jms_uk Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 (edited) Moguće, ja sam video da nose bez pravila - jednu ili drugu. Tek neko ima obe pri sebi. Opet - sve je bolje nego ovo naše. Just for the record - ko ima novu, plasticnu (1997- ) dozvolu, ne moze da ima i staru, papirnu.edit na odgovor ispod: da li je moguce da si pomesao papirni deo nove dozvole sa starom [koja je bila isto papirna, iste zelene boje] ? Edited April 9, 2011 by jms_uk
zorglub Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Bez da se ubeđujemo - verujem Ti, ali ja sam stvarno video da ljudi nose obe.
kud u maglu Simoviću Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Jel ispratio neko Alvirkovu pricu u nedelju o obaveznom auto osiguranju?Bice XII razreda, svi startuju od IV (premija 100%), ukoliko ne napravis incident u koji je ukljucena naplata polise ides u nize razrede (polisa -5%), a ako napravis dva oveca s.anja u jednoj godini ides automatski u XII razred (polisa 250%). za spustanje u nizi razred treba da proteknu 2 godine bez incidenata.psSlusao sam na 1/2 uha pa su moguca manja odstupanja
Đipalo Junuz Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Jel ispratio neko Alvirkovu pricu u nedelju o obaveznom auto osiguranju?Bice XII razreda, svi startuju od IV (premija 100%), ukoliko ne napravis incident u koji je ukljucena naplata polise ides u nize razrede (polisa -5%), a ako napravis dva oveca s.anja u jednoj godini ides automatski u XII razred (polisa 250%). za spustanje u nizi razred treba da proteknu 2 godine bez incidenata.psSlusao sam na 1/2 uha pa su moguca manja odstupanjaManje-vise je tako. Znaci maksimalno sto moze da se "zaradi" je 15% popusta za tri vezane godine bez prijave stete, vise od 15% je nemoguce, ali zato moze da se zaglavi i sa 250% osnovne polise...
расејан Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Jel ispratio neko Alvirkovu pricu u nedelju o obaveznom auto osiguranju?Bice XII razreda, svi startuju od IV (premija 100%), ukoliko ne napravis incident u koji je ukljucena naplata polise ides u nize razrede (polisa -5%), a ako napravis dva oveca s.anja u jednoj godini ides automatski u XII razred (polisa 250%). za spustanje u nizi razred treba da proteknu 2 godine bez incidenata.psSlusao sam na 1/2 uha pa su moguca manja odstupanjaТо онај Алсвировић из аутомото савеза?Зар није тарифа ствар о којој одлучује осигуравач? Какве попусте ће да даје, и колико ће да покуша да одере муштерију, његова ствар. Или и за то покушавају да измисле пропис?
kud u maglu Simoviću Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Mirko Alvirovic SAT Magazin, ovo Vase zvuci logicno, mada...
borderline Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Manje-vise je tako. Znaci maksimalno sto moze da se "zaradi" je 15% popusta za tri vezane godine bez prijave stete, vise od 15% je nemoguce, ali zato moze da se zaglavi i sa 250% osnovne polise...Upravo tako su pričali. Ovih 250% se zarađuje sa minimum 3 štete u istoj godini.Inače, za svaku štetu se ide 3 razreda gore, i za svaku štetu ti treba 3 godine da bi je ispeglao i vratio se u stari razred, tj. vraćaš se jedan po jedan razred godišnje.
beeva Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 (edited) tarife su zakonski odredjene, ekstra popusti mogu samo na mufte da se daju...koji je onda minimalan razred, popust od 85%? To je ok, samo da se ti razredi postuju. Za kontrolu drustava je nadlezna agencija za osiguranje jel? Edited April 13, 2011 by beeva
расејан Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Mirko Alvirovic SAT Magazin, ovo Vase zvuci logicno, mada...Ког Васе?Цео форум је са мном на ти, шифра године нису важне. Немо се правиш изузетак.
kud u maglu Simoviću Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ja to zbog sebe, no ako insistiras <_<
Đipalo Junuz Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 koji je onda minimalan razred, popust od 85%?Ne, minimalni je sa popustom od 15%, tri godine za redom sa popustom od 5% na osnovnu polisu... Vise od toga po ovoj odluci nije moguce.
twisted Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 znači što sam pravio sudare po gradu, pravio sam...
yolo Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 apropo novog zakona i primene, jel provaljujete kako se vozi po gradu otkako je opet skenjana gazela a i uopste. nisam neki divljak ali mislim da sam danas napravio prekrsaja za bar 5 godina robije po novom zakonu, isao sam kroz jednosmernu ulicu u kontra smeru da bih se nekako ukljucio u onaj armagedon sto ide prema tramvajskom mostu iz pravca interkontija, 3 puta svesno prosao na crveno da bih zauzeo poziciju, ne crveno koje se pali iz zutog nego crveno koje stoji pola minuta. u beogradu vise ne moze da se vozi drugacije. uzas.kakva je poenta u novom zakonu ako je infrastruktura takva?
čekmeže Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Pre će biti da je do tebe nego do zakona...a ima i veze sa Gazelom i autoputem. Sad je još dobro al kad krenu vrućine pa krv proključa..
yolo Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 ma kakvi, oko gazele i starog mosta svi tako voze. uzas jedan. nisam ni pomenuo voznju po tramvajskim sinama i tako to. jbga, survival u najekstremnijem obliku.
Recommended Posts