Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strah od smrti

Featured Replies

Ništa, da počnemo da se plašimo bogatstva. 🤞🏻

• Replies 428
  • Views 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Gledala sam ovo ranije, ali svaki put mi se srce stegne na 51:42...kad spusti lice na izmučene ruke i kaže: "Neka moju smrt shvate kao odlazak na područje bez signala." Setim se ruku mog tate, u modri

• Ja imao malo jaču depresivnu epizodu pre 5-6 godina i odem u stan "na kafu" kod jednog staaaarog neuoropsihijatra, pukovnika, očevog prijatelja i raspričao se ja kako razmišljam o toj smrtnosti, prot

• Ja ispoštujem želju drugih da skupa obiđemo tatin grob, ali iskreno, uopšte nemam osećaj da je on tamo i da mi obilazimo njega. Da, vidim njegovo ime i fotografiju na ploči (koju volim, beličasti mer

Posted Images

I bogati placu cry

Sve sto se rodi mora i da mre kad-tad, zato cemu strah? fantom

10 hours ago, Boksi said:

“Boj se ovna, boj se govna, a kada ću živjeti?”

Često pomislim.

Ima i ono: "Neko june mora da te mune" fantom

"Želio bih umrijeti u sunčanom danu. Klicu te male tajne želje nosim u sebi od djetinjstva.
Što me kod smrti najviše plaši, to je predstava mraka s kojom je ona skopčana. Divim se religijama Istoka, koje su uspjele da čovjeku dočaraju svijetlu, sunčanu smrt, da mu usade predstavu beskrajnog jása za grobom. One su, možda, učinile čovjeku najveće dobro koje se smrtniku može da učini.
Želio bih umrijeti izvaljen nauzak na dobroj, vrućoj zemlji, sav u suncu i jásu, umrijeti u jedrini dana, u sat uzavrelih zrikavaca.
U sat kad sanjivo šute povijena žita i nijemo bujaju oteščani grozdovi, u sat vrele podnevne tišine.
Plaši me smrt u predvečerje, smrt u jesen, smrt iza kosih zavjesa kiše."

ak-images-29487_1.jpg

Lijepo pise al je malo depresivan.

@Klara jbg, kad bi smrt bila tako burzujska, ko maximus decimus meridius!

Evo, surfing friend, pre neki dan, Harrison se zvao, poseko se, sepsa, bolnica 1.5 necega - bivsi vatrogasac/medic, reko im momci pustite me ja sam ok, doso kuci umro na stepenicima, ni turkey nije probao za thanksgiving!

Nadovezala sam se postom na citate navedene iznad mene.

Kako se osećate kada sanjate preminule drage osobe?

Ove godine mi je na vrlo besmislen način preminuo razredni iz osnovne škole. Energičan, visok bivši košarkaš, malo kolerik, matematički um uvek u žurbi. Otac tri ćerke, očinski tu za bilo kakav problem nas devojčica, učio je naše drugove da se korektno ophode prema nama devojčicama i da nas štite.
Nisam mogla na sahranu, nisam stigla ni do groblja. Bilo mi je žao zbog toga, tužno i grizla me je savest...želela sam da ga ispoštujem za toliko.

Uglavnom, sinoć sam ga sanjala: šetala sam njegovom ulicom i ugledala ga kako stoji ispod koša sa učenicima i na lopti objašnjava površinu tela. Obradovala sam se, prišla mu i pružila ruku: ''Razredni, želela bih da Vam se zahvalim''.
Nasmejao se, bacio loptu u koš i sa obe šake poklopio moju ruku.

Sećam se da sam mu taksativno cvrkutala, uz obostrano smejanje, na čemu sam mu to zahvalna. Sa svakom rečenicom osećala sam sve veću radost i olakšanje. Kad sam završila, zahvalio se, pustio mi ruku i sportski potapšao po ramenu.
Produžila sam mojim putem i još jednom sam se okrenula da ga pogledam. Nasmejao se i mahnuo mi. Uzvratila sam.
Volim takve snove.

Jedan od lepših, takođe, bio je san u kom tata i ja sedimo ispred vatre. Spuštene glave na njegovo rame, na njegov omiljeni zimski džemper, i sa našom mačkom u mojim rukama, ćutke smo svi zajedno gledali u vatru. Ne mogu da vam opišem taj osećaj mira i bezbrižnosti.

Edited by Klara

1 hour ago, Klara said:

Kako se osećate kada sanjate preminule drage osobe?

Uglavnom lepo ali i setno. Doduše u većini slučajeva tek pri kraju sna se setim da su preminuli. Dosta redje imam snove u kojima od početka znam da su preminuli. I to obično bude blizu nakon smrti. Ali ni u jednom ni u drugom slučaju ne mislim da su to bili baš oni.

On 22. 11. 2025. at 0:20, Tsai said:

Skoro svaki dan razmisljam o smrti. To je nesto cega ne mogu da se otresem, nema sanse. Sto je najgore, to razmisljanje mi oduzima fokus od trenutaka u sadasnjosti koji su dragoceni. To mi je i gore od cinjenice da cemo umreti svi

Ja u toj fazi krenem da razmišljam o pičkama.Pomogne.Zato često postujem nešto na desanci.

I malo se plašim za Klaru ona je gora od mene :-)

Definicija erosa i tanatosa

8 hours ago, Fakundo Sava said:

I malo se plašim za Klaru ona je gora od mene :-)

Klara tamo postuje u čast lepote ženskog tela i zdrave seksualnosti, stigmatizacije stop! beeheart

5 minutes ago, Klara said:

Klara tamo postuje u čast lepote ženskog tela i zdrave seksualnosti, stigmatizacije stop! beeheart

... a na kolacima postuje zato sto ne moze da se suzdrzi.D

Volim kreativne teme i ljude, šta ću, nada umire poslednja.