Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

4 minutes ago, Svemir Zeka said:

Pa i jeste nesnosna. Ali ono što mi ovde proživljavamo ne mora da bude tako, nepravde svuda ima, ali je ovde ima i dodatno. A drugo, kako objasniti svu tu nepravdu uz Boga, a ne spuštati se na tipa animizam u mišljenju predškolskog deteta?

Šta znam, apsolutno verujem da postoji način da razne muke mogu da se prevaziđu i bez sveštenika umesto šrinka (tj inverzijom)

Na kakav animizam misliš? Animizam kao religijski sistem ne vidim što bi bio bilo kakvo spuštanje, a ne vidim ni kako bi branio pravdu. To jest, vidim, nije svet nepravedan prema ljudima nego ljudi nisu najvažnija stvar na svetu. Da bi svet funkcionisao i mi imali privilegiju života, neki od nas moraju da umiru a umiranje je vrlo prvljavo i bolno. To i ljudi su velikim delom stoka pa drugim ljudima čine nepravdu. Meni ako nešto smeta kod hrišćanstva to je da je ljudski život svetinja. Kakva bre svetinja, zašto svetinja? Po meni je antropocentrizam izvor svog zla, ja sam duboko naklonjen animizmu. D Da nije krindž danas s ovim neošamanima ala Biljana Cincarević reći da si animista, ja bi reko. Jednom sam i sanjao (pazi ovo) da bog postoji, ali samo u neživim stvarima, jer u živim već postoji drugi život. (Jednom sam sanjao i da plivam na Bogojavljenje a pojma nisam imao da je Bogojavljenje. Jednom je veverica na Kališu došla kod mene, stavila na mene šapicu, pogledala me u oči i otišla. I am the messiah, kad je tako tako je.)

Edited by Hermetico

• Replies 9.1k
  • Views 661.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

12 minutes ago, April said:

Religija nije ideja o postojanju Boga, već postojanju vere.

Važi. lolol

7 minutes ago, Hermetico said:

Meni ako nešto smeta kod hrišćanstva to je da je ljudski život svetinja. Kakva bre svetinja, zašto svetinja?

Ok )

10 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ok )

Naveo sam te da braniš hrišćanstvo, hihihi. Ma, mislim ja da je fantastično što je taj sistem verovanja prvi put uveo da je svaki ljudski život svetinja sam po sebi. Naročito u smislu da jedni nisu jednakiji od drugih, makar na papiru. Samo mi je bolji sistem verovanja gde je svaki život svetinja sam po sebi, ne samo ljudski. Ne može to da se isprati jer svaka vrsta čuva prvo sebe to je biologija, ali na kraju mi tako da smo mi kraljevi sveta nećemo ni sebe sačuvati, taj sistem ne šljaka bio biologija ili ne. I, brate, nismo nikakva najbolja bića na svetu, životinje ko sve druge.

Edited by Hermetico

8 minutes ago, Hermetico said:

Naveo sam te da braniš hrišćanstvo, hihihi. Ma, mislim ja da je fantastično što je taj sistem verovanja prvi put uveo da je svaki ljudski život svetinja sam po sebi. Naročito u smislu da jedni nisu jednakiji od drugih, makar na papiru. Samo mi je bolji sistem verovanja gde je svaki život svetinja sam po sebi, ne samo ljudski. Ne može to da se isprati jer svaka vrsta čuva prvo sebe to je biologija, ali na kraju mi tako da smo mi kraljevi sveta nećemo ni sebe sačuvati, taj sistem ne šljaka bio biologija ili ne. I, brate, nismo nikakva najbolja bića na svetu, životinje ko sve druge.

Ali ne samo hrišćanstvo, i u svakoj filozofiji je čovek prvi princip. I u moralnoj klasifikaciji, Kantovoj, bilo čijoj. Čovek i njegov život, bez poređenja i vrednovanja više ili manje.

Just now, Svemir Zeka said:

Ali ne samo hrišćanstvo, i u svakoj filozofiji je čovek prvi princip. I u moralnoj klasifikaciji, Kantovoj, bilo čijoj. Čovek i njegov život, bez poređenja i vrednovanja više ili manje.

Pre hrišćanstva nije bilo tako, na Zapadu. Robovi i slobodni ljudi jednostavno nisu bili jedno isto i ne samo to. Hrišćanstvo je okončalo igre u arenama i kriminalizovalo ubistvo beba, koncept svetinje ljudskog života u našoj civilizaciji efektivno je uveden sa hrišćanstvom.

EDIT Ne računam da je judaizam na Zapadu, tad nije bio )

Edited by Hermetico