katamaran Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 Ajde sto se ne secam da li sam ga okacio nego se ne secam ni da li sam napravio taj od cvekle
banatjanin Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 neko je ovde davno onomad kačio recept za domaću nutelu. sećam se pečenih lešnika, kondenzovanog mleka i potrebe za jakim blenderom da bi se dobila pasta ali recept ne mogu da nađem zna li ko?
darling Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 (edited) to je belchin link. sad ga treba iskopati. iskopala http://www.ohnuts.com/blog/homemade-nutella-recipe/ ja pravim s obicnim mlekom i bez meda. uspeva i dovoljno mi je slatko. moj braun od 250w melje lesnik u pastetu. Edited March 24, 2016 by darling
mustang Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 (edited) imam kesu punu organske sargarepe i ne jede mi se vise a ni ne pije sok a ni ne pece... moze neka supica recept ali da ne moram da seckam, odlepicu. (imam onaj mali miksercic za shejkove koji nikad nismo iskoristili, napravio bi frape od sargarepe...ako to pomaze za recept). nemam regularan mikser. Edited April 9, 2016 by mustang
aram Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 (edited) nemas ni blender ni stapni mikser? pa kuvaj krupnije secenu sargarepu, samo ce joj trebati vise vremena da se skuva, pa izmiksaj u krem. ja proprzim malo luka na mulju, sargarepu secem na pola pa uzduz, podlijem vodom i kuvam koliko treba. mozes dodati kojesta uz sargarepu: manji krompir, djumbir, celer... ako ti je preblag ukus rkni i kocku za supu, ukrasi na kraju pavlakom i persunom, napravi krotoncice uz to i uzivancija... edit: vici ako treba detaljnije :) Edited April 9, 2016 by aram
mustang Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 sta su krotoncici for god sake? aaa mislis oni keksici u salati...to ne jedem imam blender to je taj sto pravi frape http://www.amazon.com/Oster-BLSTPB-WBL-250-Watt-Blender-Travel/dp/B004P2OLB8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1460186895&sr=8-1&keywords=oster+blender e pa javicu kako je ispala :) merci :)
aram Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 keksici ne, nikako. iseci tost hleb na kockice pa baci na tiganj podmazan muljem. po zelji i s malo bluka. propeces to dok ne postane krckavo, posluzis u ciniji sa strane i ubacujes po par komada u kasiku dok jedes supicu. ako ne jedes ti, napravi muzu :)
mustang Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 (edited) u pa ovo zvuci interesantno. ne jede on moju hranu, svaki put mu se slosi Edited April 9, 2016 by mustang
Frank Pembleton Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Ajde dajte neki dobar recept za testo za picu...Dobro bi bilo da mogu i da smrznem za kasnije...
katamaran Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Juce natrcao na ovo. Jos nisam probao http://www.nezavisne.com/zivot-stil/hrana-pice/Recept-za-kojim-su-poludjele-domacice-Tijesto-za-picu-od-samo-tri-sastojka/367790
renne Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Ajde dajte neki dobar recept za testo za picu...Dobro bi bilo da mogu i da smrznem za kasnije... Razmutiš kvasac i toplom mleku sa malo soli i šećera. kad odradi svoje, u brašno dodaš taj kvasac, vodu koliko je potrebno i kašiku gritu. Čekaš da naraste i razviješ
Skyhighatrist Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 400 gr mekog brašna 200 gr oštrog brašna 150 ml mleka 150 ml vode 50gr maslaca kašičica soli kašičica šećera pola pakovanja svežeg kvasca ili 7gr suvog (napipao sam neki Dr Oetker suvi kvasac koji ima toliko u pakovanju i to mi je za ovu količinu brašna taman) E sad, ja ovo poslednjih par godina lepo potrpam u mini pekaru, i pustim je da mi umesi i naraste, onda samo razvaljam (dobijem testa za dva ona plitka pleha širine rerne). Ako mesiš ručno, onda klasika: proseješ* brašno, napraviš brdašce sa rupom u sredini. U toplo mleko rokneš šećer, so i kvasac, sačekaš da malo naraste i sipaš u onu rupu. Dodaješ vodu po potrebi i mesiš dok ne bude fino glatko, pokriješ krpom i ostaviš da raste. Pravio sam isto ovo testo, samo sa dodatih 50gr maslaca (znači 100 ukupno), 100 gr fete i kesicom parmezana. Sečem na trakice i pečem na papiru, zove se štapići sa sirom i popularno je kod ukućana *sejanje brašna je ubedljivo najzanemareniji postupak, a vrlo važan za dobro testo. Ne preskakati! Ja imam pekarsko sito, koje je malo gušće, ali može i kroz cediljku, bitno je da brašno bude skroz rastresito, da uđe vazduk u njega.
katamaran Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 (edited) Milion recepata za sok od zove a najmanje onakvih kakvih se secam <_< 40 cvetova + 4kg secera + 4L vode + 4 limuntusa je ok? Cini mi se da je mera bila 10-1-1-1 Ako babe nisu vec sve obrale... Prosle godine sam morao da se vijam sa njima i samo mi je cinjenica da sam visi od prosecne babe omogucila da ipak pravim sirup plus znam stek u sumi gde babe ne zalaze :) Edited May 10, 2016 by katamaran
Recommended Posts