May 11May 11 5 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:pa dobro nije da to ne znamo. kad budemo imali transparentno drustvo po ugledu na skandinavska, imacemo i uvid u to gde nase pare idu.pa i sad imamo uvid, u tome je i problem.
May 11May 11 1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:a sta necasno hoce da urade sa decom tokom dana porodice? osim sto ste se uhvatili termina i organizatora, jel ima nesto negativno vezano za sam ivent?Zato što pod tim tvojim izgovorom "a šta to nečasno hoće da urade sa decom" pokrivaju pljačku kroz tu manifestaciju, troše ogromne pare bez ikakve kontrole, a onda toj istoj deci uskraćuju druge stvari tokom godine, jer nije briga o porodici imati neke "akcije" po gradu manifestacionog karaktera. Tenderi i javne nabavke su leglo lopovluka i korupcije.Ali nije valjda da neko ko toliko "brine o ugroženoj instituciji prodice" može i da krade i laže...
May 11May 11 2 minutes ago, beatakeshi said:Iz ciklusa "Šta konkretno zameraš Šapiću?"Od uloge Gangule u Kenguru, preko izvlacenja u Pekingu do danas - sve!
May 11May 11 5 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:a sta necasno hoce da urade sa decom tokom dana porodice? osim sto ste se uhvatili termina i organizatora, jel ima nesto negativno vezano za sam ivent?ima. to što su napravili đubrište na tašmajdanu. hoćeš piknik sa klupama i roštiljem? eto, može na ušću, na savskom keju preko puta BNV. ne mora na tašmajdanskoj travi.
May 11May 11 14 minutes ago, đorđe geprat said:ima.to što su napravili đubrište na tašmajdanu. hoćeš piknik sa klupama i roštiljem? eto, može na ušću, na savskom keju preko puta BNV. ne mora na tašmajdanskoj travi.+1Može park da ima masovni događaj, neku manifestaciju, par dana godišnje, ali Tašmajdan je minijaturni park za vašar. Da bi se ono smestilo i održalo normalno, potrebna je 10x veća površina parka, gde manifestacija neće blokirati u potpunosti ljude koji redovno koriste park (za odmor, šetnju, druženje, pešački tranzit), a dani porodice ih prosto ne zanimaju (iz bilo kog razloga)
May 11May 11 4 hours ago, beatakeshi said:Iz ciklusa "Šta konkretno zameraš Šapiću?"ne znam zasto ste optereceni sapicem. mnogima je bio kul na nbg-u dok nije napravio transfer u sns :)) dobro znaci posto kradu kroz projekte, bolje da nista ne diraju, da sve bude raspad i da ceka nekog ko se nece ugradjivati da pravi parkove i pakuje paketice? mislim i ovako je raspad, al rodi se tu i tamo neki fini parkic. obnove se neki zapusteni. sve to moze mnogo bolje naravno.@Tihajeza ako je minijaturan onda nije pretezak za zaobici.
May 12May 12 5 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:ne znam zasto ste optereceni sapicem. mnogima je bio kul na nbg-u dok nije napravio transfer u sns :))dobro znaci posto kradu kroz projekte, bolje da nista ne diraju, da sve bude raspad i da ceka nekog ko se nece ugradjivati da pravi parkove i pakuje paketice? mislim i ovako je raspad, al rodi se tu i tamo neki fini parkic. obnove se neki zapusteni. sve to moze mnogo bolje naravno.@Tihajeza ako je minijaturan onda nije pretezak za zaobici.Aj da kažeš "Zaobiđi za vikend taj i taj restoran, ima neka seljačka svadba, biće glasna muzika i sto će ti biti u ćošku". Restoran biram po klopi i atmosferi, ako je ovaj zauzet i gužva je, tržište se pobrinulo da imam da izaberem i drugi.Ali neću da zaobilazim park, kojih je već toliko malo u gradu. Park je opšte dobro, nemam veliku ponudu njih, nenan drugi uza ćoška. To je infrastruktura grada -kao voda, struja, kišna kanalizacija, pa tako i uređeno zelenilo. Recimo idem u njega, jer sam penzioner i tu šetam, pa naprimer tu izvodim decu, i posebno ne želim da ga zaobilazim ako mi je to najkraći put od tačke A do tačke B (nije Taš minijaturan da ga opkoračiš, ali za vašarište jeste neodgovarajuće veličine).
May 12May 12 45 minutes ago, JozoMujica said:Pa dobro, ako je zauzet taj park, uvek možete da prošetate do Pionirskog.Ili da dodju u KG u luna park. 😁
May 12May 12 Ma da "ipak se radi...".A to što ta kradja pokupi pare za sledećih 5-10 parkova ili drugih infrastrukturnih objekata nema veze."Šta imate protiv dece..."
May 12May 12 9 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:ne znam zasto ste optereceni sapicem. mnogima je bio kul na nbg-u dok nije napravio transfer u sns :))dobro znaci posto kradu kroz projekte, bolje da nista ne diraju, da sve bude raspad i da ceka nekog ko se nece ugradjivati da pravi parkove i pakuje paketice? mislim i ovako je raspad, al rodi se tu i tamo neki fini parkic. obnove se neki zapusteni. sve to moze mnogo bolje naravno.@Tihajeza ako je minijaturan onda nije pretezak za zaobici.Ne znam šta si po profesiji ali deluješ kao botaničar.
May 12May 12 9 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:ne znam zasto ste optereceni sapicem. mnogima je bio kul na nbg-u dok nije napravio transfer u sns :))dobro znaci posto kradu kroz projekte, bolje da nista ne diraju, da sve bude raspad i da ceka nekog ko se nece ugradjivati da pravi parkove i pakuje paketice? mislim i ovako je raspad, al rodi se tu i tamo neki fini parkic. obnove se neki zapusteni. sve to moze mnogo bolje naravno.ne znam kako se razgovara ako su ti prioritet parkovi i paketici, poenta je da je gradska vlast katastrofa za beograd, od saobracaja, pa povezane sa tim divlje gradnje, neodrzavanja infrastrukture, poplava i izlivanja kanalizacije cim padne kisa, ocajnog zagadjenja i unistavanja preostalog zelenila, divljanja po nasipu gde izlazu riziku ceo nbg, zapustanja celog grada i guranja para u bnv, neulaganja u novu infrastrukturu, unistavanja kulturnog nasledja (ovo je bukvalno nepovratno). bukvalno ne znam dal spisak ima kraj. parkovi i paketici sluze da se zabasuri sve ovo, jer je vidljivo i ljudi koji zive u djubretu padnu na sliku lepog parka ili novog parkinga. bukvalno malo sminke na lice mrtvaka.
May 12May 12 37 minutes ago, beatakeshi said:Ne znam šta si po profesiji ali deluješ kao botaničar.Jel to neko ko botuje?