December 16, 2025Dec 16 27 minutes ago, Hamlet Strašni said:Па и није баш. Не гледају се уопште урбанистички услови да ли се испуњавају. Не мораш да решиш 100% односе на парцели ако си барем сувласник.Hajde pojasni mi, kad predajem zahtev za legalizaciju šta je potrebno od papira da predam da bi objekat bio legalizovan?
December 16, 2025Dec 16 4 minutes ago, Moća said:Hajde pojasni mi, kad predajem zahtev za legalizaciju šta je potrebno od papira da predam da bi objekat bio legalizovan?Zavisi koji je objekat u pitanju. Ako je kuca koja se vidi na snimku i traži legalizaciju suvlasnik parcele, praktično ne mora ništa.
December 20, 2025Dec 20 Krenuo da podnosim prijave. Komedija, za fizička lica uopšte ne može da se doda punomoćje.Podneo jednu prijavu, sad krenuo drugu. Uneo JMBG i broj lične karte stranke, izbacuje mi stranu za unošenje verifikacionog koda. Niti me pita na koji taj broj kod da ode, niti je stigao na moj broj koji sam uneo u prvoj prijavi. Now what?Edit: Uvek je isti kod, pa sam našao od prvog puta kad sam se prijavljivao kao ta osoba. Mnogo jak sistem. Edited December 20, 2025Dec 20 by napadaj
December 20, 2025Dec 20 1 hour ago, napadaj said:Krenuo da podnosim prijave. Komedija, za fizička lica uopšte ne može da se doda punomoćje.Podneo jednu prijavu, sad krenuo drugu. Uneo JMBG i broj lične karte stranke, izbacuje mi stranu za unošenje verifikacionog koda. Niti me pita na koji taj broj kod da ode, niti je stigao na moj broj koji sam uneo u prvoj prijavi. Now what?Edit: Uvek je isti kod, pa sam našao od prvog puta kad sam se prijavljivao kao ta osoba. Mnogo jak sistem.Ja te brojeve napišem na papiricu i zaheftam za predmet
December 23, 2025Dec 23 Supruga je pre par dana skontala da joj firma ne isplacuje minuli rad, a ona je tamo evo vec sesta godina. Izgleda da im je to praksa na nivou firme. Svaki savet je dobrodosao. Edited December 23, 2025Dec 23 by Choda
December 23, 2025Dec 23 Može da tuzi tei godine unazad. Ili da ih lepo upozori pred tužbu ne bi li joj isplatili bez tužbe.
December 25, 2025Dec 25 Kome šaljem ponudu po pravu preče kupovine poljoprivrednog zemljišta, ako je vlasnik susednog poljoprivrednog zemljišta Republika Srbija, a korisnik Vode Vojvodine? Direkciji za imovinu RS?
December 25, 2025Dec 25 12 hours ago, Ayatollah said:Kome šaljem ponudu po pravu preče kupovine poljoprivrednog zemljišta, ako je vlasnik susednog poljoprivrednog zemljišta Republika Srbija, a korisnik Vode Vojvodine? Direkciji za imovinu RS?Direkciji za imovinu, bukvalno sam slao za svoje polj. zemljište pre par meseci. U slučaju kada sam slao za stan iz restitucije, notar mi je pre zaključenja glavnog ugovora tražio da ponesem dokaz o slanju Direkciji preporučenom poštom. On 20. 12. 2025. at 14:45, napadaj said:Krenuo da podnosim prijave. Komedija, za fizička lica uopšte ne može da se doda punomoćje.Podneo jednu prijavu, sad krenuo drugu. Uneo JMBG i broj lične karte stranke, izbacuje mi stranu za unošenje verifikacionog koda. Niti me pita na koji taj broj kod da ode, niti je stigao na moj broj koji sam uneo u prvoj prijavi. Now what?Edit: Uvek je isti kod, pa sam našao od prvog puta kad sam se prijavljivao kao ta osoba. Mnogo jak sistem.Meni se kod jedne prijave desilo da iako sam uploadovao ugovore i ostalu dokumentaciju, naveo neto kvadraturu, u napomenama dodao BPO i još par stvari, ništa od toga se nije pojavilo kada je prijava predata. U onoj tabeli predmeta nema ništa od toga, a ne vidim kako sad da dopunim prijavu. Kod druge koju sam slao posle pet minuta kvadratura i svi uploadovani dokumenti navedeni kako treba.
December 29, 2025Dec 29 Imam ja novo pitanje. Konacno je prosla podela placa, dobili smo resenje,niko se nije zalio. Sud to mora da uradi posluzbenoj duznosti? da ili neZakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti čl. 22. st. 1. tač. 1. na to obavezuje sud.kako to ubrzati?
January 9Jan 9 po vašem savetu, u tužilaštvu u savskoj dali su mi broj predmeta za proces suđenja ubicama mog zeta. ako se sećate onog ubistva na adi ciganliji. nisam otišao na šalter suda, nije radio, kakva je procedura (poziv, obaveštenje) da ja i moja sestričina prisustvujemo procesu. žena u tužilaštvu me pitala u kom svojstvu sam ja zainteresovana strana. neka dokumentacija?
January 9Jan 9 Pa suđenja su javna. Može preko portala suda da se gleda kada je suđenje i da se uđe. https://tpson.portal.sud.rs/tposvs/Сестричина је оштећена, ако јој је то отац. Ви можете да абудете само публика, а њу ће можда и звати и да сведочи.Она може и суду да се обрати дописоам и да тражи да је позивају као оштећену.