Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strah od smrti

Featured Replies

polako ne brzajte, nova ai evolucija, kada dostigne full potencijal za 2 do 3 godine će moći da pomogne sa problemom smrti i starenja generalno, očekuje se da se na godišnjem nivou pojavljuju lekovi koji će za 2 godine produžavati životni vek, što praktično znači besmrtnost od trenutka kada fda dozvoli da se ti lekovi nađu u apotekama, što nažalost ne očekujem pre 2035, zbog potrebnih ispitivanja, a možda i nikad jer je štetno za državni budžet, osim ako nam ai ne donese i ubi

• Replies 428
  • Views 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Gledala sam ovo ranije, ali svaki put mi se srce stegne na 51:42...kad spusti lice na izmučene ruke i kaže: "Neka moju smrt shvate kao odlazak na područje bez signala." Setim se ruku mog tate, u modri

• Ja imao malo jaču depresivnu epizodu pre 5-6 godina i odem u stan "na kafu" kod jednog staaaarog neuoropsihijatra, pukovnika, očevog prijatelja i raspričao se ja kako razmišljam o toj smrtnosti, prot

• Ja ispoštujem želju drugih da skupa obiđemo tatin grob, ali iskreno, uopšte nemam osećaj da je on tamo i da mi obilazimo njega. Da, vidim njegovo ime i fotografiju na ploči (koju volim, beličasti mer

Posted Images

Kome bi još besmrtnost mogla da bude od koristi

Našim debelim mačkama. <3

Mislim da je očekivani životni vek generacije današnje dece negde oko stotke (tako nešto).

Smrt je dar čoveku, besmrtnost je prokletstvo.

52 minutes ago, gone fishing said:

polako ne brzajte, nova ai evolucija, kada dostigne full potencijal za 2 do 3 godine će moći da pomogne sa problemom smrti i starenja generalno, očekuje se da se na godišnjem nivou pojavljuju lekovi koji će za 2 godine produžavati životni vek, što praktično znači besmrtnost od trenutka kada fda dozvoli da se ti lekovi nađu u apotekama, što nažalost ne očekujem pre 2035, zbog potrebnih ispitivanja, a možda i nikad jer je štetno za državni budžet, osim ako nam ai ne donese i ubi

Produžiti životni vek, a bez mogućnosti da se konzervira mladost i vitalnost je po meni put u propas' ljudskog društva.

Ja ne starim, ali moja slika u dedinoj kući je sve ružnija svaki put kad odem.

1 hour ago, Pixisis said:

Mislim da je očekivani životni vek generacije današnje dece negde oko stotke (tako nešto).

pre neki dan sam u nekoj emisiji čuo statistiku da čak 16% današnje dece neće doživeti 14 rođendan, da tek 8% stanovništva živi preko 65 godina, na svetskom nivou naravno, mi ovde nismo ni svesni kolika je zaostalost azije i afrike za tzv zapadom i onih par azijskih bogatih država...

1 hour ago, Filozof manijak said:

Smrt je dar čoveku, besmrtnost je prokletstvo.

Produžiti životni vek, a bez mogućnosti da se konzervira mladost i vitalnost je po meni put u propas' ljudskog društva.

pa to i jeste poenta, a ne da se živi 150 godina i bude vezan za krevet zadnjih 60, to nikome nije potrebno, mehanizme koji dovode do starenja znamo, sada nam treba efikasan i bezbedan način da ih isključimo, da sprečimo slobodne radikale, koji su nus produkt ćelijskog disanja u mitohondrijama, da bombarduju jedro naših ćelija i oštećuju dnk, greške pri kopiranju dnk su ono što dovodi do starenja, pojave mnogih bolesti i u krajnjem ishodu smrti. Možda bi nam i dosadilo da zaustavimo starenje kada dostignemo 25 godinu i da zadržimo taj nivo psiho-fizičkih sposobnosti u nedogled hihi

1 hour ago, Milošica said:

Ti si Dorijane van statistike fantom

1 hour ago, Milošica said:

Pa kad je polivas vinjakom lolol

32 minutes ago, gone fishing said:

pa to i jeste poenta, a ne da se živi 150 godina i bude vezan za krevet zadnjih 60, to nikome nije potrebno, mehanizme koji dovode do starenja znamo, sada nam treba efikasan i bezbedan način da ih isključimo, da sprečimo slobodne radikale, koji su nus produkt ćelijskog disanja u mitohondrijama, da bombarduju jedro naših ćelija i oštećuju dnk, greške pri kopiranju dnk su ono što dovodi do starenja, pojave mnogih bolesti i u krajnjem ishodu smrti. Možda bi nam i dosadilo da zaustavimo starenje kada dostignemo 25 godinu i da zadržimo taj nivo psiho-fizičkih sposobnosti u nedogled hihi

Negde sam pročitao da su telomeri u hromozomima glavni mehanizam koji reguliše starenje ćelije.

Drugi problem je um, da li um može ostati mlad iako je telo hipoteticki zamrznuto u mladosti?

1 hour ago, gone fishing said:

pre neki dan sam u nekoj emisiji čuo statistiku da čak 16% današnje dece neće doživeti 14 rođendan, da tek 8% stanovništva živi preko 65 godina, na svetskom nivou naravno, mi ovde nismo ni svesni kolika je zaostalost azije i afrike za tzv zapadom i onih par azijskih bogatih država...

Da, naravno u razvijenom svetu trebalo je da stavim napomenu.

More than half of all children in rich countries will live to be 100 – but is this a blessing or a curse?

47 minutes ago, Filozof manijak said:

Drugi problem je um, da li um može ostati mlad iako je telo hipoteticki zamrznuto u mladosti?

Ovo je odlicno pitanje i mislim da je odgovor - ne. Moze nase telo da bude u mladalackoj formi ali um kreira neuronsku mrezu tokom odrastanja pa sve do valjda kasnih 20tih. Kako se to pravi, tako postajemo manje kao sundjer a vise ustogljeni. Sve i da celije zive vecno, jos jedno odrastanje neces doziveti, osim ako ne zelis da te revertuju kao osobu na fabricka podesavanja D

Nema straha - kada Degras jednostavno objasni da je svaki atom našeg tijela potekao sa zvijezda koje su postojale milijardama godina, pa došle do svog kraja, eksplodirale i razasule se. I da smo miks sastojaka od različitih zvijezda, možda, čak, iz različitih galaksija. Sve ćemo to jednog dana samo da vratimo vasioni i biti će od nas nešto drugo. Kosmički lego je besmrtan, a i mi s njim. Život pojedinca je samo epizoda sitkoma na trećem kamenu od Sunca.

now playing:

8 hours ago, gone fishing said:

Takodje u nekim zemljama su eksplodirali stanovnistvo, a vodotokovi im od toga nisu narasli.

Kad smo onomad ratovali sa Turcima, nas u Srbiji je bilo 4-5 miliona, Grka isto toliko, Bugara tu negde, Turaka 20ak miliona.

Kad se sabere nas na Balkanu vs Turci 20/20.

Sad je na Balkanu i dalje tu negde Grka Srba i Bugara, a Turaka ima 90 miliona.

Ili Alzir - 1920te -5 miliona ljudi, 2025te - 50 miliona ljudi.

Uz takvav populacioni rast ide ugl i veliki ekon razvoj ali nastaju i ogromna naselja milionski getoi itd.