Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Josip Broz Tito i njegovo vreme

Featured Replies

11 hours ago, namenski said:

Pa, ne osecam se lose, ali sigurno ne tako dobro kao ti kome se pruzila prilika da postovanom publikumu saopsti da je pod Dolomitima pio latte macchiato i setao Hajdelbergom...

Nisam rekao da si cetnik i nacionalisticko djubre.

Ovo za zapisnik.

Jos manje da sam bilo kakva avangarda, gradjanska pogotovo: na forumu nisam uspeo da se kvalifikujem ni za odraslog i ostvarenog...

Ni za one sa karakterom...

Nego, jebes sve to: koga bre zabole kurac sto si ti pod Dolomitima pio latte macchiato ili setao Heidelbergom?

To neki argumenttm?

lolol Edit: ja sam se pre neki dan svojerucno odvez'o iz Madrida, kafu i sendvice sa lososomtm pojeo u Mentonu, posetio Tarascon i Tartarena...

Pa nista, isti sam po celom telu...

Argument je takav, jer ti je i carsaf bio bespotrebna hrpa reci. Prema svecu i tropar.

Ti ne volis neke ljude, konkretno MStPa, ne libis se da se njihovoj argumentaciji (sa kojom se u ovom slucaju apsolutno slazem) podsmevas, cak ih i gledas sa visine. A pri svemu tome banalizujes neke svoje argumente, ucitavajuci drugima da su cika Dobricini ili ciji vec djaci. Na stranu vredjanje i potcenjivanje jedne forumasice, koja ne misli kao ti.

Mogao si, recimo, da objasnis ovde, posto zagovaras tezu da dolazak CA nije nista promenio u odnosu snaga u WW2 u Jugoslaviji, kako to da jeste promenio u npr. Poljskoj? Tamo su se crni borili mnogo vise sa nacistima, a slavu (Bogu hvala: samo privremenu) uzeli crveni.

Ili recimo situaciju u Grckoj, gde su njihovi cetnici N. Zervasa klali Albance, a ne Nemce. Dok su komunisti bili pravi pokret otpora, koji je postradao u toku tog, a i posle tog rata, u novom - gradjanskom. Mora da je i to bilo "po zasluzi"?

• Replies 1.9k
  • Views 132.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• April
    April

Meša se taj FNRJ period iz vremena Rankovića i Krcuna sa decentralizovanom državom nakon Brionskog plenuma koja je počela da pokazuje svoj puni potencijal uz sva leva skretanja poput onih iz sedamdes

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Можда и највеће богатство Срба је једнако коришћење ћирилице и латинице без икакве муке, тотално спонтано као да је реч о истом писму. С људима који то не схватају је глупо расправљати о било чему јер

• Engineer
    Engineer

Zapravo takav mit ne postoji. Postoji antikomunistički mit da su komunisti tvrdili da pre njih nije bilo ništa ili još gore da su pokušali da zatru sve pre njih. Najbolji film o Srbiji u WW1 snimljen

Posted Images

pala mi je danas na pamet ona Zilnikova analiza "Hej Sloveni" u kojoj donekle kritikuje tu himnu jer ukljucuje samo slovenske narode u nju, isto kao i ime Jugoslavija, a Albanci (kojih je bilo vise od Crnogoraca npr) se vec time osecaju donekle iskljuceno iz price, ili skrajnuto. i ostali naravno, rumuni, madjari etc

ima neceg u tome

Titova Jugoslavija, Enverhodžina Albanija, Čauseskova Rumunija...

a Albanci (kojih je bilo vise od Crnogoraca npr) se vec time osecaju donekle iskljuceno iz price, ili skrajnuto. i ostali naravno, rumuni, madjari etc

1 minute ago, Tsai said:

ima neceg u tome

Ima, u secesionizmu. Jedino je Srbija na svetu budalesala na svojoj teritoriji sa "narodnostima" umesto sa nacionalnim manjinama, daleko smo dogurali.

Edited by Lord Protector

14 minutes ago, Tsai said:

pala mi je danas na pamet ona Zilnikova analiza "Hej Sloveni" u kojoj donekle kritikuje tu himnu jer ukljucuje samo slovenske narode u nju, isto kao i ime Jugoslavija, a Albanci (kojih je bilo vise od Crnogoraca npr) se vec time osecaju donekle iskljuceno iz price, ili skrajnuto. i ostali naravno, rumuni, madjari etc

ima neceg u tome

Şpominju se Albanci u himni... fantom

Proklet bio izdajica

svoje domovine...

1 hour ago, radisa said:

Proklet bio izdajica

svoje domovine...

