December 1, 2025Dec 1 Koliko treba da prođe, po sadašnjem zakonu, da država stekne pravo da prisvoji napuštenu nekretninu?Pošto digitalizujem papire za ovo novu Vučićevu "legalizaciju", palo mi je na pamet da će naprednjaci ustvari da pokupe sve napuštene kuće i stanove, pòšto je to jedna od stavki, ko se ne javi do ne znam kog roka, ćao zdravo ide državi što uprevodu znači ide Vučiću i ekipi. Zato pitam. Hvala unapred. Edited December 1, 2025Dec 1 by igoraki
December 3, 2025Dec 3 Može li mi neko objasniti šta se dešava sa selakovicem i TOK? Zašto danas nije saslušan iako je došao u 8h? I kako to da je prošli put došao oko 15:35h i nije saslušan jer je 'došao posle radnog vremena', a danas čitam da mu je zakazano za četvrtak (valjda) u 17h?Hvala
December 3, 2025Dec 3 45 minutes ago, Marsupilami said:Može li mi neko objasniti šta se dešava sa selakovicem i TOK? Zašto danas nije saslušan iako je došao u 8h? I kako to da je prošli put došao oko 15:35h i nije saslušan jer je 'došao posle radnog vremena', a danas čitam da mu je zakazano za četvrtak (valjda) u 17h?HvalaPa nije tok samoposluga. Imaju ti ljudi i druge predmete, suđenja i slično. Pitanje je i da li ima slobodan istražni kabinet, zapisničar…Ako su mu zakazali za 17,00 verovatno su mu izašli u susret da ga saslušaju posle radnog vremena.
December 3, 2025Dec 3 Hvala na odgovoru. Znači TOK se ne da..Nadam se da su se zainatili u ovom slučaju..
December 3, 2025Dec 3 1 hour ago, Marsupilami said:Hvala na odgovoru. Znači TOK se ne da..Nadam se da su se zainatili u ovom slučaju..Oni se bukvalno bore za egzistenciju. Ako ih predaju Stefanoviću u ruke, to je njihov kraj. Postaju servis za kriminalce koji će biti popunjen ljudima koji će slušati naredbe.
December 3, 2025Dec 3 S obzirom da ne prezaju od nezakonitih i protivustavnih radnji, to će se i desiti ali želim poštenim ljudima iz TOK da odu uz prasak epskih razmera 😆 (da pozovu i v***ća na saslušanje)
December 5, 2025Dec 5 Da li je neko skoro podnosio zahtev za PIB za nerezidenta? Da li može mejlom sa elektronski potpisanim dokumentima?Davno sam to radio, gledao prepisku sa poreskom upravom iz 2019e, za strance koji imaju nepokretnosti na Vračaru bila je nadležna filijala Savski Venac, a sada vidim na sajtu Poreske uprave da se zahtev podnosi Centrali.
December 7, 2025Dec 7 17 hours ago, jms_uk said:Gde se pise o ovoj (novoj) legalizaciji nekretnina?Ima negde ovaj topic Nekretnine, možda tu ili otvori novi, i ja sam zainteresovana stranka, pa bih rado pratio šta se dešava.
December 7, 2025Dec 7 8 minutes ago, igoraki said:Ima negde ovaj topic Nekretnine, možda tu ili otvori novi, i ja sam zainteresovana stranka, pa bih rado pratio šta se dešava.Da, tamo sam i stavio (uputstvo za prijavu)
December 8, 2025Dec 8 Portal za podnošenje prijava odličan 3+, što kaže moj ćale.Prvo, nema opcije da se loguješ kao advokat. Drugo, već na prvoj strani piše: "Проверите све податке пре него што наставите, како би ваш пријава био правилно обрађен".Jedva čekam da nastavim dalje.
December 16, 2025Dec 16 Čudo od sajta i nikom nije jasno šta će biti Za legalizaciju opet treba svi papiri kao što su trebali i pre. Jedino što je dobro što će moći da se upišu ljudi koji zbog nekih tehničkih gluposti to ne mogu da urade.
December 16, 2025Dec 16 8 minutes ago, Moća said:Čudo od sajta i nikom nije jasno šta će biti Za legalizaciju opet treba svi papiri kao što su trebali i pre. Jedino što je dobro što će moći da se upišu ljudi koji zbog nekih tehničkih gluposti to ne mogu da urade.Па и није баш. Не гледају се уопште урбанистички услови да ли се испуњавају. Не мораш да решиш 100% односе на парцели ако си барем сувласник.