May 25May 25 Povređeno je 11 odraslih i dvoje dece, od dve i 16 godina. Dvoje odraslih su sa teškim traumama, muškarac od 20 godina i drugi od 60. Povređeni su odvezeni u Urgentni centar, a deca u Tiršovu“, kaže za Danas doktorka Hitne pomoći Ivana Stefanović.
May 25May 25 Stravicno. Isprva mi bilo simpaticno kako je naprednjacka bahatost zakucala tramvaj u njihove omiljene kladionice ali kad vidim koliko je ljudi povredjeno... ufff.
May 25May 25 1 hour ago, Sammael said:Poznati smo po tome da nas cela unutrasnjost mrzi i hejtuje a sve dok kupuje stanove u krugu Dvojke i po Vracaru, dok Beogradjani bivaju istisnuti ka periferiji.To je nas specijalitet da se guramo tamo gde mrzimo, zato toliko i saljemo decu na zapad, a ne u "tradicionalno prijateljske zemlje"...
May 25May 25 1 hour ago, Jeremija said:To je nas specijalitet da se guramo tamo gde mrzimo, zato toliko i saljemo decu na zapad, a ne u "tradicionalno prijateljske zemlje"...Znaci bukvalno milion ljudi iz unutrasnjosti znam, svi vole da su u Beogradu, i niko ne kupuje na Vracaru nego uzimaju kredite i idu u Mirijevo III i pored toga sto su vrlo obrazovani i sa kvalifikovanim poslovima, i to Bog da ih vidi ako i to uspeju. Ima ih i kojima je vise odgovaralo da ostanu u Beogradu ali nije bilo finansijske osnove pa se vracalo ili islo u neke druge gradove po "unutrasnjosti". Sa kakvom podklasom/nadklasom ljudi se vas dvojica druzite ja ne mogu ni da zamislim, ali to nisu neki obicni regularni ljudi ocigledno.
May 25May 25 Pretpostavljam da ce odgovor za tramvaj biti "Sta 'ocete, ionako je dzabe voznja". Jbt ovakve stetocine ne postoje nigde u svetu.
May 25May 25 8 hours ago, Mel said:Znaci bukvalno milion ljudi iz unutrasnjosti znam, svi vole da su u Beogradu, i niko ne kupuje na Vracaru nego uzimaju kredite i idu u Mirijevo III i pored toga sto su vrlo obrazovani i sa kvalifikovanim poslovima, i to Bog da ih vidi ako i to uspeju. Ima ih i kojima je vise odgovaralo da ostanu u Beogradu ali nije bilo finansijske osnove pa se vracalo ili islo u neke druge gradove po "unutrasnjosti". Sa kakvom podklasom/nadklasom ljudi se vas dvojica druzite ja ne mogu ni da zamislim, ali to nisu neki obicni regularni ljudi ocigledno.Mogu da ti navedem banalan primer roditelja mog druga, on je majstor, ona med. sestra. Iz Hrvatske su, došli 90ih, živeli u drugom gradu a u BG kupili deci stan dok studiraju - na 100m od Vlade Srbije. Sad su u penziji i žive u tom stanu što im je zapravo super zbog blizine KCB. Pošteni i vredni ljudi.Drugi drug, roditelji profesor i ITjevac (iz 90ih, dok to nije bilo ni blizu plaćeno kao danas). Došli iz Sarajeva, 10 god podstanari. Na kraju završili sa 2 stana na Vračaru (kad su uspeli da prodaju stan u Sarajevu).
May 25May 25 18 minutes ago, Sammael said:Mogu da ti navedem banalan primer roditelja mog druga, on je majstor, ona med. sestra. Iz Hrvatske su, došli 90ih, živeli u drugom gradu a u BG kupili deci stan dok studiraju - na 100m od Vlade Srbije. Sad su u penziji i žive u tom stanu što im je zapravo super zbog blizine KCB. Pošteni i vredni ljudi.Drugi drug, roditelji profesor i ITjevac (iz 90ih, dok to nije bilo ni blizu plaćeno kao danas). Došli iz Sarajeva, 10 god podstanari. Na kraju završili sa 2 stana na Vračaru (kad su uspeli da prodaju stan u Sarajevu).Znaci od hordi beogradomrzitelja koji otimaju stanove ko partizani kad su oteli porodici mog bivseg supruga, dodjosmo do dva primera (2) nekih regularnih ljudi za koje se ogradjujes da su fini? Kamo te horde divljaka so rasteruju pitome Beogradjane ko Turke na buljuke.Slabo ti ovo skroz.
