Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

1 hour ago, kronostime said:

Eh, koliko sam Jehovinih svedoka odvratio od dolaska na vrata caskajuci o kcerima Lotovim. D

BTW, jedini koji su u nacistickim konclogorima bezuslovno i po cenu zivota odbijali svaku poslusnost i potcinjavanje...

I, jedini koji su u pokojnoj JNA odbijajuci da prime oruzje automatski na sudu fasovali 3 godine zatvora...

• Replies 9.5k
  • Views 680.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mraki
    mraki

Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

1 hour ago, namenski said:

I, jedini koji su u pokojnoj JNA odbijajuci da prime oruzje automatski na sudu fasovali 3 godine zatvora...

I Nazareni / bugeri su isto tako prolazili.

4 hours ago, Frank Galvin said:

Vidiš, meni je kad sam kao dosta mlađi bio na znatno radikalnijim (levim jelte) stajalištima nego što sam sada, kada bih govorio o hrišćanstvu, najproblematičniji momenat kod Isusa bio upravo "Bogu božje, caru carevo", a jedan od najboljih "Nisam došao da donesem mir, već mač" (da okrenem sina protiv oca, kćerku protiv majke, snahu protiv svekrve). Jer mi je najviše kod levičara hrišćana smetao njihov pacifizam. Čisto sam mislio da bi mogla biti zanimljiva, kao jedno drugačije gledište, ova crtica iz sopstve, doduše daleke, intelektualne prošlosti, kao primer drugačije perspektive na tu problematiku.

Imaš one hrišćane-anarhiste duhoborce što su im Tolstoj i Kropotkin pomogli da se isele u Kanadu, njih 8000. Pa tamo, kao ni u Rusiji, nisu hteli u vojsku a nisu hteli ni da plaćaju porez ako pare idu za vojsku. Plaćali su, valjda, ali su se bunili. Nisu hteli da se zakunu na vernost kruni, da šalju decu u public schools i svašta. Onda su se zamrzeli s Kanađanima, ovi ih slali u neke logore uzimali decu slali u internate. I ono, možda su bili pacifisti da neće da napadnu čoveka ali su palili i minirali svoje kuće i škole, a zatim i kanadske škole, pruge, mostove, mislim i jednu sudnicu i neki relej tako nešto. Nisu baš znali šta će sa njima, ozbiljni teroristi bili. A još pre toga su marširali goli, to je poslovično pristojim Kanađanima bilo prosto milina. Zamisli tamo neke 1900 dvesta golih ljudi krene da maršira. Ima pacifista ovakvih i onakvih, svaka filozofija može da se rastegne do tačke pucanja ako se čovek potrudi i ima malo mašte D

SOF-1903-940x502.jpg

Siroti neshvaceni i nesnadjeni u svim vremenima. u skladu jedino sami sa sobom.

najtezi teret uz vetar i uz vodu.

zato je najbolje ne mesati se u verovanja i svacija prihvatiti kao osobenosti.

i ne gradirati ni po cemu. kao glavne religije super i mogu u drzavu jer istorija i brojstvo a ostali boranija.

sve zagrliti isto, sve dozvoliti pa kom opanci, kom obojci.

i sve odjebati u troskocima ako si bazdaren ko ja. al pravedno.

On 4. 6. 2026. at 9:26, Hermetico said:

Pre hrišćanstva nije bilo tako, na Zapadu. Robovi i slobodni ljudi jednostavno nisu bili jedno isto i ne samo to. Hrišćanstvo je okončalo igre u arenama i kriminalizovalo ubistvo beba, koncept svetinje ljudskog života u našoj civilizaciji efektivno je uveden sa hrišćanstvom.

EDIT Ne računam da je judaizam na Zapadu, tad nije bio )

To isto ono hrišćanstvo u kome su Romi u pravoslavnoj Rumuniji bili tretirani kao robovi praktično do 20. veka, muslimani nevernici istrebljivani u krstaškim pohodima, veštice spaljivane na protestanstkim lomačama (a bogumili na pravoslavnim), da i ne pominjem aktivnosti crkve u Južnoj Americi?

