zlu poznatom kraju 80ih (Brace Jerkovic) i na skolskim slkama imas dobar deo "Vidimo se u citulji" aktera, zaposlis se 1993., a ozenis se i dobijes dete pred bombardovanje 1999. i pritom zivis privatno da izbegnes rasprave izmedju hanume i roditelja, teras sve u 3PM i onda, na sve to, prezivis i ovo od 2000. do danas....Pa kamen bi se rokn`o niz strminu - ali ja se jos gicam.... Smrt? Edited December 11, 2025Dec 11 by kronostime
December 11, 2025Dec 11 11 hours ago, pt 2.0 said:Deca su često sve ovo boldovano, a prilično sam sigurna da nemaju svest o sopstvenoj konačnosti.A i ja sam povremeno sve ovo boldovano, i potpuno sam sigurna da to nije tako zbog svesti o konačnosti, nego njoj uprkos.Svest o konačnosti mi samo donosi to da ljuštim sve viškove nepotrebnih i neprijatnih iskustsva. Svest o konačnosti me tera da svesno biram na koga (šta) ću trošiti svoje vreme.Pa i zivotinje su srecne, gledala si macke kako se igraju, ili jos bolje, pse. To je sreća (kao i kod dece) na jednom nivou. Beskonačna, nesvesna, impulsivna igra bez plana o nekoj katarzi na kraju. Moja ćerka je jedno od naveselijih stvorenja koje znam. Ali evo, sada se (12 godina) polako uozbiljuje, menja (kvari je probuđena samosvest) i priprema za drugu vrstu emocija, manje nesvesnu i impulsivnu a više svesnu. Ne bih ja to poredio. Pomenuo sam Nichea i istoricnost, on recimo životinje vidi kao zadovoljne jer su nesvesne svoje istoricnosti. Pamćenje im nije kao kod ljudi, drugačije umrežen mozak, uzrok-posledica se ne uzima u obzir. Zato krava preživa livadu zadovoljna, samodovoljna, dovršena.Čovek sa druge strane, svestan svoje prošlosti kalkuliše kroz dobra i loša iskustva koja pamti, to procesuira i traži (bezuspešno) sreću. Odatle religije, odatle umetnost jbg. Krava je odapeta strela koja je pronasla svoj cilj, čovek je odapeta strela koja je u nedovršenom letu. Mislim da je samosvest na taj način 1 kosmički eksperiment koji nije dovršen. Evo sjebasmo planetu svojom trkom, traganjem i nedovršenošću.BTW nisam ja mislio da sam svestan svoje konacnosti kada sam srecan, naprotiv, nego da je jedno i drugo tesno povezano. Kao olakšanje posle napetosti. Ne kaže se džabe da je svaki orgazam mala smrt.12 hours ago, pt 2.0 said:Sad si me podstio na jednu divnu źenu, psihijatra: “Muškarci su vam, kako da kažem, nedovršena bića… i to prosto tako treba prihvatiti.”Ima ovde nešto tačno, žene su svakako kompletnija (i kompleksnija) bića od muškaraca. Nisam tako mislio ranije ali kako sam stariji sve sam svesniji toga. Edited December 11, 2025Dec 11 by Caligula
December 11, 2025Dec 11 ko je gledao holandski film zna:antonija je stala pred ogledalo i rekla: "da, vreme je da se mre". pa je legla, okupila porodicu oko kreveta, sklopila oči i umrla.