Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

6 minutes ago, kronostime said:

Mozda u manastirima medju monastvom - pre `90ih se bar u Srbiji nije praktikovalo.

Nije ni paljenje lomaci i burica sa karbidom o Bozicu.

Sve je to doslo sa novovjerujucima, pa i krstenje i kad pored apoteke prodju.

Ovo je više paganski običaj prošvercovan u božičnu tradiciju, nema to veze sa hrišćanstvom

Edited by Filozof manijak

• Replies 9.1k
  • Views 660.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

17 hours ago, G. L. said:

GIF ti je super, samo jos da mi objasnis i njegovu svrhu.

Pa da arhivira tvoj post u svoju kolekciju najkrindža.

Bangaranga

6 hours ago, Dsnake said:

Jao koliko se vidi da pišeš iz apartmana na poslednjem spratu burž kalife.

Po cemu se to vidi?

2 hours ago, mraki said:

Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba. Na moje “da se on pita” dobio sam samo “ali ne pita se” tako da nisam mogao da vodim tu raspravu… Elem, javlja majka pre neki dan da su danas zadušnice, mora se ići. Reko možemo i drugi dan, ne moramo baš tad kad se svi sjate… ne ne, mora tad, tad se ide. Ok, odemo mi danas. Naroda gomila, ali već se raščišćava polako. Dodjemo do groba, kad tamo prava gozba. Ovi sa susednog nema sta nisu doneli svom pokojniku, pa pošto ne može da stane raširili se i na ćaletov koji je pritom već betoniran pa je malo zgodnije za servirati, a i za posedeti.

Jao izvinite, nismo mislili… Reko nije problem, slobodno vi (zamalo ne rekoh uživajte), mi ionako samo sveću…

I dok se ja mučim sa svećom na vetru, oni imaju drugi problem, čime otvoriti lubenicu, zaboravili nož. Pitaju mene, nemam. Pitaju još neke, nema. Udaraju je, pritiskaju da pukne, ma ništa. Vikne gospodja “eno popa jebem ga u usta, možda ima on”. Ispostavi se da nema ni pop. Ali ja se tu setim koliko bi se ćale smejao da može ovo da vidi, i krenem nekontrolisano da se smejem. Kako su me samo pogledali svi, ko da nisam normalan. Možda nisam, ali nisu ni oni.

Sorry, ali kako su mogli da sahrane tvog oca u cinu crkvenog opela, kad on nije bio clan Crkve?

Ko jeto trazio i kako je pop pristao da ga opeva?

1 minute ago, Hamlet Strašni said:

Објасни то Веселину Чајкановићу

Do `91 sam svaki Bozic docekivao u Sabornoj crkvi i niko nije metanisao niti su se palili badnjaci i lomace ispred, metanisanje nisam video ni u Zici, Ravanici, Studenici, Ljubostinji... gde su nas vodili na izlete i ekskurzije u osnovnoj skoli.

Prvi put sam to video u Srbiji posle `91 sa najezdom novoSrbendi koji do juce nisu znali ni da se prekrste kako valja, a pocese da urlaju o veri i tradiciji.

Nema tu ni V od vere - samo pomodarstvo i kic.

1 minute ago, G. L. said:

Sorry, ali kako su mogli da sahrane tvog oca u cinu crkvenog opela, kad on nije bio clan Crkve?

Za 200 Evra opojace pop i na nemackom ako treba.

Može to, odlučuje se randomizacijom oće-neće, nema pravila (u praksi naughty)

2 minutes ago, G. L. said:

Ja kad riknem, da mi stavi petokraka i da se puste Ladarice. Jugoslavijo, Jugoslavijo.

5 minutes ago, Milošica said:

Bangaranga

Sad puštamo na dečjem rođendanu

Just now, Svemir Zeka said:

Sad puštamo na dečjem rođendanu

Od 7 do 77

4 minutes ago, Milošica said:

Od 7 do 77

Treći je rođendan 🤗

Deca uzela blutut zvučnik i ripaju po dvorištu

Edited by Svemir Zeka

1 minute ago, Svemir Zeka said:

Treći je rođendan 🤗

A sad ti se sviđa pesme, jel? rolleyes

1 minute ago, Svemir Zeka said:

Treći je rođendan 🤗

Od 3 do 103

@Filozof manijak

Ma vidiš da me zajebava fantom

3 minutes ago, Filozof manijak said:

A sad ti se sviđa pesme, jel? rolleyes

Može, al prvo je bio Søren. Ja pustila.

40 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Метанисање? У хришћанству од 1. века наше ере.

Pa dabome, novokomponovana izmisljotina..

27 minutes ago, G. L. said:

Ljudi iz pogrebnog bukv organizuju sve, prepustili smo njima, i valjda bilo podrazumevano da pozovu i popa koji sleduje po mestu stanovanja… samo rekli koja je tarifa i to je to. Jedini kontakt sa njim sam imao kad smo se pozdravili na početku i kad sam mu davao pare na kraju. Tad je upisao par detalja u neku sveščicu.

Moje je bilo da ćale nije mario za običaje i crkvu, ali rečeno mi je da treba sve kako ide… nisam ja imao ni snage ni volje da se naganjam oko toga tad. Na kraju se ipak svodi sve na to šta će ko reći, i te običaji se sprovode više zbog drugih. To je ono što mene užasava, ali samo sam pustio…

Posle sahrane sam čuo komentare kako je sve bilo ispoštovano kako treba, ali i kako se nismo obrukali jer je ipak bilo puno ljudi (po hladnom zimskom danu)!

Edited by mraki