30 minutes ago, adam said:

Siroti neshvaceni i nesnadjeni u svim vremenima. u skladu jedino sami sa sobom.

najtezi teret uz vetar i uz vodu.

zato je najbolje ne mesati se u verovanja i svacija prihvatiti kao osobenosti.

i ne gradirati ni po cemu. kao glavne religije super i mogu u drzavu jer istorija i brojstvo a ostali boranija.

sve zagrliti isto, sve dozvoliti pa kom opanci, kom obojci.

i sve odjebati u troskocima ako si bazdaren ko ja. al pravedno.

Ja razumem svakoga ko ne tripuje mene da ja treba tako. Inače odjebavam po kratkom postupku, samo se okrenem i odem. Mene su najviše smarali da moram sa njima Demokratska stranka i Otpor, tako se meni zalomilo. A da nisu, verovatno bih sam krenuo, mislim faktički sam i bio sa njima, Demokratskoj sam radio neke flajere za dž oko 5. oktobra, baš sam teo da pomognem. Ali druže, kad je Tadić postao ministar odbrane kad je krenula ekipa moraš da se krstiš moraš da se učlaniš kakav si ti Srbin ovoono... Samo sam ih kenselovao. A s Otpor likovima sam se hteo tući, pretili mi nešto na faksu. Bio sam ja na protestima od srednje ali kao moram s njima po njihovom. I čovek počne da me provocira, kao da se bijemo ovoono. Na klasi, grafika, kad ga nisam onim šaberom pojurio svaka mi čast. Demokrate, Otporaši i oni što prave ajahuaska ceremonije, to su moji progonitelji. Svak ima svoje. Hrišćani muslimani jevreji nisu me dirali, a ekipa iz Čačka su baš pravoslavni talibani. Al znaju me odmalena, znaju da nema leba da napinju. Oni su me stvarno prihvatili svaka im čast, al sam ja njih odjebao kad su počeli da nose Kju Kluks Klan kukuljice na tekmama. Ono, Ravnogorsku omladinu sam im oprostio, nije trebalo ni to ali kao ajde prihvataju oni mene prihvatim ja njih. Jok, nisu za prihvatiti i to je to. To mi iz detinjstva drugari, najbolji. Beži bre. Trudim se da budem pravedan i malo jače, al budala je budala.

Joj za te ajahuaska ceremonije, videh da je jedan poznanik sad u toj sekti...

N1 Info RS
No image preview

Studenti u blokadi: Ne prihvatamo da bilo ko bude ponižav...

Studenti u blokadi Univerziteta u Beogradu osudili su navodno vređanje ljudi koji su stajali u redovima kako bi se poklonili Pojasu Presvete Bogorodice u Hramu

Studenti u blokadi: Ne prihvatamo da bilo ko bude ponižavan zbog svoje vere

Studenti u blokadi Univerziteta u Beogradu osudili su navodno vređanje ljudi koji su stajali u redovima kako bi se poklonili Pojasu Presvete Bogorodice u Hramu Svetog Save na Vračaru.

4 minutes ago, Sammael said:

To isto ono hrišćanstvo u kome su Romi u pravoslavnoj Rumuniji bili tretirani kao robovi praktično do 20. veka, muslimani nevernici istrebljivani u krstaškim pohodima, veštice spaljivane na protestanstkim lomačama (a bogumili na pravoslavnim), da i ne pominjem aktivnosti crkve u Južnoj Americi?

