Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

Mali intermeco...

I ja sam se začudio pominjanju Porfijevog dvojnika, pa evo šta g. Chat GPT kaže:

Tvrdnje o tome da patrijarh Porfirije (svetovno Prvoslav Perić) ima dvojnika spadaju u domen teorija zavere i političkih dezinformacija. Ove spekulacije su se sporadično pojavljivale na društvenim mrežama, a najčešće su plasirane iz političkih razloga tokom osetljivih dešavanja u regionu. [1, 2]

Kao glavne tačke vezane za ove navode izdvajaju se:

• Politički kontekst u Crnoj Gori: Najglasnije tvrdnje o „dvojniku” pojavile su se na društvenim mrežama i pojedinim portalima s ciljem osporavanja njegovog odlaska u Crnu Goru, gde su insinuirale da je umesto njega poslat drugi čovek. [1]

• Zvanične aktivnosti: Patrijarh Porfirije sve vreme obavlja svoje redovne dužnosti na čelu Srpske pravoslavne crkve, uključujući i nedavna bogosluženja povodom ispraćaja moštiju Časnog pojasa Presvete Bogorodice iz Hrama Svetog Save u Beogradu. [1, 2]

• Kruženje teorija zavere: Na internetu se teorije o dvojnicima često vezuju za javne ličnosti u trenucima visokih tenzija ili kontroverzi (slično kao što se nekada tvrdilo za Tita ili političke figure). []

• Replies 9.5k
  • Views 680.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mraki
    mraki

Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

2 hours ago, ragasto said:

Mali intermeco...

I ja sam se začudio pominjanju Porfijevog dvojnika, pa evo šta g. Chat GPT kaže:

Tvrdnje o tome da patrijarh Porfirije (svetovno Prvoslav Perić) ima dvojnika spadaju u domen teorija zavere i političkih dezinformacija. Ove spekulacije su se sporadično pojavljivale na društvenim mrežama, a najčešće su plasirane iz političkih razloga tokom osetljivih dešavanja u regionu. [1, 2]

Kao glavne tačke vezane za ove navode izdvajaju se:

• Politički kontekst u Crnoj Gori: Najglasnije tvrdnje o „dvojniku” pojavile su se na društvenim mrežama i pojedinim portalima s ciljem osporavanja njegovog odlaska u Crnu Goru, gde su insinuirale da je umesto njega poslat drugi čovek. [1]

• Zvanične aktivnosti: Patrijarh Porfirije sve vreme obavlja svoje redovne dužnosti na čelu Srpske pravoslavne crkve, uključujući i nedavna bogosluženja povodom ispraćaja moštiju Časnog pojasa Presvete Bogorodice iz Hrama Svetog Save u Beogradu. [1, 2]

• Kruženje teorija zavere: Na internetu se teorije o dvojnicima često vezuju za javne ličnosti u trenucima visokih tenzija ili kontroverzi (slično kao što se nekada tvrdilo za Tita ili političke figure). []

Ja sam se ocigledno zezala i izmislila to za dvojnika, a ChatGPT ce to za dvojnika da ti ispise za bilo kog drugog rendom lika ako ga upitas.

8 hours ago, x500 said:

Studenti su cetnici sa indeksom

covid19

A zboraši su ljotićevci bez Mite.

Ode pojas, evo i live prenos ispraćaja na javnom servisu…

27 minutes ago, mraki said:

Ode pojas, evo i live prenos ispraćaja na javnom servisu…

Ocekujem 1 opstedrustveni preporod, iz teksta gde se napada Marija Vasic:

- Nosim kapu sa tri roga, i borim se protiv Boga - pevali su komunisti sprovodeći revoluciju u zemlji i govoreći narodu da je "Bog mrtav", da "više nema Boga". Srpski narod je strpljivo čekao pet decenija da i njima vidi leđa, a onda se poput feniksa digao iz pepela.

Scene ispred Hrama Svetog Save, u koji je da se pokloni pred Pojasom Presvete Bogorodice ušlo preko 600.000 ljudi do sad, svedoče da je Srbija ponovo krštena. Zasluga je to Svetog Save ravnoapostolnog i Srba svetitelja, zaštitnika srpskog naroda. Ponovno krštenje zemlje i naroda sprovela je Srpska pravoslavna crkva uz svesrdnu podršku srpske države.

Edited by Jeremija

ravnoapostolni... Kospote.

Polako, sad će neko da nam objasni da je Sv.Sava oduvek bio samo i jedino ravnoapostolni i šta je tu čudno.

Laušević kao Miloš Obilić - o srpskim vladarima - "Boj na Kosovu" iz 1989.

"Čitajući nenapisane knjige zaboravio si one napisane. A u tim si knjigama mogao da pročitaš da je pastir bio i dvaput kršteni, veliki župan srpski Stefan Nemanja. I njegov sin Stevan, Prvovenčani, kralj. I sveti Sava ravnoapostol, i Stefan Uroš drugi i kralj Milutin i Stefan Dušan Silni srpski car, mogao si da vidiš i da pročitaš da ti pastiri nisu gubili ovce, da srpski narod sa njima nije bio stado ovaca što blejeći ide na klanje, da su pred njima uzmicali i lavovi, pa bi na osnovu onoga što je bilo mogao da vidiš i ono što će biti. A biće... Biće da će se i danas na Kosovu naći pastir pred čijom će rukom ustuknuti onaj ko dosad ni pred kim nije ustuknuo... Neko će sunce, makar i kroz mnogo stotina godina, izgrejati i obasjati Srbiju ."

Na ovo me asociralo.

Edited by Vapad

N1 Info RS
No image preview

Koliko se ljudi poklonilo Časnom pojasu Presvete Bogorodice

SPC: Više od 1,1 miliona vernika se poklonilo Časnom pojasu Presvete Bogorodice

SPC: Više od 1,1 miliona vernika se poklonilo Časnom pojasu Presvete Bogorodice

Sta zna Crkva sta je milionce rolleyes

3 minutes ago, Shan Jan said:

Zna onu staru, dobru, kad lazes, lazi krupno.

@garcia @Halvard @Vapad

Ravnoapostolnim se nazivaju oni, koji su uspostavili hriscanstvo u nekom narodu ili zemlji. Tako je npr. Sv. Nina ili Nona - "ravnoapostolna Gruzije".

Konstantin je isto "ravnoapostolni" ili "13.apostol". Knjaz Vladimir kod Rusa, ako se ne varam, je isto to.

Edited by G. L.

3 hours ago, Shan Jan said:

Pa Ako je trajalo 16 dana znaci izmedju 65 I 70 hiljada dnevno, otprilike 1 covek po sekundi (preciznije 1.2 sec). Ne znam, nisam bio ali mozda I nije nerealno.

1 hour ago, dillinger said:

Pa Ako je trajalo 16 dana znaci izmedju 65 I 70 hiljada dnevno, otprilike 1 covek po sekundi (preciznije 1.2 sec). Ne znam, nisam bio ali mozda I nije nerealno.

To bi značilo da je 20% populacije cele države dovoljno religiozno, dovoljno posvećeno da dođe u BG, i dovoljno dokono da može da provede x sati u redu.

Nije se desilo.

Dolazili su i iz ostalih srpskih zemalja