May 26May 26 7 hours ago, Mel said:Znaci od hordi beogradomrzitelja koji otimaju stanove ko partizani kad su oteli porodici mog bivseg supruga, dodjosmo do dva primera (2) nekih regularnih ljudi za koje se ogradjujes da su fini?Kamo te horde divljaka so rasteruju pitome Beogradjane ko Turke na buljuke.Slabo ti ovo skroz.Naveo sam ti primere ljudi koji su mi dragi na tvoje pitanje s kime se to zaboga družimo. Te "horde" - što nije termin koji sam upotrebio - znam iz drugih konteksta, recimo poslovnog. Tokom 26 godina karijere rada s ljudima sam upoznao baš mnogo takvih, od šljakera do C-nivoa po preduzećima.
May 26May 26 2 hours ago, Sammael said:Naveo sam ti primere ljudi koji su mi dragi na tvoje pitanje s kime se to zaboga družimo.Te "horde" - što nije termin koji sam upotrebio - znam iz drugih konteksta, recimo poslovnog. Tokom 26 godina karijere rada s ljudima sam upoznao baš mnogo takvih, od šljakera do C-nivoa po preduzećima.Dobro, ti bas mnogo, ja bas nikog. A znam iskljucivo ljude koji su odnekud dosli u Beograd, sto i jeste 99% Beograda. Beograd skoro da ni nema neku autohtoniju populaciju, ako pogledas broj stanovnika sada vs generacija nasih deda kad je ceo grad imao 100.000 ljudi.
May 26May 26 ne znam ko su kupci stanova koji su u zgradama koje su nikle unutar kruga dvojke. dole na dorćolu ili na vračaru.
May 26May 26 Opet je vreme za kultni članakhttps://www.blic.rs/vesti/beograd/pravih-beogradjana-nema-vise-od-1000/397zgbcNa Novom Beogradu sigurno nije bilo nijednog od ovih.
May 26May 26 2 hours ago, napadaj said:Opet je vreme za kultni članakhttps://www.blic.rs/vesti/beograd/pravih-beogradjana-nema-vise-od-1000/397zgbcNa Novom Beogradu sigurno nije bilo nijednog od ovih.Ti izgleda svasta imas bukmarkovano, ali da, upravo to je poenta.Pretpostavljajuci da kolege forumasi nemaju vise od dede koji se doselio u BG, o kakvim nepridoslicama pricamo? Pritom nije nikakva prestizna stvar biti rodjen u Beogradu od strane working majgrantsa koji su posle WWII pokuljali u prestonicu. Beograd je sada by far najveci grad u zemlji i ogroman procenat trenutno zivecih ljudi u ovoj drzavi je rodjen u Beogradu, mnogo vise nego sto moze da nas stane na Vracar.
May 27May 27 Pa, da, to su radovi koji su na tabli označeni kao uređenje pristanišne zone za potrebe Expo 2027, ili nešto tome slično.
May 31May 31 On 14. 5. 2026. at 14:47, reg said:Da li je ikome jasan obracun racuna Infostana - Beogradskih elektrana?Od promene obracuna grejanja u januaru, kada su krenuli da stizu nizi racuni od poslednjeg decembarskog (21.190), sto je objasnjeno novim obracunom po potrosnji cele zgrade (u pitanju je starogradnja gde ne postoje individualni kalorimetri), prvo za 6 i po hiljada nizi, pa 5 hiljada i 800, 4 hiljade i 800, u maju stigao racun za april koji iznosi 23.755 dinara.Najveci deo odlazi na naknadu JKP Beogradske elektrane, koja je sa 6.917 u martu povecana na 13.350 u aprilu (koji je u proseku bio 3 stepena topliji od marta). Gde je logika, da li je u pitanju cena nafte ili nesto trece?Da odgovorim sebi, izašao članak u Danasu o nebuloznom obračunu grejanja na računima Infostana.Dnevni list DanasVeći računi za grejanje u Infostanu: Novi obračun po potr...Jedan čitalac Danasa javio nam se sa primedbom na uvećan račun za Infostan, konkretno na stavku grejanje, koja mu je u jednom obračunskom periodu porasla za oko 5.000 dinara.