Rekao sam na papiru svi su isti, give me some credit nisam lud. Ali i na papiru, koncept, ima svoju težinu. A ako tako gledaš Romi nisu bolje prošli ni s prosvetiteljima, a bogami ni domoroci širom planete. A Jevreji posebno, holokaust je orkestriran u ime razuma i (pseudo) nauke. Prosvetiteljstvo ti je majka savremenog totalitarizma, sa svim pripadajućim zverstvima. Oćemo sad realno da nabrajamo sve pokolje koje su diljem planete počinili ateisti i 'ljudi od nauke' ja mislim da nema potrebe svi znamo istoriju za toliko. Koncept svetinje svakog ljudskog života je mejdžor filozofski i praktični pomak u poštovanju ljudskih prava, da ne kažem revolucija. Naravno da se toga nisu držali, ne drže se ni danas. Ali neki zakoni, neka pravila, mic po mic, tako smo došli do ovde gde smo sad, što čak i ja koji ne verujem da istorijski progres uopšte postoji ipak mislim da je bolje nego u antičko doba.

Te ajahuaska ljude sam motkom jurio, oni su mislili da sam ja do jaja, bogotac. Kad gle, nisam do jaja D Kakve su to budale i zlikovci, majko mila. Eksperimentišu s bunikama, traže pravu dozu. Druže, nema prave doze tako možeš tražiti pravu dozu lepka pa duvati, ma još gore. Ako ne oslepiš, to je prava doza, to je najbolje što može da ti se desi. Bože me sačuvaj. A policija ih štiti, horor. Ljude od raka leče, taj fazon. Govnjivom motkom, govnjivom.

Edited by Hermetico

Ali oni me nisu toliko smarali, više su pokušavali da se druže uđu mi u kuću. Kresnu mi ribu, tako to D A Demokratska i Otpor, to je baš bio cult experience, sekta.

Edited by Hermetico

Kod hriscanstva je, IMHO, najrevolucionarnija ideja ona da je "Bog postao covek, da bi covek postao Bog". Otuda i ukidanje ropstva, svetost zivota, jednakost svih u Bozjim ocima i mnoge druge vrhunske ideje, koje svet do tada nije video.

Zasto Isus pravi scenu u Hramu? Mozda zato sto je Hram postao centar trgovine. Kad je izgoreo (70.g.n.e.), Rimljani su isfinansirali izgradnju Koloseuma od svog zlata i srebra, koje su skupili u Hramu. Drugih hramova nije bilo, a centar obozavanja Boga, bio je sve - a najmanje to.

Nije li Isus doneo mac, i simbolicki i realno? Prvi hriscani su postali automatski progonjeni, jer nisu priznavali bogove drugih religija, nisu priznavali li ni rimske careve kao bogove, niti su hteli da ubijaju druge. Za 300 godina, do Konstantina, potoci hriscanske krvi je poteklo. Hocete mene - dobicete mac. To mu dodje to.

Ne znam sta to popovi nisu mogli da objasne u prici o Jovu? Ja bih poceo sa tim da je to najstarija prica napisana u Bibliji. Daleko pre knjiga Mojsijevih. Pa je onda staviti u kontekst: u SZ je imanje tj. posed mnogo stoke, novca, kuca ili dece i/ili svega toga zajedno je bio smatran blagoslovom Bozjim. A gubitak ili odsustvo istih - prokletstvom. Kako neko ko je imao mnogo, a sad nema nista moze biti i dalje u milosti Bozjoj? To je esencija price, da narod shvati da je i to moguce, jer nije fizicka pojavnost vazna - vec vera.

što bi vera sama po sebi imala nekakvu važnost, a kamoli najveću?

11 minutes ago, garcia said:

što bi vera sama po sebi imala nekakvu važnost, a kamoli najveću?

Vera u Boga je i dalje, mnogima, zivotno vazno pitanje. Nekima nije, sto je sasvim u redu. U pogledu toga se i razlikujemo.

Što je vera važna, vidiš kad je izgubiš.

2 hours ago, Jeremija said:

Studenti u blokadi Univerziteta u Beogradu osudili su navodno vređanje ljudi koji su stajali u redovima kako bi se poklonili Pojasu Presvete Bogorodice u Hramu Svetog Save na Vračaru

Studenti su cetnici sa indeksom

covid19