October 6, 2025Oct 6 jedina mana kremiranja je što ako npr za 200 godina tehnologija uznapreduje dovoljno u nekom trenutku da mogu da te ressurectuju sa sve svešću preko dnk iz kostiju, ako ostanu samo dugmići možeš da se slikaš Edited October 6, 2025Oct 6 by Tsai
October 7, 2025Oct 7 Pošto kumovi nisu dugmad, za njih nema nade ni nakon kremiranja ali za ostale svatove se to već ne može reći Ispratiću se sam
October 7, 2025Oct 7 9 hours ago, Tsai said:jedina mana kremiranja je što ako npr za 200 godina tehnologija uznapreduje dovoljno u nekom trenutku da mogu da te ressurectuju sa sve svešću preko dnk iz kostiju, ako ostanu samo dugmići možeš da se slikašsta je tu loša vest?
October 7, 2025Oct 7 9 hours ago, Tsai said:jedina mana kremiranja je što ako npr za 200 godina tehnologija uznapreduje dovoljno u nekom trenutku da mogu da te ressurectuju sa sve svešću preko dnk iz kostiju, ako ostanu samo dugmići možeš da se slikašOko tog pitanja, slažem se sa DeGrajs Tajsonom.Vrati, koko, što si pozobala
October 7, 2025Oct 7 Uveren sam da ce tamo negde u 25-6 veku naucni prioritet biti vracanje parapsihopatologa u zivot. Edited October 7, 2025Oct 7 by Lancia
October 7, 2025Oct 7 3 minutes ago, Filozof manijak said:Koga bi ti vratio u tom hipotetičkom scenariju?Ja bih Milerama.Sve u paketu, od b92 naovamo. Kakva bi to zurka bila, ne bi bilo frke prvog dana, ali drugog...
October 8, 2025Oct 8 Bio je neki startup u Americi gde si mogao da platiš da te kompostiraju. Onda tvoji najbliži dobiju par kubika zemlje, mogu da gaje salatu i paradajz. Mada koliko se sećam većina je birala opciju B, da se zemlja istovari negde u šumi.
October 8, 2025Oct 8 13 minutes ago, Venom said:Bio je neki startup u Americi gde si mogao da platiš da te kompostiraju. Onda tvoji najbliži dobiju par kubika zemlje, mogu da gaje salatu i paradajz. Mada koliko se sećam većina je birala opciju B, da se zemlja istovari negde u šumi.Da djubris zemlju sa dragom umrlom osobom, pa posle zobas to povrce... Na temu povratka prirodi, meni je kul kako su to resavali stari Zaratrusijanci. Odnesu te na brdo (imas odvojene vrhove za muske i zenske) i tamo ostave tvoje golo telo lesinarima. Bili su tu i svestenici koji su ostatke kostiju posle bacali u velik otvor u centru.
October 8, 2025Oct 8 On 7. 10. 2025. at 0:44, Tsai said:jedina mana kremiranja je što ako npr za 200 godina tehnologija uznapreduje dovoljno u nekom trenutku da mogu da te ressurectuju sa sve svešću preko dnk iz kostiju, ako ostanu samo dugmići možeš da se slikašAli tu ima onaj coin toss, kao u Somi (igrici).
October 8, 2025Oct 8 1 hour ago, Shan Jan said:Da djubris zemlju sa dragom umrlom osobom, pa posle zobas to povrce... Na temu povratka prirodi, meni je kul kako su to resavali stari Zaratrusijanci. Odnesu te na brdo (imas odvojene vrhove za muske i zenske) i tamo ostave tvoje golo telo lesinarima. Bili su tu i svestenici koji su ostatke kostiju posle bacali u velik otvor u centru.U pravu si, kompostiranje je grozno, da te kljucaju lešinari je strava. Edited October 8, 2025Oct 8 by Venom
October 8, 2025Oct 8 On 6. 10. 2025. at 13:34, Serena said:Mene neka spale, pepeo odnesu na neki proplanak s pogledom na Dolomite neka ga vetar raznese kojekuda...Ne zelim da se posle mene neko opterecuje odrzavanjem grobnice ili zalivanjem iste suzama.On 6. 10. 2025. at 13:34, Serena said:Mene neka spale, pepeo odnesu na neki proplanak s pogledom na Dolomite neka ga vetar raznese kojekuda...Ne zelim da se posle mene neko opterecuje odrzavanjem grobnice ili zalivanjem iste suzama.Zapravo uverena sam da su svi ti rituali oko smrti namenjeni više onima koji ostaju iza pokojnog, nego njemu samom (bez obzira na religijsko stanovište da ga čeka zagrobni život, pa sa tog aspekta ima kao smisla da se za njega vrše ti obredi).Verujem da su nastali istorijski gledano kao pokušaj da se ljudima daju ti neki početni mehanizmi copinga sa gubitkom i posle tugovanja odnosno prihvatanja dugoročnog. Svi ti rituali, od pomena na nedelju dana, pa 40...sve je to okupiranje praktikalijama koje čoveka drže u funkcionalnosti plus okupljanje porodice I prijatelja, što blagotvorno deluje na onog ko je izgubio bližnjeg. Sa tog aspekta, ne bih preskakala bilo šta od tih stvari koje mi nekad deluju i kao "gluposti." Pomisao da neko kome sam značila poput dece nemaju gde da odu da na bar neki način, makar i emotivni, ostvare kontakt sa mnom mi je užasan zbog njih.
October 8, 2025Oct 8 Da li je važnija želja preminulog da li želi da bude kremiran ili sahranjen ili onih koji ostaju iza njega?
October 8, 2025Oct 8 Besmrtnost je glupost - zamislite sebe da kuckate ovde jos jedno 500 godina i mucenog @bags koji se isto toliko zlopati sa nadogradnjama softvera?Da ne pricamo o Desanka temama, a i sportskim - ko bi se setio postova od pre pola milenijuma?
October 8, 2025Oct 8 2 hours ago, Venom said:Bio je neki startup u Americi gde si mogao da platiš da te kompostiraju. Onda tvoji najbliži dobiju par kubika zemlje, mogu da gaje salatu i paradajz. Mada koliko se sećam većina je birala opciju B, da se zemlja istovari negde u šumi.Meni je kul ono s drvetom. Imaš svoj zasad, iz tebe izraste drvo, i posle ožalošćeni mogu da grle drvo, kad izraste.