Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Beograd

Featured Replies

Nova.rs
No image preview

Počeo Afro festival u Beogradu: Muzej afričke umetnosti k...

U Muzeju afričke umetnosti u Beogradu počeo je Afro festival 2026, najveća i najdugovečnija manifestacija posvećena afričkim kulturama u Srbiji.

• Replies 31.7k
  • Views 2.7m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hvala... Nece trebati hospis niti bilo sta, umro je jutros. (Da ne trolujem vise temu, mozda cemo o tom negde drugde, a najverovatnije nigde.)

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

• Ja bih mu u načelu ovo dozvolio. Naš Zoo vrt je mali, ima šmeka i nostalgije, ali životinje u njemu ne mogu da žive lepo i normalno, skučen prostor, okolna buka, neprirodno stanište. Kad odeš recimo u

Posted Images

Evo da podelim ja nešto lepo. Drugarica i ja imamo tu fascinaciju od davnina, krug trojke. Mi smo ekipa iz kruga trojke, pratimo ko je sve naš šta sve u našem kraju ima i tako dalje. Nedavno smo se ponovo okupili, pa mi ona reče da je gostovala u Beograd za početnike, kao urban explorer i naš eksponent. Pa eto, nisam ni znao da smo već bili na TV. Krug trojke, najači smo. Al prikazali su stvarno svašta što tu ima, mnogi ne znaju istoriju i tako to. A trojke nam više ni nema, mi smo mitski entitet. D

Edited by Hermetico

Govoreći o radovima na izgradnji novog mosta preko Save, Šapić kaže da radovi ne kasne i da će novi most biti spreman za EXPO izložbu.

"Radovi na novom mostu ne kasne suštinski, uprkos manjem zastoju nakon tragične pogibije jednog radnika. Očekuje se da most bude pušten u upotrebu na proleće ili leto 2027. godine, tempirano za otvaranje sajma EXPO 15. maja", rekao je on.

"Bulevar despota Stefana neće biti zatvoren u celosti, već samo jedan njegov deo. Ovaj deo je već uspešno premošćen obilaznicom (Poenkareovom ulicom), koja uveliko funkcioniše. Onog trenutka kada započnu radovi na izmeštanju instalacija, taj specifični deo bulevara biće potpuno zatvoren za saobraćaj u trajanju od šest do sedam meseci. Nakon završetka rada na instalacijama i prelaska na iskopavanje tunela, bulevar se neće ponovo zatvarati u potpunosti, već će uvek biti prohodan makar u jednoj traci", rekao je Šapić

24 minutes ago, Milosh76 said:

Govoreći o radovima na izgradnji novog mosta preko Save, Šapić kaže da radovi ne kasne i da će novi most biti spreman za EXPO izložbu.

"Radovi na novom mostu ne kasne suštinski, uprkos manjem zastoju nakon tragične pogibije jednog radnika. Očekuje se da most bude pušten u upotrebu na proleće ili leto 2027. godine, tempirano za otvaranje sajma EXPO 15. maja", rekao je on.

"Bulevar despota Stefana neće biti zatvoren u celosti, već samo jedan njegov deo. Ovaj deo je već uspešno premošćen obilaznicom (Poenkareovom ulicom), koja uveliko funkcioniše. Onog trenutka kada započnu radovi na izmeštanju instalacija, taj specifični deo bulevara biće potpuno zatvoren za saobraćaj u trajanju od šest do sedam meseci. Nakon završetka rada na instalacijama i prelaska na iskopavanje tunela, bulevar se neće ponovo zatvarati u potpunosti, već će uvek biti prohodan makar u jednoj traci", rekao je Šapić

Ko prolazi svaki dan Poenkaerovom ili Dunavskom zna da je to daleko od funkcionalno. 3/4 široku traku koju su dobili ubijanjem zelenog parkinga kao koriste busevi, i poneka kola, izbegavajući udarne rupe dok im se levom (ka mostu, i kontra trakom, zabijaju besni. Gužva ka mostu popodne je primetna. Gužva se ujutru pravi na semaforu za Cvijićevu a i posle, semafor nije prilagođen novoj situaciji, da na primer pušta levo iz Poenkaerove pre no što pusti one odande pravo... Par puta sam pokušao u oba smera i odustao. Idemo okolo jer je brže, Mitrpolita Patra, Jaše Prodanović, Takovska, Dalmatinska, Džordža Vašingtona pa U bulevar, ili čak dalje ka Cara Dušana. Kad budu počeli da majstorišu oko PA mosta planirani početkom 2027. sa rušenjem starih i pravljenjem novih prilaznica, što će se preklopiti sa zatvorenim 29. bar par meseci, biće veselo.

Da je nekome palo na pamet da prvo sredi ove bočne ulice, pa napravi prilaze mostu za koje ne treba bulevar, pa onda zatvara bulevar... eh.

Nego, kojih 30 linija će preći u tunel, to sam čuo, pita me danas kolega kako su to zamislili i da li će stajati bus u tunelu negde, i iskreno... pojma nemam, sve je moguće valjda..

Tokom održavanja skupa Srpske napredne stranke u periodu od petka 26. juna od četiri sata ujutru do 29. juna takođe do četiri ujutru, doći će do zatvaranja za saobraćaj pojedinih ulica u Beogradu, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

Biće zatvorene ulice Bulevar kralja Aleksandra od Takovske do Beogradske, sa svim poprečnim ulicama, Dečanska, od Vlajkovićeve do Nušićeve, Trg Nikole Pašića od Terazija do Takovske, Kneza Miloša od Kralja Milana do Takovske, od Svetogorske do Kneza Miloša.

Tramvajska linija 6 će saobraćati na skraćenoj trasi od Omladinskog stadiona do Ustaničke.

Tramvajske linije 7L, 8 i 12 će saobraćati sledećom trasom, u oba smera: Bulevar kralja Aleksandra , Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina i dalje redovnim trasama.

Autobuska linija 23 će saobraćati sledećom trasom, u oba smera: Bulevar despota Stefana, Cvijićeva, Starine Novaka, Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Ceo spisak izmenjenih trasa beogradskog prevoza dostupan je na sajtu Beograd.rs.

U subotu 27. juna u periodu od 15 časova do kraja skupa, zbog isključenja struje u kontaktnoj mreži u ulicama Nemanjina, Kneza Miloša i Svetogorske doći će do ukidanja tramvajskih linija  2L, 7L, 8, 9L, 10, 12, 14, tramvajska linija 6 će saobraćati na skraćenoj trasi od Omladinskog stadiona do Ustaničke, a biće ukinute i trolejbuske linije 19, 21, 22, 28 i 29.

"Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti sva postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza", piše u saopštenju.

što isključuju struju tramvajima za vreme mitinga, da ćaci ne zgaze na šine?