Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reprezentacija Srbije

Featured Replies

@harper lee

Јебеш га ту се не слажемо да ти играчи немају квалитет. Ако си годинама стандардан у рецимо Севиљи а и где год другде да си играо (Ајакс, Спортинг све озбиљни клубови), онда имаш одређени квалитет. Нико не игра у Примери на лепе очи то је сигурно. Ово причам за Гудеља дакле, пошто је он стално трн у оку свима јер је онако антипатичан као лик и не упада у очи на терену, јер ради прљав посао и додаје првом до себе. Океј он је сад већ у неким годинама када не треба да буде стартер можда, али може да помогне у одређеним ситуацијама.

Исто ово важи и за Лукића, Живковића, па и за Јовића (ајде он је специфичан случај), Максимовића. Сви они могу са дају коректан допринос али не треба очекивати од њих да се испруже више него што су дугачки.

Грујић свакако нема места у репрезентацији, вероватно је Пауновић хтео да га испоштује и као испроба због неких заједничких веза из прошлости. Лично не бих звао ни поменутог Максимовића јер игра у Емиратима јбг.

Елем друга тема је зашто нам већина играча боље игра за клубове него за репрезентацију годинама уназад, биће да ту има више неких разлога а ниједан од њих није да немају квалитет (у одређеној мери јелте, не да буду светски прваци).

Да не филозофирам сада али помињао сам већ некад своју (можда луду) теорију да 11 Срба заједно не знају да играју фудбал (овај модеран какав се игра у 21. веку) и да имамо погубан менталитет што такође не помаже (и очајну струку). Појединачно свакако могу да буду добри играчи и да направе лепе каријере.

Што се играча до 20 година тиче, могу они да буду и носиоци репрезентације, има и понеки такав случај, али под условом да су у својим клубовима важне карике. Ако греју клупу или трибине онда је то бесмислено.

Ми немамо ниједног младог играча који је битан фактор у неком иоле озбиљном Европском клубу.

Нисам ја свакако против постепеног увођења тих клинаца у систем, они су нам будућност, друге немамо, али дати им одмах кључеве репрезентације у руке иако нису спремни за то може да буде само контрапродуктивно.

Ето Станковић јр рецимо игра стандардно у Клуб Брижу, игра лигу шампиона, да л' има 20 или 30 година сасвим је небитно, треба да буде у најужој могућој конкуренцији за првих 11.

Недељковићу, Милосављевићу, Максимовићу, Ланету јр.. кад се устале у својим тимовима исто ће врата бити отворена не сумњам.

колки пост сунце ти

Edited by johan nagel

• Replies 45k
  • Views 3.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Друже, навијаш за тим за чију утакмицу карте нису у продаји већ мораш директно у СНС централу да се упишеш у странку и онда ти дају карту, сендвич и бесплатан превоз у припиздину где репрезентација иг

• Кристофер Лумумбо
    Кристофер Лумумбо

Na sve to, drzava angazuje batinase da tuku ljude na Marakani, a niko od igraca ne staje u zastitu ljudi koji su dosli da ih podrze.

Posted Images

Jel vrijeme za zahvalnicu Mitrogolu?

Ne nih zvao igrace iz Lige bez briga, nije Ronaldo jbg fantom

Није ако може да прогута его као што Тадић није могао и прихвати да нападач Јувентуса мора да буде испред њега који се спрда и млати лову у ципирипи лиги.

Чак нису ни исти случај он и Тадић, Леду вероватно и сад може више да пружи с обзиром на физичку спрему обојице.

3 hours ago, Nikodije said:

@harper lee bila je prica da ce veljko dobiti sire ingerencije u okviru saveza, tj. nece biti samo selektor vec i koordinator mladjih selekcija, kao neki menadzer celokuponog srpskog reprezentativnog fudbala, sto je ok, jer i mladje kategorije treba da se navikavaju na ono sto igra a tim. ali, sve to je na stend baju, jer izgleda da mu je nedelju dana na selektorskom mestu bilo dovoljno da shvati da mu to ne treba u zivotu.

