Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

22 hours ago, G. L. said:

Kako ti ono rece za psihijatre: bas ce neko da rizikuje gubitak posla, licence, da krsi kodeks i tako to...da bi nama ispunili car?

Ćar 😁

Jesu popovi i prihodi regulisani zakonski? Koliko plaćaju porez, na primer?

Edit. Zaboravi.

Wtmil 🥰

Edited by Svemir Zeka

• Replies 9.1k
  • Views 661.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

Profesionalni Praunuk Protić naduvao crkvu:

Dnevni list Danas
No image preview

Ni srpska, ni pravoslavna, ni crkva

Ko ste vi, gospodo uzurpatori Srpske pravoslavne crkve da iz nje bilo kog vernika izbacujete? Ko vam je to pravo dao? Od koga moć svoju crpete, vi što ste se pod mitru i kamilavku sakrili? Što bradama

popcorn

Odličan tekst, posebno direktna provokacija da ga banuju. Znaju i oni da je "tek počeo sa kritikama".

Nisu ludi ako su blesavi.

Edited by zmanic

7 hours ago, Svemir Zeka said:

Pazi ovako: sveštenik je bio, ali je samo stajao. Nije smeo da održi opelo.

Jeste li ga pitali zasto nije smeo?

On 6. 2. 2026. at 20:54, G. L. said:

Slazem se sa tobom. Svi svestenici da ne rade po kanonima, vec da slusaju PPP znalce. Kad ostanu bez posla - narod ce to pozlatiti. Imali smo priliku da vidimo kako su prosvetari strajkovali 2 meseca, pa kad je bilo stani-pani... bilo je stani. A trebalo je da svi daju otkaz i da odu da rade nesto drugo, zar ne?

OK, ostaće bez posla. Situacija poprilično nezgodna i teška. Svi smo kroz nju prolazili, ali dobro oni ne mogu jer im je delatnost specifična, da tako kažem, postoji monopol na tržištu na strani poslodavca. Kao što rekoh, onda nek budu službenici a ne sveštenici. Jbg, imaš policajce kojima se ne sviđa da idu da biju narod po ulici, ali on je službenik te mora.

Ostalo ,sve 5.

spc u hrabroj i beskompromisnoj borbi za ocuvanje privilegija i bogatstva. uvek uz svoj narod. ph34r

Vučić odlikovan Ordenom Novomučenika

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je u Beogradu episkop bihaćko-petrovački Sergije uručio Orden Novomučenika bihaćko-petrovačkih.

Među dosadašnjim dobitnicima ovog ordena su i patrijarh srpski Porfirije, Milorad Dodik, Aleksandar Vulin, Bratislav Gašić...

On 7. 2. 2026. at 10:19, Svemir Zeka said:

Pazi ovako: sveštenik je bio, ali je samo stajao. Nije smeo da održi opelo.

pazi sad kad razmislim, a i u kontekstu posta pre tebe, od kovida naovamo sam stvarno bila u kapeli za kremacije u ruzveltovoj najmanje tri puta, gde je jedno bio bash veliki ispracaj a opelo spektakularno u svakom smislu (a zena umrla regularno, od bolesti, nikakvi ekscesi),.em ozbiljno opelo u smislu trajanja, em sa takvom jednom komponentom ljudske utehe kakvu nikad ranije nisam ni videla ni chula u tom kontekstu (aka obaju i odu)... ta siva zona je dakle solidna i ochigledno zavisi i od sluzbenika.

Edited by gospa buba

mene nije briga. dogovorili smo se da idem u "furunu" a da će put do nje biti bez popa, podrazumeva se.

1 hour ago, gospa buba said:

pazi sad kad razmislim, a i u kontekstu posta pre tebe, od kovida naovamo sam stvarno bila u kapeli za kremacije u ruzveltovoj najmanje tri puta, gde je jedno bio bash veliki ispracaj a opelo spektakularno u svakom smislu (a zena umrla regularno, od bolesti, nikakvi ekscesi),.em ozbiljno opelo u smislu trajanja, em sa takvom jednom komponentom ljudske utehe kakvu nikad ranije nisam ni videla ni chula u tom kontekstu (aka obaju i odu)... ta siva zona je dakle solidna i ochigledno zavisi i od sluzbenika.

Kao da smo bile na istoj sahrani…

Ponela sam isti utisak sa jedne od kremacija- najljudskiji ispracaj u kapeli kojem sam prisustvovala. Niti su brzali, niti su mumlali i samo odraditi, em cela sahrana moze da stane u kapelu pa je to zaista smislen cin zajednicke molitve (ko veruje) i oprastanja (mi ostali) kojem svi prisustvuju. Jos pop rece par reci utehe, ko je hteo govorio, svi mogli sve cuti i videti. Tacno se zna redosled i koreografija. Ta siva zona ocigledno nije tako siva, ovo je razradjena stvar, nije od juce.

4 minutes ago, Hubris said:

Kao da smo bile na istoj sahrani…

Ponela sam isti utisak sa jedne od kremacija- najljudskiji ispracaj u kapeli kojem sam prisustvovala. Niti su brzali, niti su mumlali i samo odraditi, em cela sahrana moze da stane u kapelu pa je to zaista smislen cin zajednicke molitve (ko veruje) i oprastanja (mi ostali) kojem svi prisustvuju. Jos pop rece par reci utehe, ko je hteo govorio, svi mogli sve cuti i videti. Tacno se zna redosled i koreografija. Ta siva zona ocigledno nije tako siva, ovo je razradjena stvar, nije od juce.

to! ja sam prvi put shvatila direktno i lichno smisao obreda i ljudskost obreda, iako nisam bila super bliska osoba (ali jedna lepa i duga naklonost iz poslovne priche) i dobila neshto lichno i dobro i toplo iz tog procesa. a treba znati da nisam chlanica vere, toliko je to bila jedna dobra i smislena procedura.

naslushala sam se naravno tandrljavih popishta po seoskim ukopima kolko necesh...

Edited by gospa buba

22 minutes ago, gospa buba said:

to! ja sam prvi put shvatila direktno i lichno smisao obreda i ljudskost obreda, iako nisam bila super bliska osoba (ali jedna lepa i duga naklonost iz poslovne priche) i dobila neshto lichno i dobro i toplo iz tog procesa. a treba znati da nisam chlanica vere, toliko je to bila jedna dobra i smislena procedura.

naslushala sam se naravno tandrljavih popishta po seoskim ukopima kolko necesh...

Ih da je samo seoskih… na tom istom groblju, potpuno nezainteresovano otaljavanje.

Ja kad budem umro hocu da svi koji dodju na saranu naprave jednu dobru zuraju. Moze i pop da svrati, ako ce da peva nesto moderno.

20 minutes ago, Shan Jan said:

Ja kad budem umro hocu da svi koji dodju na saranu naprave jednu dobru zuraju. Moze i pop da svrati, ako ce da peva nesto moderno.

gledaj da bude kraj januara, da se i tematski uklopiš

4 hours ago, Shan Jan said:

Dogovoreno. Prvo ide pop, pa malo rok, a od ponoći narodnjaci.

• 2 weeks later...

Nova.rs
No image preview

OTKRIVAMO Vikar patrijarha Porfirija vlasnik firme koja f...

Vikarni episkop patrijarha Porfirija, Nikon Cvetićanin, upisan je kao vlasnik firme „Manastir proizvodnja, trgovina i usluge“ DOO Kovilj, čime je načinio identi