Ja bas i mislim, koliko su se ta dva stiha pevala, da su se na kraju i ostvarila.

Stanovnistvo Jugoslavije je kolektivno izdalo svoju domovinu i sada je u tom prokletstvu.

E sad, moze se ta kletva i skinuti...

Hladne (a mozda i prazne?) glave, oh well, cini mi se da nam je druktito u amanet ostavio “samo” emancipaciju zena, 1 ogromno postignuce!

U bilans uspeha mu stavljam barem 25 godina relativno dobrog zivota, rane ‘50e do nestasice kafe; teoretski i svih 35 od 1945-1980.

Sa diktatorske strane, premasio je mnoge u svetu; 35>13 obicno, diktaturu vrv nastavio I posle smrti do Osme Sednice ‘87. = 42 godine uspesne vladavine,

Sa 1partijske strane, slabo mu islo u poredjenju sa mehikom, singapurom i ostalim kinama gde je 42 (ili 45) godina 1 chickenshit.

Ukratko, sjebala ga starost ko Panteliju; bio je previse mator&previse prekaljen za 1 projekt zvani JugoslavijaD

56 minutes ago, Bud Stonebraker said:

Sa diktatorske strane, premasio je mnoge u svetu; 35>13 obicno, diktaturu vrv nastavio I posle smrti do Osme Sednice ‘87. = 42 godine uspesne vladavine,

crylolol

Koliki fijuk u glavi ali i koliko toga objašnjava sve što se Srbiji događalo posle, kada se u 8. sednici Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije vidi, smatra, kraj diktature...

Jebote, Srbija još dobro i prolazi...

23 hours ago, Mel said:

Putovala sam i ja i 90ih pod komunistima ali znatno vise posle 2000te kad se vratila demokratija. Lepo je putovati.

90-ih vladali komunisti u Srbiji )

20 hours ago, Filozof manijak said:

Posmatrajući stvari iz sadašnje perspektive, i kako su prošle ostale zemlje iz Varšavskog pakta nakon pada Berlinskog zida, možda bi nam bolje da smo tada bili pod sovjetskom čizmom, makar danas ne bi patili od virusa rusofilstva i nostalgije.

Esid: da ne pričam o stalim atavizmima socijalističkog perioda: debevoskih žbirova, zaostale ekonomije i dr.

Rusofilija postoji jer nikas ovim prostorima Rusi nisu upravljali. Da jesu bilo bi je koliko npr. u pravoslavnoj Rumuniji.

7 minutes ago, namenski said:

crylolol

Koliki fijuk u glavi ali i koliko toga objašnjava sve što se Srbiji događalo posle, kada se u 8. sednici Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije vidi, smatra, kraj diktature...

Jebote, Srbija još dobro i prolazi...

Nisam reko da je osma sednica bila “pozitivna” nego da je druktito to tada vladao!

Sto se mene tice kad 1 commie goes against another commie sto se vise pokolju to bolje - no humans involvedD

35 minutes ago, milfisland said:

90-ih vladali komunisti u Srbiji )

Razocarani komunisti i njihove komunisticke zene PolPotare, da.

Nisu svi komunisti lepi visoki i uspesni ko Tito i Sava Kovacevic.

Edited by Mel

On 15. 6. 2026. at 10:38, Filozof manijak said:

Posmatrajući stvari iz sadašnje perspektive, i kako su prošle ostale zemlje iz Varšavskog pakta nakon pada Berlinskog zida, možda bi nam bolje da smo tada bili pod sovjetskom čizmom, makar danas ne bi patili od virusa rusofilstva i nostalgije.

Esid: da ne pričam o stalim atavizmima socijalističkog perioda: debevoskih žbirova, zaostale ekonomije i dr.

grešiš druže, grešiš. da nije bilo tita i partizana, pisao sam već a neka i namenski kaže koju, jugoslavija bi bila podeljena. da li bi rusi ćapili pored srbije, makedonije i CG i vojvodinu, ne znam.

ali sam siguran da bi nama ovde vladali od staljina izabrani komunisti, recimo oni koje je tito poslao na goli otok. elem, pošto se ovde ne bi iznedrili rajk, dubček ili valensa, mi bi smo i posle pada Zida ostali ruska provincija. zgodna jer bi in aviano bio na dometu a od boke bi napravili novi kalinjingrad.

srećom, ispalo je drukčije.

Možda grešim, možda i ne, činjeninca je da su zemlje koje su bile u Varšavskom paktu (posmatrano na duži rok) mnogo bolje prošle posle propasti SSSR. I dan danas su miljama daleko u odnosu na ex SFRJ republike.

A mi smo posle rušenja Berlinskog zida dobili samo patku.