Jednom sam procitao da nemacki savez tako radi, koordiniraju sve selekcije, od malih nogu igraju u istom sistemu, formaciji, recimo u kome igra A tim, selektor se ne menja na duze itd. Verovatno slicno i Spanci, Francuzi itd. Nema od toga ovde nista.

Ja nisam siguran da ce Paunovic da bude novi selektor. Mi trenutno nemamo selektora buduci da je Paunovic dao pristanak samo za ove dve prosle utakmice. Posto tim nije uspeo da udje u baraz, nije iskljuceno da Paunovic uljudno odbije ponudu FSS da bude novi selektor.

ostaće selektor, ako je suditi po ovoj njegovoj objavi

20251118_073612.jpg

12 hours ago, W.F.C. said:

Jednom sam procitao da nemacki savez tako radi, koordiniraju sve selekcije, od malih nogu igraju u istom sistemu, formaciji, recimo u kome igra A tim, selektor se ne menja na duze itd. Verovatno slicno i Spanci, Francuzi itd. Nema od toga ovde nista.

ja da znam to je holandskitm još iz 50ih koji su primenili francuzi posle neodlaska na sp ‘90, španci, belgijanci…

sad dal je to nemački izum ne bih znao

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

ja da znam to je holandskitm još iz 50ih koji su primenili francuzi posle neodlaska na sp ‘90, španci, belgijanci…

sad dal je to nemački izum ne bih znao

Preuzeto iz skole Ajaxa.

За почетак би требало да престанемо да посматрамо млађе категорије искључиво кроз призму резултата, да их користимо за мерење патке и лечење комплекса јер у правом фудбалу немамо резултате деценијама. И то важи и за клубове и за репрезентацију.

Млађе категорије служе да клинце обуче и припреме за сениорски фудбал који је једино битан. Резултати у млађим категоријама су небитни, битан је број играча које си адекватно припремио за сениорски фудбал.

Да не помињем опет :помиње: пример Хрвата који никад ништа резултатски нису направили у млађим категорија, али зато само штанцују озбиљне играче за први тим.

Океј је клинце постепено припремати да се такмиче и побеђују ако је могуће, али светска титула на Новом Зеланду не значи ништа ако тој генерацији највећи успех буде пуко учешће у групној фази Светског првенства.

klinci se jedino pripremaju za prodaju, sve ostalo nije bitno

kakav crni seniorski fudbal, pregore svi do tada ko licne

belo roblje 1/1

Да се вратимо на струку часком, па нама омладинце води Петрић а младу репрезентацију Мирковић. Шта је њима двојици заједничко? Па то да се уопште не баве тренерским послом озбиљно.. Бата водио Партизан шест месеци и онда дигао руке, није никога тренирао шест година, Петрић иста прича, Партизан кратко, Чука пар утакмица, па у фсс. Први има 54, други 56 година. Милсим да је следећи логичан корак Саво Милошевић на клупи кадета..

Нама требају тренери који живе фудбал, прате трендове, усавршавају се свакодневно, значи посвећени су 101% па макар били тотални анонимуси широј јавности. Ови бивши играчи који су добили лиценце на лепе очи и баве се тренерским послом у тренуцима доколице између грађевинских или којих год других послова су свирање курцу..

Pa Savo živi za fudbal i prati trendove 😁

5 minutes ago, Cash said:

Pa Savo živi za fudbal i prati trendove 😁

Па од ове двојице је за нијансу озбиљнији, али не оставља ми генерално утисак некога коме је глава баш 100% у фудбалу. И досадашња тренерска каријера наговештава тако нешто.

iako vodimo 1:0 u prvom, u 21 klinci izgledaju potpuno uskladjeni sa seniorima u nacinu igre: lose, bez poseda, bez ideje, spori do bola, bez karaktera, uz retke pokusaje neusaglasenog presinga iz kojeg nam protivnik otvara kontre. nisam nesto gledao ovu batinu reprezentaciju, ali ovo ne izgleda dobro. posed lopte 25-75 za amerikance u prvom