Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

jok, samo sam gladna.zecetina, srnetina, fazani i ostala divljac su mi redovna zimska zakuska.[najvise volim divlju svinju]
dobro je, nisi ti kao morgana da plachesh za zekom :)da si bliza, bilo je za chetu djaka ...vreme divljaci je proshlo. do jeseni cemo se drzati politichki korektne ponude
sad sam tek skontao kakve veze imaš sa FR :wub: i piješ Von Romane :wub: i jela si kod Hestona :wub: i voliš salitimboku :wub: i znaš šta su brizle :wub:
:blush:nego vidish da nisam ni znala shta su brizle dok mi Teja nije objasnila...
...khm...udata?
i to za 1 banatjanina :Dsutra sledi reportaza - opet iz mesare ali i iz najbolje prodavnice sira u koju sam ikad ushla a koja mi je bash iza coshka
macaron-05-2.jpg
chekaj, stani. makaroni su ovi shareni keksici? :unsure:
ahavishe su kao vanilice ali bez brashna, baza je sitno mleveni badem a fil izmedju je na bazi jako masnog krema/pavlake/skoro puteraarome su su razlichite: pomorandzin cvet, pistaci, maslinovo ulje, limun, ruza :wub: , chaj, praline, kafa, slani puter...ne mogu vishe :)pojeshcu laptop Edited by msmodesty
ahavishe su kao vanilice ali bez brashna, baza je sitno mleveni badem a fil izmedju je na bazi jako masnog krema/pavlake/skoro puteraarome su su razlichite: pomorandzin cvet, pistaci, maslinovo ulje, limun, ruza :wub: , chaj, praline, kafa, slani puter...
strashno :ph34r:
kuhari, kojoj školi pripreme ratatuija pripadate? složenac type ili seci sve na kockice pa dinstaj?
U originalu je uvek - na kockice pa dinstaj. Ja sam za rernu type ratatouille chula tek od prijatelju u Americi... a najbolji je Becar Paprikash :)

ma jašta je, kao i đuveč i sataraš :D nego, oću da podvalim ukućanki patlidžan u obroku (imam 2, pa da se ne baci), pa mi pade ratatui na pamet - možda će joj zvučati manje odbojno. a pustiću i prigodni animirani film uz hranu.