February 20Feb 20 @Boksi , kod mama Bube na yt kanalu ima još nekoliko recepata za kuglof, među njima i čokoladni.Moja mama najčešće pravi mramorni kuglof, u testo doda rendanu koricu limuna i njegov sok (našeg neprskanog limuna✨) i kandirano voće.Ja ipak više volim čokoladni, bez voća...i kad mu se malo doda rum.
February 20Feb 20 Ovaj frangipane mi nije bas najbolje ispao kozmeticki. Napravio sam malo previse tijesta pa je umalo prekipilo preko ivica. Osim toga, jagode nisu najbolje voce za kolace, previse su mokre. Ukusan je kolac svakako, nestace. Edited February 20Feb 20 by Seabass
March 9Mar 9 Sticky date sa prelivom od cokolade i date sirupa posuto sjeckanim orasima i desno je almond and cherry cake, koji cu posuti secerom u prahu kad se skroz ohladi. Nemam pojam koji mi je da ovo napravim u ponedeljak al' sta sad:
March 9Mar 9 Iako sam posuo visnje kukuruznim skrobom ipak su propale skoro do dna. Ne smeta narocito ali bi bolje bilo da su malo ravnomjernije rasporedjene. Solidan 7.5/10
March 10Mar 10 Da ti ne propadnu višnje treba ih dodati posle nekog vremena pečenja biskvita, ne znam tačno koliko ali istraži u tom pravcu
March 13Mar 13 Dajte mi neki prijedlog za kolac od maka. Donio sam pola kile iz NS prije 4-5 mjeseci, ne znam ni jel' mu prosao rok, da se kurtalisem.Pravio sam davno strudlu od maka kupljenog ovdje, nije najbolje ispalo.
March 14Mar 14 Almond cake, opet.Ovog puta sam skuhao voce sa malo secera, pa prelio preko. Pocece i ovaj kolac na usi da mi izlazi ko Najdzelin stiki dejt.
April 20Apr 20 Lemon & poppy seed cakeSta li sam ja ovde uradio, bogzna. Skupio sam sastojke i kolicine iz jednog recepta, a postupak iz drugog. Trebao sam ostaviti jos 3-4 min duze, zato mi je sredina propala ali bice ok.
April 20Apr 20 Ijao Davaj recept baba Dudo Baba Dudo je jer sestrići od moje bff zovu njihovu babu tako i sad kad god vidim nick budem aaaa baba Duda, do forgive me
April 21Apr 21 10 hours ago, Midžeta said:Ijao Davaj recept baba Dudo Baba Dudo je jer sestrići od moje bff zovu njihovu babu tako i sad kad god vidim nick budem aaaa baba Duda, do forgive me skinula sam ga sa IGNEPEČENA TORTA SA URMAMA I ŠARGAREPOM.pdf
April 21Apr 21 Dekorativno me je mnogo podsetila na čizkejk sa šargarepom. :) 🩷Addicted to DatesNo-Bake Carrot Cake Cheesecake (Vegan & Gluten-Free)Easy no-bake carrot cake cheesecake with a raw carrot cake base and tangy cashew cream cheese filling. The perfect dessert for Easter!