October 28, 2025Oct 28 Pa nisam ja taj koji melje već dva dana kako je lično iskustvo presudno. Presudno za sve osim tebe
October 28, 2025Oct 28 Ne bih da se vracam nekoliko stranica unazad, ali samo da izjavim za dnevnik da je vecina elektricnih automobila superiornija od vecine benzinaca/dizelasa, po svakom parametru.Iz licnog iskustva. A nisam tako mislio dok nisam poceo da ih vozim.
October 28, 2025Oct 28 22 minutes ago, Lancia said:Postoji jos nesto, deklarisana i upravljiva snaga, kao sto su muscle americki automobili bili vece snage, nikad nisu uspeli da postignu upravljivost evropskih sportskih automobila. Moracu malo da potrazim neki test tih EV sa velikom kubikazom, za sada sam video ozbiljne a ne samo pravolinijske voznje samo u slucaju Tesle, Hyundai Ioniq 5 i male Alpine. Boldovani jedini ima samo reci hvale.
October 28, 2025Oct 28 19 minutes ago, dragance said:po svakom parametru.Baš svakom? I kad tokom sezone odmora idete na put od 1000km?
October 28, 2025Oct 28 Spektakl od "rasprave". Neki bukvalno nisu za bolje nego za prut po šakama i klečanje na kukuruzu. Važi i za vas što se primate na rage bait k'o somovi na bućku.
October 28, 2025Oct 28 6 minutes ago, Engineer said:Baš svakom? I kad tokom sezone odmora idete na put od 1000km?Prvo, ne bih nikada vozio 1000km, pogotovo ne bez odmora usput. Drugo, napunim 80% za 15 minuta i to mi daje 250 milja (nesto preko 400km) realne distance - na punu bateriju idem preko 500km - sto mi je sasvim dovoljno da sam budala pa da se vozim toliko.A tehnologija baterija i brzine punjenja napreduje svakog meseca.
October 28, 2025Oct 28 33 minutes ago, Pokojni Ruxin said:Xexe, to je taj model, koji vara svoje kupce laznim usisnicima za vazduh, pa im extra naplacuje
October 28, 2025Oct 28 7 minutes ago, zorglub said:Spektakl od "rasprave". Neki bukvalno nisu za bolje nego za prut po šakama i klečanje na kukuruzu. Važi i za vas što se primate na rage bait k'o somovi na bućku.Ovo je ne znam koji put da postuješ jedan te isti post koji se svodi na to da su svi osim tebe debili. Ako imaš nešto da kažeš slobodno piši, ako nemaš široko ti polje, eno ti topica na forumu kol'ko hoćeš. Ne moraš ni ti da budeš u svakoj supi mirođija, kao da si neki strogi roditelj koji motri na decu.Ja sam ovde pročitao dosta gluposti, ali bilo je i par zanimljivih stvari. Makar zbog toga je ovo gubljenje vremena bilo nečeg vredno. Ali teško je to objasniti 1 zorglubu, čoveku kojem je sve uvek jasno, a u stvari mi više deluješ kao da si pogubljen u vremenu i prostoru.
October 28, 2025Oct 28 8 minutes ago, dragance said:Prvo, ne bih nikada vozio 1000km, pogotovo ne bez odmora usput.Ni ja, ali ljudi idu. I još par vozača u kolima, pa neko spava dok drugi vozi. Odmor 5-10 minuta za wc i kafu8 minutes ago, dragance said:Drugo, napunim 80% za 15 minuta i to mi daje 250 milja (nesto preko 400km) realne distance - na punu bateriju idem preko 500km - sto mi je sasvim dovoljno da sam budala pa da se vozim toliko.15-20 minuta nakon što dođeš na red 8 minutes ago, dragance said:A tehnologija baterija i brzine punjenja napreduje svakog meseca.I kad na tržištu bude nov EV sa dometom od 1000km za 25k EUR, kao što postoji SUS, možemo reći da je superioran u svakom smislu. I ja ću ga uzeti u razmatranje (polovnog za 10-15k)
October 28, 2025Oct 28 6 minutes ago, Engineer said:15-20 minuta nakon što dođeš na redPa ne pune se vise po par sati pa da ne mozes sacekati. Zavisno gde si, kod mene na svakoj "pumpi", tj service area, imas 20ak Teslinih i jos toliko za ostala vozila.
October 28, 2025Oct 28 1 minute ago, dragance said:Zavisno gde siNa pumpi u Austriji ili Sloveniji, sa još 50 njih koji su krenuli u Dalmaciju. 5 punjača za EV ako sam dobro izbrojao Edited October 28, 2025Oct 28 by Engineer
October 28, 2025Oct 28 14 minutes ago, Venom said:Ako imaš nešto da kažeš slobodno pišiŠto sam imao, rekao sam - možda bih se i nadovezao na iskrenu i kulturnu razmenu mišljenja, ali za ovo nadvikavanje i napušavanje iz VI razreda osnovne zaista nemam snage ni strpljenja. Lijep pozdrav.
October 28, 2025Oct 28 9 minutes ago, Engineer said:Na pumpi u Austriji ili Sloveniji, sa još 50 njih koji su krenuli u Dalmaciju. 5 punjača za EV ako sam dobro izbrojaoPa sad - nisu sve drzave isto opremljene za sada, ali se ide ka tome. Meni odgovara i kosta me mnogo manje novca.
October 28, 2025Oct 28 Infrastruktura će rasti kako raste broj korisnika. I suprotno, gde neko zagrize i investira u infrastrukturu, pojaviće se više vozača. Ovo što kaže dragance je zapravo vrlo važno. Ljudi imaju razna mišljenja, ali u praksi mnoge stvari za koje mislimo da su neopisivo važne nisu toliko važne, makar ne za dovoljan broj ljudi. Pravio sam tu grešku lično mnogo puta, provodio sate mozgajući i tražeći perfektno rešenje, ali to ne postoji. Skoro sam premestio stari kompjuter iz ofisa, i setih se da sam hteo baš to kućište jer je imalo xyz. Nisam koristio taj feature NIJEDNOM.Ako voziš svakim drugi dan 300km onda EV verovatno nije za tebe. Ako voziš svake druge nedelje 1000km u cugu verovatno nije. Broj takvih ljudi je objektivno mali. Prosečna vožnja automobila je par kilometara, većina ljudi može mesec dana da vozi na jednom punjenju. Ko toga nije svestan i postavlja uslove koji mu lično uopšte ne trebaju čini sam sebi medveđu uslugu.
October 28, 2025Oct 28 1 hour ago, Venom said:Pa nisam ja taj koji melje već dva dana kako je lično iskustvo presudno. Presudno za sve osim tebe Napisao sam u jednom postu i to samo zato što si sam rekao da nisi sedeo unutra. Haluciniraš ko chatgpt :D