Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pitanje za pravnika

Featured Replies

Koliko treba da prođe, po sadašnjem zakonu, da država stekne pravo da prisvoji napuštenu nekretninu?

Pošto digitalizujem papire za ovo novu Vučićevu "legalizaciju", palo mi je na pamet da će naprednjaci ustvari da pokupe sve napuštene kuće i stanove, pòšto je to jedna od stavki, ko se ne javi do ne znam kog roka, ćao zdravo ide državi što uprevodu znači ide Vučiću i ekipi. Zato pitam. Hvala unapred.

Edited by igoraki

• Replies 7k
  • Views 637.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• I to da ga šalješ ljudima koji nisu pravnici. Plus smem glavu da stavim da bi najmanje 30% njih reklo "Uf ne koristim ja mejl, pusti na Vajber grupu".

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Mali intermezzo na pravnoj temi za drugare advokate Casopis "Odvjetnik - organ advokatske komore u zagrebu" , Kraljevina Jugoslavija, izlazio jednom mesecno, od osnivanja advokatskih komora Zagre

• Ayatollah
    Ayatollah

@Tihajeza   Razvod bez pitanja starateljstva i podele zajedničke imovine je skoro pa administrativna formalnost. U poslednje vreme se čak diskutuje o tome da ovakve razvode preuzmu da rade n

Posted Images

Može li mi neko objasniti šta se dešava sa selakovicem i TOK? Zašto danas nije saslušan iako je došao u 8h? I kako to da je prošli put došao oko 15:35h i nije saslušan jer je 'došao posle radnog vremena', a danas čitam da mu je zakazano za četvrtak (valjda) u 17h?

Hvala

45 minutes ago, Marsupilami said:

Može li mi neko objasniti šta se dešava sa selakovicem i TOK? Zašto danas nije saslušan iako je došao u 8h? I kako to da je prošli put došao oko 15:35h i nije saslušan jer je 'došao posle radnog vremena', a danas čitam da mu je zakazano za četvrtak (valjda) u 17h?

Hvala

Pa nije tok samoposluga. Imaju ti ljudi i druge predmete, suđenja i slično. Pitanje je i da li ima slobodan istražni kabinet, zapisničar…

Ako su mu zakazali za 17,00 verovatno su mu izašli u susret da ga saslušaju posle radnog vremena.

Hvala na odgovoru. Znači TOK se ne da..

Nadam se da su se zainatili u ovom slučaju..

1 hour ago, Marsupilami said:

Hvala na odgovoru. Znači TOK se ne da..

Nadam se da su se zainatili u ovom slučaju..

Oni se bukvalno bore za egzistenciju. Ako ih predaju Stefanoviću u ruke, to je njihov kraj. Postaju servis za kriminalce koji će biti popunjen ljudima koji će slušati naredbe.

S obzirom da ne prezaju od nezakonitih i protivustavnih radnji, to će se i desiti ali želim poštenim ljudima iz TOK da odu uz prasak epskih razmera 😆 (da pozovu i v***ća na saslušanje)

Da li je neko skoro podnosio zahtev za PIB za nerezidenta? Da li može mejlom sa elektronski potpisanim dokumentima?

Davno sam to radio, gledao prepisku sa poreskom upravom iz 2019e, za strance koji imaju nepokretnosti na Vračaru bila je nadležna filijala Savski Venac, a sada vidim na sajtu Poreske uprave da se zahtev podnosi Centrali.

Gde se pise o ovoj (novoj) legalizaciji nekretnina?

17 hours ago, jms_uk said:

Gde se pise o ovoj (novoj) legalizaciji nekretnina?

Ima negde ovaj topic Nekretnine, možda tu ili otvori novi, i ja sam zainteresovana stranka, pa bih rado pratio šta se dešava.

8 minutes ago, igoraki said:

Ima negde ovaj topic Nekretnine, možda tu ili otvori novi, i ja sam zainteresovana stranka, pa bih rado pratio šta se dešava.

Da, tamo sam i stavio (uputstvo za prijavu)

Portal za podnošenje prijava odličan 3+, što kaže moj ćale.

Prvo, nema opcije da se loguješ kao advokat. Drugo, već na prvoj strani piše: "Проверите све податке пре него што наставите, како би ваш пријава био правилно обрађен".

Jedva čekam da nastavim dalje.

Podneo juce neke tri prijave i u dve mi pise da se radi o verskim objektimaJova

Čudo od sajta i nikom nije jasno šta će biti lolol

Za legalizaciju opet treba svi papiri kao što su trebali i pre. Jedino što je dobro što će moći da se upišu ljudi koji zbog nekih tehničkih gluposti to ne mogu da urade.

8 minutes ago, Moća said:

Čudo od sajta i nikom nije jasno šta će biti lolol

Za legalizaciju opet treba svi papiri kao što su trebali i pre. Jedino što je dobro što će moći da se upišu ljudi koji zbog nekih tehničkih gluposti to ne mogu da urade.

Па и није баш. Не гледају се уопште урбанистички услови да ли се испуњавају. Не мораш да решиш 100% односе на парцели ако си барем сувласник.

A zemljište možeš da rešavaš i kasnije

Neuporedivo je lakše nego pre