1 hour ago1 hr 39 minutes ago, gospa buba said:niko ne razume kvantnu, tu i tamo neko i to posle 30+ godina shkolovanja i rada. postoje dakako retki trenuci kad pojedinac pomisli da razume, ali kratko traju. pojas je daleko manje zahtevna kategorija za razumevanje, posebno u smislu utroshenog vremena i rada. uopshte nisu ista klasa dogadjaja Najjaca recenica jednog profesora kvantne fizike studentima: Ako razumete sta pricam to znaci da ne radim dobro posao..
1 hour ago1 hr 45 minutes ago, gospa buba said:niko ne razume kvantnu, tu i tamo neko i to posle 30+ godina shkolovanja i rada. postoje dakako retki trenuci kad pojedinac pomisli da razume, ali kratko traju. pojas je daleko manje zahtevna kategorija za razumevanje, posebno u smislu utroshenog vremena i rada. uopshte nisu ista klasa dogadjaja Razume samo Morgan Frimen On je Čak Noris za nauku
58 minutes ago58 min Utisak mi je da ljudi razlicito reaguju, nekog tezak dogadjaj uveri da Boga nema, nekog ojaca u veri. Ja sam imala neki in between dozivljaj kad sam prolazila kroz svoj period koji mi je bio pretezak, odjednom mi se jasno ukazalo da postoji pakao, znaci 100% sam videla za nesto maltene vizuelnu sliku pakla i to da traje vecnost a da mi ovde ne trajemo. Ali ne secam se da sam pomislila/videla da postoji Bog, mislim da ga se nisam ni setila u tom periodu kao opcije. Mozda pre kao neko vecito nista kao alternativa i to srecan da budes da to izvuces. Banalizujem malo ali to je bila okosnica. Tada sam i pomislila da su ljudi pribegli religiji ili dosli na ideju oko religije mozda iz tako nekih prejakih traumaticnih dogadjaja.Ja bas nisam smela i htela da previse razmisljam o tome, kad se situacija smirila laknulo mi je da ne moram da se upustam oko religije. Ovaj topik ne racunam u to.Mogu samo da kazem da kod ljudi koji veruju, a ima ih, ne znaci da su nekriticki postavljeni prema Crkvi, i ovi koje ja znam nisu glupi ne bih rekla da toliko ima veze sa tim. Takodje malo je bleh bilo ono religiozni su glupi, idolpoklonici su glupi, treba slikarstvo da se ceka u redu... evo ovi religiozni koje ja znam su posetili tih muzeja skoro kao ja a knjiga citali i citaju na razne teme vise nego ja. Na sportske dogadjaje ne idu. Inace cak i da se objasni nekim psiholoskim mehanizmima zastite, ostaje pitanje jel recimo ta slika pakla kakvu sam ja imala univerzalna svim nacijama i religijama, jer ako jeste onda to nije ono neki zaostatak holivudskog filma u podsvesti nego nesto arhaicnije.Za donaciju organa necu da potpisujem, uz punu svest da ako meni zatreba necu biti tako puna razumevanja.
57 minutes ago57 min pa shto se niko ne hvali da je predmetni pojas josh proshle godine boravio u crkvi na petrovaradinu, bez da je izazvao nacionalni kolaps? shtae vojvodjani, аlo??? ne nije politichka operacija, nikako. bogorodice spasi sve pliz!
52 minutes ago52 min 3 minutes ago, gospa buba said:pa shto se niko ne hvali da je predmetni pojas josh proshle godine boravio u crkvi na petrovaradinu, bez da je izazvao nacionalni kolaps? shtae vojvodjani, аlo??? ne nije politichka operacija, nikako. bogorodice spasi sve pliz!Boravio i u Rusiji 2011.Gde taj prodje....
50 minutes ago50 min google kaže da je to na Petrovaradinu bila čestica pojasa, takoreći molekul, nothing to see, a sada u Bgd je pojas himself Edited 50 minutes ago50 min by Frile
48 minutes ago48 min 1 minute ago, Frile said:google kaže da je to na Petrovaradinu je bila čestica pojasa, takoreći molekul, nothing to see, a sada u Bgd je pojas himslefSeckali ga kaludjeri k`o narkoman dozu?
44 minutes ago44 min 3 minutes ago, kronostime said:Seckali ga kaludjeri k`o narkoman dozu?homeopatija!
30 minutes ago30 min 14 minutes ago, gospa buba said:pa shto se niko ne hvali da je predmetni pojas josh proshle godine boravio u crkvi na petrovaradinu, bez da je izazvao nacionalni kolaps? shtae vojvodjani, аlo??? ne nije politichka operacija, nikako. bogorodice spasi sve pliz!Prošle godine u NS se nisu mogli (smeli) pojaviti glavni promoteri (finansijeri), bilo blizu 1.novembra pa procenjeno opasno.Naravno da je politička operacija pravljenja mase a da nije slavija ,ogrtanja ludaka pravoslavljem, bonus je i stejdžing fajt vernici protivu bezbožnika. Čeka se ČvP, PrvaDrugaSrbija, ZvezdaPartizan, KnedleGomboce....