December 26, 2025Dec 26 Jbt.Pratim ovu epizodu Hubris i panetone kao da je najnapetiji triler.A ja nisam ni ljubitelj panetonea/panetona. Edited December 26, 2025Dec 26 by Emma
December 26, 2025Dec 26 15 minutes ago, Pixisis said:@Hubris koliko sezona si vežbala pre nego što si ovako ovladala postupkom?Pet godina ih pravimo, nekih godina smo pravili vise puta. Desava se da ne uspe I sada, ali sada znam da prepoznam u ranijim fazama da ne ide kako treba pa ponovim taj korak. Ili odustanem ako ne mogu da popravim. Ono sto ni sada ne znam, ne znam ni kako bih, je da li je dovoljno kompaktan da ne ispadne iz korpe dok se hladi… Samo ga ujutru zateknes na podu.
December 26, 2025Dec 26 Narode, zatvaram vrata od kuhinje, nemam nerava da gledam do ujutru. Slikacu ih tada, u kojem god stanju da su.I odoh da popijem nesto 😆
December 26, 2025Dec 26 51 minutes ago, Boksi said:@Ras prigodnu melodiju uz ovu vizuelnu fantaziju molim.53 minutes ago, Hubris said:Mole se bogovi panetonea da ostanu u jednom komadu…
December 27, 2025Dec 27 Popular Post I evo ih!Idu odmah u kese od celofana da se ne suse, jesce se veceras. Probacu da slikam kada budu seceni.I toliko od mene! To je procedura. Vremenski je zahtevna, zahteva par dana i planiranje unapred, ali hands on posla ima relativno malo. Miris I ukus su neuporedivo bolji od bilo cega kupovnog, ukljucujuci najskuplje/najizvikanije proizvodjace.Ako neko hoce da se zeza, neka slobodno izvoli na PM, na raspolaganju sam za sve informacije, da ne davimo posten normalan svet 😅
December 27, 2025Dec 27 @Hubris brava! Leppozdrau, radost za oči i ogledalske neurone za nekog koga je dobro očepio sindrom deficita pažnje pa retko istrajava dokraja i kod smešnijihpokretatm
December 27, 2025Dec 27 au ljudi, sta je ovo! tacno mi se otvorilo trece oko nasred cela!probao sa razne domace verzije (znaju ljudi da sam navucen pa prave) i sve je to bio patispanj. i vizuelno i po ukusu. i do ovog trenutka sam ozbiljno sumnjao da to moze da se zgotovi u kucnim uslovima. mislio sam da je ta magija otisla u istoriju, izumrla s babama sredinom dvadesetog veka. i sad ovo! napokon imam 'novogodisnju rezoluciju' - da naucim ovu magiju i da si zgotovim domaci panetone dogodine za bozic. naravno, podrazumeva se da cu i dalje da kupujem i krkam kao i dosad al necu se smiriti dok ovo ne napravim. upravo narucio pannetone cooling spike na amazonu. @Hubris hvala, hvala, hvala!
December 27, 2025Dec 27 20 minutes ago, adam said:au ljudi, sta je ovo! tacno mi se otvorilo trece oko nasred cela!probao sa razne domace verzije (znaju ljudi da sam navucen pa prave) i sve je to bio patispanj. i vizuelno i po ukusu. i do ovog trenutka sam ozbiljno sumnjao da to moze da se zgotovi u kucnim uslovima. mislio sam da je ta magija otisla u istoriju, izumrla s babama sredinom dvadesetog veka.i sad ovo!napokon imam 'novogodisnju rezoluciju' - da naucim ovu magiju i da si zgotovim domaci panetone dogodine za bozic. naravno, podrazumeva se da cu i dalje da kupujem i krkam kao i dosad al necu se smiriti dok ovo ne napravim.upravo narucio pannetone cooling spike na amazonu. @Hubris hvala, hvala, hvala! Sad se setih tvog posta o patispanju, rekoh- boze s kim se ovaj druzi… 🙃Hvala puno ☺️ kad se resis sledece godine, a ti me cimni, ovde ili na PM, nudim podrsku. Ako ces sam da pravis lievito, moras krenuti mesec dana ranije. Tamo negde sredina novembra, javi se pa cemo korak po korak…
December 27, 2025Dec 27 2 minutes ago, Hubris said:Sad se setih tvog posta o patispanju, rekoh- boze s kim se ovaj druzi… 🙃Hvala puno ☺️ kad se resis sledece godine, a ti me cimni, ovde ili na PM, nudim podrsku. Ako ces sam da pravis lievito, moras krenuti mesec dana ranije. Tamo negde sredina novembra, javi se pa cemo korak po korak…kolko sam video, to moze da krene i po zlu tako da cu ja to krenuti da vezbam vec negde od februara, cim prodje ovo praznicno prejedanje. imam iskustva sa starterima, pravio hleb i peciva tokom pandemije pa cu lagano. naravno, ako/kad bude problema, javljam se. hvala, hvala, hvala!
December 27, 2025Dec 27 17 minutes ago, adam said:kolko sam video, to moze da krene i po zlu tako da cu ja to krenuti da vezbam vec negde od februara, cim prodje ovo praznicno prejedanje. imam iskustva sa starterima, pravio hleb i peciva tokom pandemije pa cu lagano. naravno, ako/kad bude problema, javljam se. hvala, hvala, hvala!Odlicno, jos bolje Dve preporuke- ne znam kako pravis starter, ako mozes da dodjes do neprskanog suvog voca, ja bih krenula od toga, dobijaju se divlji sojevi kvasca, vrlo jaki.Drugo, kupi papirne korpe za panetone, tu nema improvizacije. Imaju ojacano dno, drugacije neces uspeti da ih obesis onako.Za sve drugi stojim na raspolaganju..
December 27, 2025Dec 27 Bravo @Hubris ovo je pravi pravcati poduhvat Šta je sve nama pandemija ostavila u amanet 😂Predlažem da se splituje ovaj deo oko panettonea jer očigledno je da priča ima mnogo sledbenika i da će zaživeti ponovo mnogo pre sledećih praznika. Šteta da ostane zatrpana među ostalim postovima.I da @Hubris očekujemo i poprečni presek Edit: imam i jedno pitanje, to neprskano voće može da ide i u druge startere ili važi samo za panettone? Edited December 27, 2025Dec 27 by Pixisis