December 19, 2025Dec 19 12 minutes ago, Lancia said:@Serena pitaj Lalu jel mogu da te rentiram za te sitne kolace Cim slava prodje eto mene s kutijom kolaca sedimo, jedemo i gledamo u plavo nebo i bele labudove Lala me vole i nece imati nista protiv da se posle ove gungule malo opustim uz sum talasa
December 22, 2025Dec 22 On 15. 12. 2025. at 15:15, Kampokei said:Ova devojka ne kuva cele pomorandze kao Akis,Devojka je u pravu. Danas sam i ja zakljucio da je kuhanje cijelih narandzi nepotrebno i da ce slicne rezultate dati i bez tog koraka.Meni je ovaj recept sasvim dovoljan:Idem sad da skuham sirup.Nego, je li neko pravio frangipane?Hocu da napravim jedan tart sa suhim sljivama u frangipane, a i ovu portokalopitu. Jedino me stra' da nisam opet mnogo teo mnogo zapoceo.
December 22, 2025Dec 22 On 12/19/2025 at 1:26 AM, Serena said:Pecen i kolac Dva goluba su se u jendek prevalila ostalo je ok Ovo si sama pravila? Svaka čast!
December 22, 2025Dec 22 57 minutes ago, Pixisis said:Ovo si sama pravila? Svaka čast!Da sama, imala sam dobru uciteljicu, moju dragu majku Dok ga mesim vidim njene ruke 🥰
December 22, 2025Dec 22 Jel ima iko da im ova portokalopita nije uspjela?Imao sam utisak da ne moze ne uspjeti sta god da mu uradis ali eto. Ispalo gumenasto i tanko, ne pije sirup. Sutra cu se usuditi frangipane, a portokalopitu opet nekad iduce godine.
December 22, 2025Dec 22 meni nije uspela. ukus je bio carski, ali je pita bila zdudana i gumasta. za to krivim kore, koje su bile izuzetno fine i sveže, kakve do tada nikada nisam kupila. nisam se setila da ih sušim u rerni, nego sam ih sušila na vazduhu. i nisam stavila dovoljno praška za pecivo. treba cela kesica, a jaja bi trebalo dobro umutiti (to su mi rekle babe koje su probale).
December 22, 2025Dec 22 Hm, bivalo je da bude malko zdudana - mislim da je do previše usitnjenih kora.
December 22, 2025Dec 22 4 minutes ago, Boksi said:Svidja mi se ovo ‘zdudana’. To znači nabivenatm?Jedna od onih reči koje čak i kad prvi put čuješ, znaš šta znači. Skoro kao onomatopeja. Zdud, zdud.
December 22, 2025Dec 22 7 hours ago, Seabass said:kuhanje cijelih narandzi Podseti me na ovo i mislim da bih mogla da ga napravim uskoro:https://www.theguardian.com/food/2020/sep/28/claudia-rodens-orange-and-almond-cake Edited December 22, 2025Dec 22 by Boksi
December 22, 2025Dec 22 4 minutes ago, Boksi said:Podseti me na ovo i mislim da bih mogla da ga napravim uskoro:https://www.theguardian.com/food/2020/sep/28/claudia-rodens-orange-and-almond-cakepravim manje vise isto isto ali dodam kardamom
December 22, 2025Dec 22 1 hour ago, mammy two shoes said:meni nije uspela. ukus je bio carski, ali je pita bila zdudana i gumasta. za to krivim kore, koje su bile izuzetno fine i sveže, kakve do tada nikada nisam kupila. nisam se setila da ih sušim u rerni, nego sam ih sušila na vazduhu. i nisam stavila dovoljno praška za pecivo. treba cela kesica, a jaja bi trebalo dobro umutiti (to su mi rekle babe koje su probale).Ja sam mutio u Bariju, Kitchen Aid mixer, nema bolje masine za mucenje. Mozda sam premutio, ko zna? Prosli put kad sam pravio sa kuhanim narandzama uspjelo je fenomenalno sve sam rucno radio, onom tzv zicom. Nemam pojma sta cu. Maloprije sam kupio jos 6 narandzi, imam jos jedan paket jufki, mozda probam jos jednom ali mi je sad malo bezveze, presjela mi je portokalopita.1 hour ago, makaronee said:Hm, bivalo je da bude malko zdudana - mislim da je do previše usitnjenih kora.Nije zbog toga. Mozda je zato sto sam otvorio relnu kad je bilo upola, mada ni tad nije izgledalo 'normalno'. 43 minutes ago, Boksi said:Podseti me na ovo i mislim da bih mogla da ga napravim uskoro:https://www.theguardian.com/food/2020/sep/28/claudia-rodens-orange-and-almond-cakeVidis, to je neka vrsta frangipane, to sam jos mislio da pravim ali sa suhim sljivama, necu sa narandzama. Jedino sto me sad stra' da i to ne zajebem, kako me krenulo. Znao sam ja da sam mnogo teo mnogo zapoceo.